Hjemmelavet svinerillette


Svinerillette! Svinekød simrekogt i fedt og herefter overhældt med fedt. Det bliver jo ikke mere high fat end det! Jeg medgiver, at det måske ikke lyder så lækkert, men det smager bare helt fortryllende.

Jeg tog udgangspunkt i opskriften i Gastromands kogebog, men gjorde så livet lidt besværligt for mig selv, da jeg insisterede på, at hele balladen skulle være økologisk.

Jeg spiser virkelig helst ikke svinekød, der ikke er økologisk. Jeg er lidt sart på det punkt. Jeg havde derfor bestilt både nakkefilet og fersk spæk fra Mineslund, og jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men det ferske spæk kom jo ja… spæk og ikke som afsmeltet fedt, og derfor måtte jeg først smelte fedtet af.

Det forlængede arbejdsprocessen lidt. Har du et tip om, hvorhenne man kan få afsmeltet økologisk svinefedt, så tip mig lige i kommentarfeltet her nedenfor.

Jeg lavede en stor portion svinerillette, da jeg gerne ville have både et glas til min far, til julefrokosten og til fryseren.

Halver evt. portionen, hvis  du ikke har samme hamstringstendenser, som jeg har.

Svinerillette - hjemmelavet og økologisk

Hjemmelavet svinerillette

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4 sylteglas
|
1 dag

Ingredienser

Sådan gør du

Dagen før

 • Rør en marinade af sennep, citronskal, rosmarin, allehånde, salt og kokossukker og gnid den godt ind i det hele stykke kød. Lad kødet marinere natten over.

Dagen efter

 • Skær kødet i grove tern og put dem i en gryde. Hæld svinefedt over og put laurbær ned til også og bring hele molevitten i kog. Lad kødet simrekoge i fedtet i 2-3 timer.
 • Fisk kødet op med en hulske og læg det til side. Riv det med en gaffel og smag til med sennep, salt og peber. Kom kødet i skoldede sylteglas. Si fedtet for kødrester og hæld fedtet over kødet. Sæt glassene i køleskab og lad fedtet stivne.
 • Server med sennep og cornichoner og en god skive kernebrød. Dejlig, dejlig julefrokostmad!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

svinerillette
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Bliv PLUS-medlem og få fire lækre decembergaver🎁

MadbandittenPLUS giver dig adgang til energiberegninger på alle mine opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, færdige madplaner, adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner med indkøbsliste, du kan lytte til min podcast og vi fjerner alle reklamer fra siden.

Men melder du dig ind inden jul, får du, OVENI alt dette, også disse fire gaver:
 • e-bog med julens salater
 • e-bog med komplet nytårsmenu inkl. detaljeret tidsplan og indkøbsliste
 • julespecial-podcast med strategier til at komme godt igennem december
 • podcast om fastholdelse og motivation

Gaverne får du med det samme efter tilmelding.

Læs mere om PLUS her >>

– og du får endda de første 7 dage gratis (gælder kun nye medlemmer)

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Hjemmelavet svinerillette”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Menu har et magasin med opdkrifter med i deres reklame i denne uge. Der er en opskrift på rillette med ribbenstegsrester. Vi fik flæskesteg til aften og der blev kød til overs og smeltet fedt, som jeg tog fra inden jeg lavede sovs. Med udgangspunkt i den opskrift, har jeg brugt resterne af vores kød og kogt det i fedtet. Venter spændt på resultatet i morgen :) Men det er vel en måde at få økologisk fedt, altså hvis man steger en økologisk flæskesteg eller ribbenssteg :)

  Svar
 2. Afsmeltet svinefedt fås i mange butikker (feks Rema) i halvkilos pakker ligesom margarine. 1 pakke koster 15-20 kr.

  Svar
 3. Lyder som noget jeg skal prøve 😋

  Du kan jo vælge at Confiterer i andefedt i stedet… hvis der ikke er nok fedt kan både smør og vegetabilsk olie også bruges som “opfyldning”

  Svar
 4. Min far har efter strålebehandlinger og operation svært ved at spise skært kød. Min søster og jeg havde snakket om at lave anderillette til ham juleaften. Kunne jeg få en opskrift. Det lyder som om der kunne være en god en at hente her ?

  Svar
 5. Så er ande-svinerilletten lavet og testet og kan afsløre at den smager fuldstændig fantastisk. Har netop spist en portion til frokost med nogle lidt syrlige tomater og masser af karse på, UHM!

  Svar
 6. Uhmn, det lyder lækkert. Mon man kan bruge nakkefilet og andefedt? Jeg tror jeg gør forsøget en af dagene, så kan jeg fortælle om det er muligt.
  Løgismoses andefedt er ikke økologisk (i hverfald ikke den jeg har kunnet finde), men det er den dejlige store skål med andefedt der står i mit køleskab ig venter på at blive brugt til gengæld :-)

  Svar
 7. Hvis du skal lave anderillette, så kan man få andefedt fra Løgismose for lidt over 20 kr for 200 gram. Økologisk og lige til at bruge

  Svar
  • Andefedt har jeg masser af. Det laver jeg selv, når jeg confiterer. Er du sikker på at Løgismoses er økologisk? Jeg bliver tit snydt af at jeg tror, deres produkter er økologiske, hvor de slet ikke er… :-/

   Svar
 8. Det ser fristende ud. Mon ikke man kan lave det med resten af flæskestegen? Eller skal det være af rå kød? Hvis det var med en rest kunne man jo tilsætte smagen til fedtet, mens det kogte? Eller hvad…..? God jul og tak for inspiration gennem året

  Svar
 9. Uhm, det ser vel nok godt ud! Det skal jeg helt klart prøve efter jul (man kan garanteret spise det i januar måned også:) Det er også en dejlig gaveide – jeg ville blive ret lykkelig af sådan et glas! God jul og tak for at skrive en god blog og gode bøger.

  Svar