Hjemmelavet peanutbutter – også med kakao


Peanutbutter anses jo for mange som den rene gudespise! Derfor er det også en lillesmule forsigtigt, at jeg indrømmer, at det ikke helt er min foretrukne. Altså bortset fra i cremede sovser og banan-is fx, hvor det giver guddommelig smag og fylde.

Hjemmelavet peanutbutter - også i kakaoversion -- nem opskrift her --> Madbanditten.dk

Hjemmelavet peanutbutter – også med kakao

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 små glas
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 160 grader.
 • Fordel peanuts på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
 • Tag pladen ud og hæld peanuts over i din foodprocessor.
 • Blend til olien trækker ud af nødderne. Hos mig tog det ca. 3-4 minutter. Herefter lod jeg den blende et minuts tid mere, hældte lidt ekstra kokosolie i og blendede igen. Nu fik jeg en dejlig cremet peanutbutter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Smørepålæg af nødder

Men som smørepålæg til knækbrød eller som dip til frugt og grønt ville jeg vælge mandelsmør anyday! Det, synes jeg, smager 1000 gange bedre.

For noget tid siden havde jeg lagt en stor bestilling hos min udenlandske nøddepusher, og jeg havde bestilt nogle billige øko-jordnødder/peanuts. Men da jeg fik dem, vidste jeg ikke lige, hvad jeg skulle stille op med dem, så de fik de lov til at ligge på mit nøddelager i nogle uger.

I går tog jeg mig endelig sammen og lavede peanutbutter af dem. Det kan ungerne nemlig godt lide, og de får tit en lille skål sammen med deres eftermiddagsgrøntsagsfad.

Og resultatet blev virkelig vellykket! Mine oplevelser med at lave egen nøddesmør spænder ellers fra fantastisk til ikke-umagen-værd, men her gik det altså rigtigt godt, og ungerne var enige med mig. Det er svært at fremdrive helt den samme creamyness, som Urtekram kan med sine, men jeg synes, vi kom et pænt stykke på vejen her.

Opskriften her kan bruges til alle slags nødder og ikke bare til peanuts. Så hvis du vil lave mandelsmør, hasselnøddesmør, cashewsmør etc. bytter du bare peanuts med din foretrukne nød.

Jeg hældte halvdelen på glas og lavede peanutbutter-nutella af den anden.

PEANUTBUTTER MED KAKAOSMAG ♡

 • 2 dl færdigt peanutbutter (se ovenfor)
 • 3 tsk raw kakaopulver
 • 0,5 tsk vaniljepulver
 • 1 lille spsk kokosolie, smeltet

Fremgangsmåde
Hæld alle ingredienser i en skål og rør godt rundt med en ske. Tilføj en dråbe stevia eller to hvis du gerne vil have lidt sødme i. Hæld på glas.

Jeg opbevarer dem begge i køleskabet men køkkenskabet kunne være et lige så fint bud.

MIT BEDSTE TIP TIL NØDDESMØR
Min erfaring er, at det er nemmest at lave nøddesmør, hvis man rister nødderne først. Det hjælper til at få olien meget hurtigere ud af nødderne. Springer man ristningen over  og kører bare de rå nødder i foodprocessoren, skal de køre uhyrligt længe, før det bliver til andet end smulder.

Hjemmelavet peanutbutter
Hjemmelavet peanutbutter - også i kakaoversion -- nem opskrift her --> Madbanditten.dk
linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Hjemmelavet peanutbutter – også med kakao”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Ja det kan du sagtens. Men brug evt. lidt mindre. Det er det ofte stærkere end raw kakaopulver. Og undlad evt. at bruge de der æsker med kakaopulver til 5’er. De smager dårligt (medmindre du drukner dem i sukker)

   Svar
   • Tak for svar – det må jeg få prøvet så. :-)
    Skal igang med en masse af dine super lækre opskrifter. Glæder mig og tror min søn glæder sig ligeså meget til hans madpakke imorgen.

    Svar
 1. Ligger du ikke nødderne i blød inden? Hvis ja, er det så ved 160 grader i ovnen bagefter eller tørrer du dem først ved 50 grader i flere timer?

  Svar
  • Ja men skal man ikke have sådan en særlig kande eller noget til tørvarer? Det synes jeg bare, jeg læste i starten og så har jeg ikke turdet…

   Svar
   • Jeg tror kun, det er nødvendigt, hvis man er meget øm overfor, om ens kande bliver ridset, når man laver mel. Har lavet mandel- og cashewsmør i min den almindelige kande, ingen ridser og det var latterligt nemt. Behøvede ikke ekstra olie eller noget, kun nødder. Og det var HELT smooth, nammenam!

    Svar
 2. Hasselnøddesmør med et par tern mørk chokolade kørt med i foodprocessoren til sidst er bare min yndlings….ahhhh smager fuldstændig som nutella. Bare den total rene vare!!

  Svar