Som sagt endte jeg i en lidt upædagogisk situation i går, da jeg overtalte de to 6-årige til at bytte deres tarvelige chokoladepåskeæg for en 50’er og en omgang sunde godter. Vaniljeisen var her tungen på vægtskålen, tror jeg. Jeg plejer at lave ispinde, som de elsker, men denne gang lavede jeg den klassiske i form, som man efterfølgende kan skære af.
Den blev serveret til dessert med lidt kakaonibs og en af de åh så farlige peanutcookies. Det var altså næsten Ben&Jerry’s værdigt. Men også kun næsten.
Hjemmerørt vaniljeis med kakaonibs og peanutcookie
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 4 æggeblommer
- 1½ spsk sukrin+ (sukrin + stevia)
- 3,5 dl fløde
- 1 spsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne godt med dit valgte sukkerstof og vanilje i en skål, og pisk fløden stiv i en anden skål.
- Vend æggesnapsen i flødeskummet og hæld hele balladen i en kageform, der er beklædt med film.
- Film hele formen godt til og stil den på frys. Jeg synes ikke, man behøver røre og gøre ved for at undgå iskrystaller. Jeg synes, den bliver glimrende bare sådan.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Måske gik jeg lidt for langt med det med Ben&Jerry’s, for faktisk er denne is ikke specielt sød. Og hvis der er noget, Ben&Jerry’s is er, så er det sød. Denne her har faktisk en tilpas sødme, hvilket også er med til at tøjle trangen til at spise resten af portionen. Den trigger ikke mig som sådan. Og så kan den jo varieres i det uendelige. Af hensyn til det konservative drengebarn, faldt valget dog denne gang på vanilje.
Hej ?
Er det muligt at du kan sige hvor mange kalorier og kulhydrater hasselnøddeis og de andre is har?
Vh
Denise
Hej Denise
Se her hvordan du nemt selv regner det ud: Energiberegninger
Hej Søde dig,
Tak for alt det du lægger ud til vores inspiration!!
Kan denne opskrift gå i ismaskine?
Skal det være sukrin+ eller kan jeg bruge melis?
Beste hilsner
Christina
Det tror jeg sagtens og jeg tror at sukrinmelis faktisk vil være et bedre valg, da det ikke knaser :)
Førhen brugte jeg de overskydende æggehvider til marengs, men det dur jo ikke mere.. hvad gør du med dem? Man kan gidt komme en ekstra i sin røræg..men 4? Håber på gode ideer??
Bagværk, smoothies eller som du selv er inde på omelet/røræg ville også være mine bedste bud…
Dejlig opskrift!
Kom dog en spiseskefuld mere gold sukrin i (kan godt lide det er lidt sødere) og sødmen falder faktisk med 25% når det bliver frosset.
Jeg fordelte massen i engangs plastikglas, ca 2-3 cm. i hver.
Laver nogle kun med vanilje, og nogle tilføjede jeg en skefuld sukkerfri jordbærmarmelade, nogle med frysetørret solbær (dejlig knas) og de sidste med smeltet 80% øko chokolade.
Rørte det ganske lidt ud med spidsen af en lille urtekniv.
De blev helt perfekte og kommer let ud af glasset, ved at dyppe dem i en skål med varmt vand eller ved at skylle glasset under varmt vand.
Eller man kan selvfølgelig bare spise dem fra glassene. :D
Ej hvor dejligt at høre, Nina. Tak for et par gode idéer, jeg vist lige skal prøve af :)
Hej,
Stevia er det flydende?
:-)
Hej.
Jeg savner virkelig, at du skriver protionsstørrelsen i dine opskrifter :)
Hej Jane
Ved du hvor meget 11/2 spsk sukrin+ svare til, når man bruger sukrin gold istedet? Er i så erfaren i at bruge de forskellige sødemidler
Jeg er heller ikke helt sikker. 2 spsk måske? Lidt mere..
Tak for det hurtige svar. Jeg prøver med 2 spsk.
Jeg laver denne opskrift med ca 50 gr hakket mørk chokolade – det bliver bare rigtigt skønt.
Årh, det lyder godt. Tak for tilbagemeldingen!