Her får du opskriften på hjemmelavet tomatsauce sammen med mine bedste tip til at få mest mulig smag ud af din tomatsovs. Når du laver denne lækre tomatsovs selv i stedet for at købe den på glas, får du nemlig en helt anden smagsoplevelse.
Ingredienser
- 800 g tomater friske eller fra dåse
- 50 g løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk frisk oregano
- 1 spsk frisk basilikum
- 1 spsk rød balsamico
- 2 tsk Worcestershire sauce kan udelades
- 0,5 tsk røget paprika kan udelades
- evt. en smule sødning
- 0,5-1 dl vand
- olivenolie til stegning
- 30 g smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær tomaterne i lidt mindre stykker hvis du bruger friske tomater.
- Hak løg og hvidløg.
- Opvarm lidt olie i en gryde til middel varme.
- Sauter løg og hvidløg til de bliver lidt klare i farven.
- Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge op. Skru ned for varmen og læg låg på
- Lad saucen simre i ½-1 time.
- Tag gryden af varmen. Blend saucen med en stavblender, til den er glat.
- Smag til og juster evt. med sødning, salt eller andet.
- Tilsæt smørret og lad det smelte ud i saucen.

Hjemmelavet tomatsauce med hemmelig ingrediens
Indrømmet, jeg køber tit bare tomatsovs. Jeg synes, man kan få rigtig mange helt udmærkede på glas. Men hvis det skal være ekstra lækkert, laver jeg den selv.
Det kan betale sig at lave tomatsaucen fra bunden. Den hemmelige ingrediens er… smørret. Det giver tomatsaucen mere dybde i smagen og den lækreste konsistens. Så udelad den ikke.
En smule tilsat sødme er også en virkelig god smagsforstærker.
Og resten kan du faktisk varierer. Skru op og ned for urterne efter lyst og behov. Gør det samme med hvidløg. Prøv også med finthakkede grøntsager (fx squash og aubergine) i, osv. Kun fantasien sætter grænser, når du skal lave hjemmelavet tomatsovs.
Hvor kan jeg bruge hjemmelavet tomatsauce?
Tomatsovsen kan du bruge i alle retter, hvor der er brugt tomatsauce. Helt oplagt er jo grøntsagsspaghetti, på din pizza (jeg fik kyllingepizza forleden – jeg glemmer hvor godt det smager altså – wow!), i din kødsovs og i alle andre gryderetter, hvor der er brugt tomatsovs.
Jeg bruger den også under fx torsk i denne opskrift, hvor den virkelig giver liv til den anonyme fisk.
Prøv også at røre en anelse fløde eller mascarpone ud i den lige inden den er færdig. Det giver ligesom smørret, en fantastisk afrunding af smagen.
Jeg er glutenintolerant, ikke allergisk, men nok til at jeg har indset at brød og pasta ikke kommer på menuen mere.. Jeg får et udslæt på benet, som altid er i ro, når jeg spiser low carb/keto og som kommer, når jeg spiser gluten- og stivelsesrigt. Jeg bruger defor kun glutenfri soja eller tamari, fordi jeg ikke helt har fundet frem til, hvor lidt/eller meget der skal til for at udslættet bliver aktivt. Jeg har ikke kunne “bonge ud” på blodprøver eller hudbiopsier, så jeg er ikke “officielt” glutenintolerant, men jeg undgår det. Derfor er jeg lidt påpasselig med Worcestershire sauce, fordi den indeholder bygmalteddike, som jo indeholder gluten, men det kan jo være at den går “under radaren”. Jeg har læst at du har NCGI, og er derfor nysgerrig på om du lader Worcestershire sauce gå under bagatelgrænsen eller om du undlader at bruge det?
For mig helt sikkert under bagatelgrænsen men den eneste måde at finde ud af det på er ved at teste det. Og hvis det trigger udslettet, er det heldigvis en nem ingrediens at udelade❤️
Jeg har lavet en halv portion uden sødning og Worcestershire sauce og vil bruge den til en bolognese, men jeg var ved at få laffen galt i halsen, da jeg så, der er 34 g kulhydrat i.
Jeg er umanerlig dårlig med tal, så kan jeg gå ud fra, at der er 17 g kulhydrat ien halv portion?
Der er jo ikke ret meget kulhydrat i tomater.
HJÆLP
Hej Ulla
Ja dette er for den fulde portion/opskrift. Afhængigt af hvad du bruger den til, er der til 2-4 personer, vil jeg sige. Så det nedbringer det noget.
Lyder som en opskrift jeg gerne vil afprøve.
Men det afhænger af, om den kan gøres langtidsholdbar med atamon?
Det har jeg ingen erfaring med, må jeg indrømme. Men med mit sparsomme kendskab til atamon tænker jeg, at det godt burde kunne lade sig gøre.
Hej
Hvor lang tid kan det holde sig i køleskabet 😁
Nogle dage kan den i hvert fald godt. Jeg er ikke så fussy med den slags. Jeg spiser mad, der ikke lugter dårligt eller har synligt mug😅
Jeg vender tilbage til dine opskrifter igen og igen, der er ikke så meget BS! 😅 Tomatsovsen her er forunderlig god!
Worcestershire saucen må være prikken over i’et! jeg var udgået for smør – brugte en god sjat fløde i stedet. Og mindre hvidløg.
Tak tak tak! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hvor er du sød. Tusind tak❤️
Kan sovsen fryses?
Det kan den sagtens. Virkelig lækker brug af de tomater ;-)
Skal skindet på tomaterne bare blendes med?
Ja jeg bruger det hele❤️👍🏼