Hjemmelavet tomatsauce


Her får du opskriften på hjemmelavet tomatsauce sammen med mine bedste tip til at få mest mulig smag ud af din tomatsovs. Når du laver denne lækre tomatsovs selv i stedet for at købe den på glas, får du nemlig en helt anden smagsoplevelse.

Hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
1 portion
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i lidt mindre stykker hvis du bruger friske tomater.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Opvarm lidt olie i en gryde til middel varme.
  • Sauter løg og hvidløg til de bliver lidt klare i farven.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge op. Skru ned for varmen og læg låg på
  • Lad saucen simre i ½-1 time.
  • Tag gryden af varmen. Blend saucen med en stavblender, til den er glat.
  • Smag til og juster evt. med sødning, salt eller andet.
  • Tilsæt smørret og lad det smelte ud i saucen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet tomatsauce med hemmelig ingrediens

Indrømmet, jeg køber tit bare tomatsovs. Jeg synes, man kan få rigtig mange helt udmærkede på glas. Men hvis det skal være ekstra lækkert, laver jeg den selv.

Det kan betale sig at lave tomatsaucen fra bunden. Den hemmelige ingrediens er… smørret. Det giver tomatsaucen mere dybde i smagen og den lækreste konsistens. Så udelad den ikke.

En smule tilsat sødme er også en virkelig god smagsforstærker.

Og resten kan du faktisk varierer. Skru op og ned for urterne efter lyst og behov. Gør det samme med hvidløg. Prøv også med finthakkede grøntsager (fx squash og aubergine) i, osv. Kun fantasien sætter grænser, når du skal lave hjemmelavet tomatsovs.

Hvor kan jeg bruge hjemmelavet tomatsauce?

Tomatsovsen kan du bruge i alle retter, hvor der er brugt tomatsauce. Helt oplagt er jo grøntsagsspaghetti, på din pizza (jeg fik kyllingepizza forleden – jeg glemmer hvor godt det smager altså – wow!), i din kødsovs og i alle andre gryderetter, hvor der er brugt tomatsovs.

Jeg bruger den også under fx torsk i denne opskrift, hvor den virkelig giver liv til den anonyme fisk.

Prøv også at røre en anelse fløde eller mascarpone ud i den lige inden den er færdig. Det giver ligesom smørret, en fantastisk afrunding af smagen.

hjemmelavet tomatsauce med friske tomater og basilikum

Få min Protein Julekalender gratis!

24 låger, der gør dig klogere på protein og som hjælper dig med at holde kursen i den søde julemåned.

Tilmeld dig her

Mere protein – færre kalorier

Vidste du, at studier gentagne gange har vist, at kalorieindtaget falder, når proteinindtaget stiger? Det er bare én af de mange gode grunde til at have fokus på proteinindtaget.

Mangler du inspiration til din proteinrige livsstil, er min bog, Proteinmanifestet, din nye bedste ven.

Jeg vil spise mere protein!

PROTEINMANIFESTET

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Hjemmelavet tomatsauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg er glutenintolerant, ikke allergisk, men nok til at jeg har indset at brød og pasta ikke kommer på menuen mere.. Jeg får et udslæt på benet, som altid er i ro, når jeg spiser low carb/keto og som kommer, når jeg spiser gluten- og stivelsesrigt. Jeg bruger defor kun glutenfri soja eller tamari, fordi jeg ikke helt har fundet frem til, hvor lidt/eller meget der skal til for at udslættet bliver aktivt. Jeg har ikke kunne “bonge ud” på blodprøver eller hudbiopsier, så jeg er ikke “officielt” glutenintolerant, men jeg undgår det. Derfor er jeg lidt påpasselig med Worcestershire sauce, fordi den indeholder bygmalteddike, som jo indeholder gluten, men det kan jo være at den går “under radaren”. Jeg har læst at du har NCGI, og er derfor nysgerrig på om du lader Worcestershire sauce gå under bagatelgrænsen eller om du undlader at bruge det?

    Svar
    • For mig helt sikkert under bagatelgrænsen men den eneste måde at finde ud af det på er ved at teste det. Og hvis det trigger udslettet, er det heldigvis en nem ingrediens at udelade❤️

      Svar
  2. Jeg har lavet en halv portion uden sødning og Worcestershire sauce og vil bruge den til en bolognese, men jeg var ved at få laffen galt i halsen, da jeg så, der er 34 g kulhydrat i.
    Jeg er umanerlig dårlig med tal, så kan jeg gå ud fra, at der er 17 g kulhydrat ien halv portion?
    Der er jo ikke ret meget kulhydrat i tomater.
    HJÆLP

    Svar
    • Hej Ulla
      Ja dette er for den fulde portion/opskrift. Afhængigt af hvad du bruger den til, er der til 2-4 personer, vil jeg sige. Så det nedbringer det noget.

      Svar
  3. Lyder som en opskrift jeg gerne vil afprøve.
    Men det afhænger af, om den kan gøres langtidsholdbar med atamon?

    Svar
    • Det har jeg ingen erfaring med, må jeg indrømme. Men med mit sparsomme kendskab til atamon tænker jeg, at det godt burde kunne lade sig gøre.

      Svar
    • Nogle dage kan den i hvert fald godt. Jeg er ikke så fussy med den slags. Jeg spiser mad, der ikke lugter dårligt eller har synligt mug😅

      Svar
  4. 5 stars
    Jeg vender tilbage til dine opskrifter igen og igen, der er ikke så meget BS! 😅 Tomatsovsen her er forunderlig god!
    Worcestershire saucen må være prikken over i’et! jeg var udgået for smør – brugte en god sjat fløde i stedet. Og mindre hvidløg.
    Tak tak tak! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Svar