Hjemmerørt mayo med hvidløg og timian


I dag har jeg lavet den lækreste hjemmerørte mayo. Jeg har eksperimenteret flere gange tidligere, men har aldrig haft heldet helt med mig. Men i dag var den der, og den blev bare lækrere end lækker. Og nu har jeg en god kilde til fedtstof færdig og klar lige fra køleskabet. Hurra!

Hjemmerørt mayo med hvidløg og timian

Hjemmerørt mayo med hvidløg og timian

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 portion
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hemmeligeheden bag det at lave en hjemmerørt mayo, der ikke skiller er, at ingredienserne skal have samme temperatur. Helst rumtermperatur, tror jeg.
 • Så tag olien og æggeblommen og sennepen ud af køleskabet nogle timer før du vil i gang.
 • Æggeblommernepiskes med sennep, citron og eddike, og olien hældes langsomt i. Virkelig langsomt i en tynd, tynd stråle. Det skal være sådan, at olien hele tiden absorberes hurtigt i massen. Det tager sin tid. Fidusen er, at jo mere olie du hælder i, jo tykkere en mayo får du.
 • Når du synes, at konsistensen er ved at være fin, smages til med salt, peber, hvidløg og timian og pisker lidt igen. Mæt den evt. med en sidste rest olie og voilà. Totalt i orden mayo, dér!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Hjemmerørt mayo med hvidløg og timian”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det lyder super lækkert:) Den skal jeg helt klart prøve. Jeg har et spørgsmål, ikke kun til denne opskrift men også andre, hvor længe kan det holde og kan man gøre noget for at forlænge holdbarhed evt. fryse? Jeg vil blive super glad hvis du til dine opskrifter, vil skrive lidt om holdbarheden:)

  Svar
  • Tjah, tit ved jeg det ikke. Derfor vil jeg også være ked af at skrive det. Denne mener jeg dog kan holde sig pænt længe. Et par uger tror jeg godt, den vil kunne klare.

   Svar