Hjerter i flødesovs


Hjerter i flødesovs er jo en klassisk dansk ret, men desværre er mange af klassikerne med indmad røget i baggrunden. Og det er synd, for indmad er supernæringsrigt. Jeg anerkender, at jeg selv er fuldstændig på udebane her, men det har længe været mit ønske at få mere indmad ind i min kost. Derfor får du her en opskrift på hjerter i flødesovs.

Hjerter i flødesovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

 • Fjern det hvide på hjerterne, skyl dem og dup dem tørre.
 • Smelt en klat smør i en gryde.
 • Steg hjerterne til de er blevet gyldne, krydr med salt og peber og læg dem til side et øjeblik.
 • Sauter løgene, til de er blevet klare i farven.
 • Skru op for varmen og brun svampene af.
 • Kom hjerterne tilbage i gryden og tilsæt bouillon, sennep og fløde.
 • Lad retten småsimre i ca. 30 minutter.
 • Smag til med salt, peber og evt. lidt sødning. Giv den evt. et par dråber kulør, hvis den er for bleg i farven.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjerter i flødesovs med blomkålsmos

Måske kan du huske, at jeg har skrevet om det, men jeg var utroligt kræsen som barn. Jeg ville helst kun spise kød, rå grøntsager og rugbrød med pålæg.

Well… de to år, jeg boede i Frankrig, lærte jeg, at alt mad smager godt, hvis det er veltilberedt og der er brugt godt med smør og fløde, og det har jeg jo på mange måder taget med mig videre.

Men mit kræsne barn findes stadig indeni og stikker sit irriterende ansigt frem en gang imellem. Og der er stadig ting, jeg har det stramt med at spise (østers, jeg kigger på dig her!! – og blæksprutter, åh suk!) og desværre er indmad også på den liste. Hjerter i flødesovs er derfor også lidt en udfordring for mig.

Jeg ved ikke, hvorfor jeg har det sådan.

Nuvel, intet er permanent og ønsker man at ændre noget, er man nødt til at øve sig.

Jeg har derfor øvet mig i at lave hjerter i flødesovs, som jeg syntes smagte dejligt. Jeg lavede denne med kyllingehjerter og ikke med svinehjerter eller kalv. Dels gjorde det tilberedningen lidt hurtigere og dels forestillede jeg mig, at smagen var mindre kraftig.

Man kan få kyllingehjerter i de fleste supermarkeder – ofte er de på frost.

Og så serverede jeg selvfølgelig med blomkålsmos for en dejlig kulhydratfattig variant.

Flere tips til indmad

Vil du have flere tip til at komme i gang med indmad på en stille og rolig måde, kan jeg anbefale dig at starte med at blande en smule lever i din kødsovs.

Det er virkelig at næringsoptimere kødsovsen og man smager det vitterligt ikke. Jeg har serveret det hundredevis af gange for både mand og børn uden nogen har bemærket det. Prøv opskriften her: Kødsovs med skjult lever

At spise en god gammeldags leverpostej er også et godt tip. Så lad ikke leverposten falde ud, bare fordi du måske er stoppet med at spise brød. Leverposten smager glimrende uden noget og du kan også fylde det i en halv peberfrugt fx. Lav din egen, hvis du er supertjekket. Se hvordan her: Hjemmelavet leverpostej

Hjerter i flødesovs med blomkålsmos - Opskrift

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Hjerter i flødesovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Jeg synes kalorieindholdet virker meget højt, kan det passe?
  Sjovt, jeg har det også svært med blæksprutter, østers og indmad 😊
  Men jeg laver af og til retter med hjerter for at glæde min mand, der er vild med det.
  Mvh Dorte

  Svar
  • Jo det var da godt nok lidt heftigt😅
   Jeg har lige regnet den om så den er lidt lavere. Men den vil altid være høj, når både sovs + tilbehør er fedtholdigt. Så vil du have den yderligere ned, kan du overveje at servere med fx dampet broccoli eller blomkål i stedet for mosen.

   Svar
 2. Altså, blækprutter synes jeg heller ikke lyder særlig lækkert ? derimod er blækSprutte udemærket ?.

  Jeg spiser heller ikke indmad. Tror jeg blev afskrækket som barn, da jeg fik serveret lever vendt i hvedemel og så på en stegepande ? men måske tiden er til at prøve igen ?

  Svar
  • HAHAAA… åh gud!? Godt spottet!

   Jeg går også og lurer på lever. Indtil videre er jeg kun nået til at blende det i kødsovs, men stegt lever må simpelthen være næste forsøg. Jeg har endda en pakke i fryseren allerede :)

   Svar
   • Hej Jane. Jeg kan varmt anbefale dig at marinere kalvelever – endelig ikke svinelever – i olie med hvidløg og rosmarin i nogle timer – gerne længere – og så tørstege det i olie/smør på en meget varm pande, serveret med dine lækre rosenkål med aiole dressing, tomatsalat og persille/citronsmør til kødet, det vil jeg mene at de fleste vil kunne lide… ?

    Svar
   • Prøv at starte med kyllinge- eller andelever, det er meget mildt i smagen. Har været heldig, at få fat i lammelever, og det er så fint i konsistensen.

    Svar