Høns i asparges


Høns i asparges er jo en fantastisk spise! Også uden tarteletter. Det fungerer superfint at spise med grønt tilbehør som fx grønne asparges, broccoli, snittet spidskål eller dampede grønne bønner. Er du supertjekket, kan du lave Low Carb tarteletter (de er forbavsende gode), men vil du have hurtig og lækker hverdagsmad, så spiser du høns i asparges med det grønne tilbehør.

Høns i asparges

Høns i asparges

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
5
|
1 time 20 minutter

Ingredienser

Kylling

  • 1 hel hel kylling ca. 600 g kyllingekød, hvis du vil snyde og bare bruge fileter eller lår
  • 1 porre renset og skåret i et par stykker
  • 100 g knoldselleri
  • 2 rødløg halverede
  • 15 hele peberkorn
  • 2 tsk salt

Høns i asparges

Sådan gør du

Kylling

  • Kom kyllingen i en stor gryde og hæld vand over, så det dækker kyllingen. Tilsæt grøntsagerne, salt og peberkorn og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen, når vandet koger og lad kyllingen simre i en times tid.
  • Tag kyllingen op ad gryden og fjern skindet. Pluk kødet af benene og skær det evt. i mindre stykker.

Høns i asparges

  • Knæk enderne af de grønne asparges og skær dem i mindre stykker.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tilsæt nu kogevand/kyllingebouillon og fløde og lad det simre i ca. 15 minutter til saucen begynder at tykne.
  • Når saucen begynder at tykne lidt, rører du mascarpone i.
  • Tilsæt kyllingekød, asparges og aspargesvand til saucen og lad det lige varme med i et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Høns i asparges er dejlig mormormad og kan spises både her i foråret og som en lunende ret i vinterhalvåret. Og indrømmet: Jeg har brugt kylling. Har du en høne, er det oplagt at bruge her :)

Høns i asparges er fryseegnet. Så har du en rest eller laver du dobbeltportion kan du sagtens fryse det ned.

Jævning af Low Carb sovs

Et tilbagevendende spørgsmål, jeg får, handler om hvordan man kan jævne en sovs uden at bruge mel eller maizena.

Jeg må først og fremmest tilstå, at jeg ikke er den helt store sovsespiser. Laver jeg sovs med fløde, lader jeg den bare koge ind, eller måske jævner jeg den med lidt flødeost eller mascarpone. I denne opskrift på høns i asparges har jeg valgt sidstnævnte.

Andre gange lader jeg lidt grøntsager koge med i sovsen og purerer den så inden servering. Grøntsagerne giver automatisk sovsen en tykkere konsistens.

Hvis vi skal have gæster, bruger jeg lidt maizena til jævningen og lever med det. Der skal ikke så meget til, og det gør ikke noget nævneværdigt ift. kulhydratindholdet. Måske 1 gram ekstra pr. person. Det kan jeg godt leve med. Jeg ved godt at den slags friheder kan forskrække men jeg kan godt lide at kigge på helheden i stedet for at fortabe mig i de små detaljer.

Høns i asparges

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Høns i asparges”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane,

    I ingredienslisten står der 4 dl. kyllingeboullion, men det fremgår ikke af opskriften, at dette skal i…?

    Derudover forstår jeg ikke det med at smelte smørret i en (anden) gryde, og så hælde kogevand og grøntsager over i den. Hvorfor ikke bare fiske kyllingen op af den første gryde og så tilsætte smeltet smør, fløde, mascarpone og begge slags asparges i denne gryde?

    Vh. Thomas

    Svar
    • Hej Thomas
      Jeg kan godt se hvad du mener. Det er i et forsøg på at tilgodese at ikke alle starter med den hele kylling men måske bare køber kyllingebryst. Så kogevand = kyllingebouillon. Jeg har prøvet at gøre det tydeligere nu.
      Og du kan fint bruge samme gryde. Jeg synes, det er lidt snasket men det er jo bare en smagssag.

      Svar
      • Hej Jane,

        Super, tak for opklaringen :-)

        Vil det sige, at du sigter kogevandet og kasserer grøntsagerne (porre, knoldselleri og rødløg) når du har kogt kyllingen?

        Vh. Thomas

        Svar
        • Ja, men det er lidt forskelligt. Nogle gange blender jeg dem også ind i kogevandet og andre gange har jeg dem med, som de er. Det ser ikke altid lige lækkert ud men det smager dejligt ;)

          Svar
  2. 5 stjerner
    Hej Jane
    det er bare ikke lykkedes mig at lave tarteletterne helt perfekt, så da jeg fandt noget kogt kylligekød i fryseren og fik lyst til at lave den fantastiske sovs som her i opskriften, så fik jeg en ide at skære skiver og udhule nogle store sqaush, krydre dem godt, bagte dem i ovnen med lidt olie penslet på i ca. 45 min – så havde vi Squashletter :)
    det smagte fantastisk
    Men jeg vil da helt klart prøve at bage tarteletterne igen :)

    Svar
    • Ej hvor fantastisk! Jeg elsker når grøntsager bliver brugt i stedet for det mærkelige bagværk. Jeg synes virkelig, Low Carb kosten giver allermest mening der.

      Svar
  3. 5 stjerner
    De bedste tarteletter EVER!
    Min mand kommer ind af døren og siger … Hvad skal vi have? Det dufter mega godt!
    Og de smagte ligeså godt. MUMS!

    Svar