Hjemmelavet oliventapenade


Oliventapenade smager pragtfuldt som dip til grillede grøntsager, kød eller dryppet ud over salater.

oliventapenade

Hjemmelavet oliventapenade

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 stort sylteglas
|
5 min

Ingredienser

 • 500 g sorte oliven ca.
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk kapers (eller sardiner)
 • 2 tsk tørret timian
 • 1,5 dl olivenolie
 • salt – smag til

Sådan gør du

 • Dræn oliven i en si og hæld dem herefter i en skål. Pres hvidløg heri og tilsæt kapers, timian og olivenolie.
 • Blend -enten med stavblenderen eller i foodprocessoren – til du har en tilpas grovhakket masse.
 • Smag til, juster med salt og blend en tur mere. Hæld på glas og server til alting!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg holder meget af smør – jamen, det er gør jeg altså – men jeg holder også af at hælde god olivenolie ud over mine salater og grøntsager.

Mine børn deler dog ikke min kærlighed til olivenoliens lidt gennemtrængende smag og derfor laver jeg ofte pestoer og oliventapenade. Så ryger det nemlig ned.

Vi bruger oliventapenade som dip til grøntsagsstænger, til ovnbagte rodfrugter eller til kød.

Vega synes også, det smager fint bare med ske, men hun har også elsket oliven, siden hun var ganske lille og er måske lidt specielt anlagt på det punkt.

HJemmelavet olivenapenade med masser af smag --> madbanditten.dk

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Hjemmelavet oliventapenade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg er heller ikke fan af de sorte oliven, til gengæld elsker jeg græske kalamata oliven.
  De er godt nok mere rødlige end sorte, men smagen er i top og de giver mere farve end de grønne.
  Man kan få dem udstenede, men med en udatener til kirsebær er det nu ikke så slemt at gøre det selv, og der er mere smag i dem.

  Svar
 2. Det er lige noget for min kæreste som elsker oliven! Og så ser det jo virkelig nemt ud at lave. Dét må prøves! :-)

  Svar
 3. Mhh, jeg elsker også oliventapenade! Jeg plejer også at blende et par soltørrede eller friske tomater i, det smager også dejligt :-)

  Svar
 4. Uhm, oliventapenade er så lækkert! Dog ikke just den kønneste dip…
  Sidst jeg lavede det, skulle jeg have det med til sammenskuds-tapas-gilde med en flok veninder, så jeg lavede en ordenlig røvfuld. Da jeg puttede det i en bøtte, stod jeg og kiggede på det og kunne kun tænke: “Har jeg lige stået og kælet for den der lækkerbisken, og så ligner det bare én stor lort?” ;)

  Svar
 5. Lærkkert!
  Har du nogel foretrukne “olivenmærker”? Jeg har svært ved at finde nogle rigtig gode sorte oliven, der ikke smager af ren salt.
  bh
  Christa

  Svar
  • Nej ikke rigtig. Jeg er lidt skeptisk overfor de sorte (billige) oliven efter jeg hørte, at det bare var grønne oliven tilsat sort farve så derfor blander jeg sorte og grønne oliven i normalt…

   Svar
   • Føtex(og af og til Netto) sælger nogen fabelagtige soltørrede oliven , der såvidt jeg kan udlede af ingredienslisten IKKE er kunstigt farvede. Desuden er de ikke specielt dyre; ofte 2 glas for 35 kr og et glas rækker længe pga den intense smag. Mærket husker jeg ikke men de står blandt de gængse farvede oliven. Desuden har Fakta nu fast i sortiment glas med sardeller i olie som er “gudagott” i tapernade.
    Når jeg nu for en sjælden gang kaster mig over at kommentere på din fantastiske blog må jeg som sidebemærkning nævne at vi, min elskede og jeg, i nu fire måneder har levet ( tilnærmelsesvis) strikt LCHF. Han ønskede at tabe sig, jeg er solidarisk. Jeg krymper mere end beregnet og han taber sig som planlagt; stille og roligt. Min “brødkoholic” har fået en ny livsstil . Og jeg…….. Jeg har fået et nyt liv, uden daglige ikke -medicinerbare smerter fra mine skæve hypermobile hofter. Det er SÅ fantastisk. Jeg har aldrig spist meget brød ( og altid spist smør med spiseskeer) . At udelukkelse af gluten skulle betyde SÅ meget havde jeg ikke drømt om. Så lidt respekt for speciallægen der dømte mig til megastærke IPREN resten af livet ( jeg afslog giften og smed recepten ud). Vi spiser faktisk samme fedtmængde som tidligere men har aldrig fået så varieret kost. Bedst af alt : jeg har ingen smerter!!!!! Jeg ved at hypermobilitet er et syndrom og ikke en sygdom, men jeg er faktisk førtidspensioneret pga kronisk lidelse og det kunne vi måske have undgået for 7 år siden!!!!
    Tak Jane, og bliv ved med at være den du er!

    Svar
    • Hold nu fast, hvor er det bare vildt! Og hvad der er endnu mere vildt er, at det er anden gang i denne uge, jeg hører fra nogen, der har spist sig ud af kroniske smerter med LCHF. Hvor er det sindssygt egentlig! Tak fordi du delte din historie med mig! <3

     Svar