Hjemmerørt vaniljeis med kakaonibs og peanutcookie


Som sagt endte jeg i en lidt upædagogisk situation i går, da jeg overtalte de to 6-årige til at bytte deres tarvelige chokoladepåskeæg for en 50’er og en omgang sunde godter. Vaniljeisen var her tungen på vægtskålen, tror jeg. Jeg plejer at lave ispinde, som de elsker, men denne gang lavede jeg den klassiske i form, som man efterfølgende kan skære af.

Den blev serveret til dessert med lidt kakaonibs og en af de åh så farlige peanutcookies. Det var altså næsten Ben&Jerry’s værdigt. Men også kun næsten.

hjemmerørt vaniljeis med kakaonips

Hjemmerørt vaniljeis med kakaonibs og peanutcookie

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 dag

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne godt med dit valgte sukkerstof og vanilje i en skål, og pisk fløden stiv i en anden skål.
  • Vend æggesnapsen i flødeskummet og hæld hele balladen i en kageform, der er beklædt med film.
  • Film hele formen godt til og stil den på frys. Jeg synes ikke, man behøver røre og gøre ved for at undgå iskrystaller. Jeg synes, den bliver glimrende bare sådan.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Måske gik jeg lidt for langt med det med Ben&Jerry’s, for faktisk er denne is ikke specielt sød. Og hvis der er noget, Ben&Jerry’s is er, så er det sød. Denne her har faktisk en tilpas sødme, hvilket også er med til at tøjle trangen til at spise resten af portionen. Den trigger ikke mig som sådan. Og så kan den jo varieres i det uendelige. Af hensyn til det konservative drengebarn, faldt valget dog denne gang på vanilje.

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Hjemmerørt vaniljeis med kakaonibs og peanutcookie”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Søde dig,
    Tak for alt det du lægger ud til vores inspiration!!

    Kan denne opskrift gå i ismaskine?

    Skal det være sukrin+ eller kan jeg bruge melis?

    Beste hilsner
    Christina

    Svar
  2. Førhen brugte jeg de overskydende æggehvider til marengs, men det dur jo ikke mere.. hvad gør du med dem? Man kan gidt komme en ekstra i sin røræg..men 4? Håber på gode ideer??

    Svar
  3. Dejlig opskrift!

    Kom dog en spiseskefuld mere gold sukrin i (kan godt lide det er lidt sødere) og sødmen falder faktisk med 25% når det bliver frosset.

    Jeg fordelte massen i engangs plastikglas, ca 2-3 cm. i hver.

    Laver nogle kun med vanilje, og nogle tilføjede jeg en skefuld sukkerfri jordbærmarmelade, nogle med frysetørret solbær (dejlig knas) og de sidste med smeltet 80% øko chokolade.
    Rørte det ganske lidt ud med spidsen af en lille urtekniv.

    De blev helt perfekte og kommer let ud af glasset, ved at dyppe dem i en skål med varmt vand eller ved at skylle glasset under varmt vand.

    Eller man kan selvfølgelig bare spise dem fra glassene. :D

    Svar
  4. Hej Jane
    Ved du hvor meget 11/2 spsk sukrin+ svare til, når man bruger sukrin gold istedet? Er i så erfaren i at bruge de forskellige sødemidler

    Svar