Hjemmelavet svinerillette


Svinerillette! Svinekød simrekogt i fedt og herefter overhældt med fedt. Det bliver jo ikke mere high fat end det! Jeg medgiver, at det måske ikke lyder så lækkert, men det smager bare helt fortryllende.

Jeg tog udgangspunkt i opskriften i Gastromands kogebog, men gjorde så livet lidt besværligt for mig selv, da jeg insisterede på, at hele balladen skulle være økologisk.

Jeg spiser virkelig helst ikke svinekød, der ikke er økologisk. Jeg er lidt sart på det punkt. Jeg havde derfor bestilt både nakkefilet og fersk spæk fra Mineslund, og jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men det ferske spæk kom jo ja… spæk og ikke som afsmeltet fedt, og derfor måtte jeg først smelte fedtet af.

Det forlængede arbejdsprocessen lidt. Har du et tip om, hvorhenne man kan få afsmeltet økologisk svinefedt, så tip mig lige i kommentarfeltet her nedenfor.

Jeg lavede en stor portion svinerillette, da jeg gerne ville have både et glas til min far, til julefrokosten og til fryseren.

Halver evt. portionen, hvis  du ikke har samme hamstringstendenser, som jeg har.

Svinerillette - hjemmelavet og økologisk

Hjemmelavet svinerillette

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 sylteglas
|
1 d

Ingredienser

 • 800 g nakkefilet
 • 2 spsk sennep
 • 1 øko-citron øko, skal heraf
 • 2 tsk frisk rosmarin
 • 0,5 tsk allehånde
 • 1 spsk salt
 • 1 spsk kokossukker eller Sukrin Gold (reklamelinks)
 • 1 liter svinefedt
 • 2 laurbærblade
 • friskkværnet peber

Sådan gør du

Dagen før

 • Rør en marinade af sennep, citronskal, rosmarin, allehånde, salt og kokossukker og gnid den godt ind i det hele stykke kød. Lad kødet marinere natten over.

Dagen efter

 • Skær kødet i grove tern og put dem i en gryde. Hæld svinefedt over og put laurbær ned til også og bring hele molevitten i kog. Lad kødet simrekoge i fedtet i 2-3 timer.
 • Fisk kødet op med en hulske og læg det til side. Riv det med en gaffel og smag til med sennep, salt og peber. Kom kødet i skoldede sylteglas. Si fedtet for kødrester og hæld fedtet over kødet. Sæt glassene i køleskab og lad fedtet stivne.
 • Server med sennep og cornichoner og en god skive kernebrød. Dejlig, dejlig julefrokostmad!
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

svinerillette
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Sommerferien nærmer sig, men du kan stadig nå at blive Sommerklar med Madbanditten.

Nem og realistisk protokol til vægttab på en sund og sikker måde❤️

 

 

16 kommentarer til “Hjemmelavet svinerillette”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Afsmeltet svinefedt fås i mange butikker (feks Rema) i halvkilos pakker ligesom margarine. 1 pakke koster 15-20 kr.

  Svar
 2. Lyder som noget jeg skal prøve 😋

  Du kan jo vælge at Confiterer i andefedt i stedet… hvis der ikke er nok fedt kan både smør og vegetabilsk olie også bruges som “opfyldning”

  Svar
 3. Min far har efter strålebehandlinger og operation svært ved at spise skært kød. Min søster og jeg havde snakket om at lave anderillette til ham juleaften. Kunne jeg få en opskrift. Det lyder som om der kunne være en god en at hente her ?

  Svar
 4. Så er ande-svinerilletten lavet og testet og kan afsløre at den smager fuldstændig fantastisk. Har netop spist en portion til frokost med nogle lidt syrlige tomater og masser af karse på, UHM!

  Svar
 5. Uhmn, det lyder lækkert. Mon man kan bruge nakkefilet og andefedt? Jeg tror jeg gør forsøget en af dagene, så kan jeg fortælle om det er muligt.
  Løgismoses andefedt er ikke økologisk (i hverfald ikke den jeg har kunnet finde), men det er den dejlige store skål med andefedt der står i mit køleskab ig venter på at blive brugt til gengæld :-)

  Svar
 6. Hvis du skal lave anderillette, så kan man få andefedt fra Løgismose for lidt over 20 kr for 200 gram. Økologisk og lige til at bruge

  Svar
  • Andefedt har jeg masser af. Det laver jeg selv, når jeg confiterer. Er du sikker på at Løgismoses er økologisk? Jeg bliver tit snydt af at jeg tror, deres produkter er økologiske, hvor de slet ikke er… :-/

   Svar
 7. Det ser fristende ud. Mon ikke man kan lave det med resten af flæskestegen? Eller skal det være af rå kød? Hvis det var med en rest kunne man jo tilsætte smagen til fedtet, mens det kogte? Eller hvad…..? God jul og tak for inspiration gennem året

  Svar
 8. Uhm, det ser vel nok godt ud! Det skal jeg helt klart prøve efter jul (man kan garanteret spise det i januar måned også:) Det er også en dejlig gaveide – jeg ville blive ret lykkelig af sådan et glas! God jul og tak for at skrive en god blog og gode bøger.

  Svar