Hjemmelavet stracciatella er en god og lækker friskost fx som erstatning for burrata. Forleden ville jeg nemlig lave den mega lækre salat med grillet peberfrugt, burrata og parmaskinke. Desværre var burrata totalt udsolgt, så jeg improviserede og købte frisk mozzarellaost i stedet.
Den bløde, cremede midte af burrata
I stedet valgte jeg derfor at lave hjemmelavet stracciatella ost. Det er virkelig nemt og giver næsten den samme smag som burrata, da stracciatella netop er den bløde, cremede ost, som du finder inde i midten af burrataosten.
Hjemmelavet stracciatella ost
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 125 g frisk mozzarella
- 0,5 dl fløde
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Riv mozzarellaosten i mindre stykker og kom den i en skål.
- Hæld fløden over og mos det lidt sammen med en gaffel. Bliv ved med at vende det lidt rundt og røre så det bliver en mere sammenhængende masse, dog uden at osten skal moses helt ud.
- Kom det i køleskabet og lad det trække i 1 times tid. Rør lidt rundt i det undervejs.
- Inden servering fordeles lidt olivenolie udover sammen med salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Stracciatella, er det ikke en is?
“Stracciare” betyder at rive noget fra hinanden på italiensk. I dette tilfælde er det vel mozzareallaosten, der rives fra hinanden og hos isen chokoladen, der er skåret i små stykker.
Stracciatellaosten er en super lækker erstatning for både almindelig mozzarella og altså også burrata. Stracciatellaen kan bruges til tapas eller spises med grillede grøntsager, friske tomater, avokado, pesto, som dip til grøntsagsstænger eller en slags topping på en salat.
Opskrifter med burrata
Jeg har efterhånden en masse lækre opskrifter med burrata, som også er blevet virkelig populært. Prøv fx
0 kommentarer til “Hjemmelavet stracciatella”