Hjemmelavet tomatsauce


Her får du opskriften på hjemmelavet tomatsauce sammen med mine bedste tip til at få mest mulig smag ud af din tomatsovs. Når du laver denne lækre tomatsovs selv i stedet for at købe den på glas, får du nemlig en helt anden smagsoplevelse.

Hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce

Føj til favoritter Udskriv Pin
|

Ingredienser

  • 800 g tomater friske eller fra dåse
  • 50 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk oregano
  • 1 spsk frisk basilikum
  • 1 spsk rød balsamico
  • 2 tsk Worcestershire sauce kan udelades
  • 0,5 tsk røget paprika kan udelades
  • evt. en smule sødning
  • 0,5-1 dl vand
  • olivenolie til stegning
  • 30 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i lidt mindre stykker hvis du bruger friske tomater.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Opvarm lidt olie i en gryde til middel varme.
  • Sauter løg og hvidløg til de bliver lidt klare i farven.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge op. Skru ned for varmen og læg låg på
  • Lad saucen simre i ½-1 time.
  • Tag gryden af varmen. Blend saucen med en stavblender, til den er glat.
  • Smag til og juster evt. med sødning, salt eller andet.
  • Tilsæt smørret og lad det smelte ud i saucen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet tomatsauce med hemmelig ingrediens

Indrømmet, jeg køber tit bare tomatsovs. Jeg synes, man kan få rigtig mange helt udmærkede på glas. Men hvis det skal være ekstra lækkert, laver jeg den selv.

Det kan betale sig at lave tomatsaucen fra bunden. Den hemmelige ingrediens er… smørret. Det giver tomatsaucen mere dybde i smagen og den lækreste konsistens. Så udelad den ikke.

En smule tilsat sødme er også en virkelig god smagsforstærker.

Og resten kan du faktisk varierer. Skru op og ned for urterne efter lyst og behov. Gør det samme med hvidløg. Prøv også med finthakkede grøntsager (fx squash og aubergine) i, osv. Kun fantasien sætter grænser, når du skal lave hjemmelavet tomatsovs.

Hvor kan jeg bruge hjemmelavet tomatsauce?

Tomatsovsen kan du bruge i alle retter, hvor der er brugt tomatsauce. Helt oplagt er jo grøntsagsspaghetti, på din pizza (jeg fik kyllingepizza forleden – jeg glemmer hvor godt det smager altså – wow!), i din kødsovs og i alle andre gryderetter, hvor der er brugt tomatsovs.

Jeg bruger den også under fx torsk i denne opskrift, hvor den virkelig giver liv til den anonyme fisk.

Prøv også at røre en anelse fløde eller mascarpone ud i den lige inden den er færdig. Det giver ligesom smørret, en fantastisk afrunding af smagen.

hjemmelavet tomatsauce

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Hjemmelavet tomatsauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?