Hjemmelavet nougat


Hjemmelavet nougat uden sukker? Arh vel? Det er vel også en sandhed med modifikationer, da den jo indeholder chokolade 70 %, som jo altså indeholder noget sukker, men den er i hvert fald temmelig sukkerreduceret ift. den nougat, du kan købe i butikkerne. Og så smager den, så englene synger.

LCHF-julegodter: sukkerfri nougat

Hjemmelavet nougat

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
28 stk
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen i vandbad (en metalsskål ovenpå en gryde med let kogende vand).
  • Tilsæt hasselnøddesmøret hertil og rør rundt, til det er optaget i chokoladen. Smag på den og tilsæt sukrinmelis, hvis du synes, det er nødvendigt.
  • Lad den afkøle en smule, inden du hælder den i en form beklædt med film og sætter den på køl.
  • Den skal stå på køl pænt længe, før den stivner. I mit tilfælde har den stået natten over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Denne her nougat er blød og god og cremet, og den har rigtig nougatsmag. Men altså uden at være hvinende sød. Du kan faktisk smage hasselnødderne! Hvilket jo er lidt vildt i sig selv.

Hjemmelavet nougat til konfekt

Denne her nougat har kun 3 ingredienser. Mørk chokolade, hasselnøddesmør og Sukrin. Jeg har taget genvejen og har brugt en købt hasselnøddecreme, og det er selvfølgelig årsagen til den smørbløde konsistens som denne her nougat får.

Brug den til jul sammen med den hjemmelavede marcipan og den hjemmelavede pistaciemasse til en lækker, sundere version af julekonfekten. Her er vores nougat skåret op i mindre bidder og klar til at indgå i årets julekonfekt.

Vi kalder den Death by nougat, fordi vi – især Vega og jeg – synes, den smager så afsindigt godt at impulskontrollen udfordres. Det gælder iøvrigt for virkelig mange af mine søde juleopskrifter

Hvad er hasselnøddesmør og kan man lave det selv?

Hasselnøddesmør er hasselnødder, der er kørt længe nok i foodprocessor til at olien har trukket ud af nødderne og massen er blevet til en blød smør. Ligesom peanutbutter eller mandelsmør – bare med hasselnødder. Det er altså ikke nutella.

Hvis du vil lave det selv, kan du tage udgangspunkt i denne opskrift fx: Mandelsmør. Det er den, der har givet mig det bedste resultat.

Min erfaring er at hjemmelavet nøddesmør bliver en anelse grovere i konsistensen end det købte. Derfor foretrækker jeg at bruge det købte hasselnøddesmør i opskriften på hjemmelavet nougat. Nå ja, og så god gammeldags dovenskab.

Marcipan, konfekt og småkager

Denne lækre opskrift på nougat finder du sammen med både marcipan, konfekt og alle mine julesmåkager i e-bogen Madbandittens populære juleopskrifter. Juleopskrifterne er samlet i en PDF, som du får tilsendt på mail i et lækkert printvenligt hæfte – lige til at tage med i køkkenet, når der skal laves julemad eller søde sager.

Hjemmelavet nougat uden sukker
hjemmelavet nougat uden sukker - LCHF

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

74 kommentarer til “Hjemmelavet nougat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane. Tak for en virkelig fin blog :-). Er hasselnøddesmør det samme som hasselnøddecreme….hvis ikke….tror du så det kan bruges alligevel?
    Glædelig jul
    Mange hilsener
    Gitte

    Svar
    • Mjaaah måske men nogle gange er hasselnøddecreme jo en slags nutella med sukker og kakao. I så fald nej. Hasselnøddesmør eller hasselnøddemos består kun af hasselnødder, der er malet til ‘smør’. Ligesom peanutbutter, bare med hasselnødder

      Svar
  2. Spiser aldrig almindelig nougat igen! Så god!!! Lavede den også som nougatbrud med ristede mandler, pistacie nødder, gojibær mm og overtræk den med mørk chokolade. Kan anbefales siger jeg bare :) Glædelig jul og tusind tak for alle de fantastiske opskrifter. DBH Anne

    Svar
  3. Hej Jane
    Kunne jeg lokke dig til at fortælle din yndlingschokolade til at komme i nougaten? Du har (gudskelov) en masse lækre opskrifter med chokolade, men der er så stor forskel på dem og med prisen på hasselnøddesmør vil jeg jo gerne ramme plet ?
    Mange hilsner fra Camilla

    Svar
    • Jeg køber mange forskellige. Øko-chokoladen fra Änglamark, køber jeg tit, men også marabou Premium, Lindt etc. lander ofte i kurven. Til nougat bruger jeg 70%.

      Svar
    • Faktisk ikke men jeg har opskrifter på nøddesmør med peanut, cashew, mandel og paranødder. Og hasselnøddesmør laves helt på samme måde. Du rister dem kort i ovn eller på pande og så kører du dem i foodprocessor til olien trækker ud.
      Det er bestemt muligt men det kræver virkelig en god foodprocessor, og jeg synes, det er svært at få helt samme fine konsistens som det købte. Det betyder ikke så meget, når man bruger det til smørepålæg, men lige til nougat synes jeg, det fungerer bedst med den købte..

      Svar
  4. Tænker at bruge den hjemmelavede nougat til at lave ragusa af som jeg eeeelsker. Mon ikke det bliver godt?
    Så skal man bare riste nogle hasselnøddekerner, hælde nougat over og så overtrække med mørk chokolade. Mon ikke det kunne blive godt :)

    Svar
  5. Fik du prøvet med peanutbutter, Pia? Kunne godt tænke mig at høre om det var en succes:) lyder lækkert – prøvede du det sammen med marcipan? God jul!

    Svar
  6. Jeg har ikke hasselnødder hjemme – mon man kan bruge peanutbutter i stedet for? Eller så smager den bare ikke af nougat?

    Svar
  7. TAK for at jeg i år skal have den lækreste sukkerfri konfekt til jul :-) Jeg tænkte på hvordan det kan være at du ikke bruger sukkerfri chokolade? Er det blot fordi det er sådan du har lyst til det eller?
    KH Helle

    Svar
    • Du kan sagtens bruge sukkerfri chokolade. Jeg har bare ikke fundet nogen sukkerfri chokolade, der lever op til mine ønsker ift. smag og indhold. De sukkerfrie chokolader, jeg kan finde, smager enten virkelig dårligt, eller indeholder maltitol eller andre suspekte ting, og så vil jeg hellere undvære – eller leve med små mængder sukker.
      Jeg vil ikke spise noget, der smager dårligt. Det tilfredsstiller slet ikke mine sanser.

      Har du fundet en god sukkerfri chokolade, så tip mig endelig!

      Svar
      • Helt enig – dumt at spise noget man ikke bryder sig om :) Og nu gjorde du mig lige lidt nysgerrig mht maltitol og kan se det ikke lige er den bedste erstatning – øv for det var jo lige det som er i den sukkerfri chokolade jeg godt kan lide.

        Svar
  8. Mums hvor ser det lækkert ud! Hvordan er det at arbejde med? Kan man trille kugler af det når først det er stivnet? Eller skal man evt gøre det før? Vi plejer at lave nougat kugler overtrukket med chokolade hvert år :D

    Svar
  9. Det er da også noget af en pris, hvis man næsten skal bruge et helt glas hasselnøddesmør til 83,- og så kommer chokoladen oveni…
    Men er sikker på at den må smage godt :-)

    Svar
  10. Kan man mon lave den bare med alm. Hasselnødder som bliver blendet godt? Har nemlig ingen hasselnøddesmør?
    Eller bliver den ikke blød mon?
    Må vidst i køkkenet og prøve mig frem senere

    Svar
  11. Ser super lækkert ud. Tak for inspiration, og dejligt befriende med opskrifter der er så lige til. Glædelig jul.
    Julehilsen fra Naja

    Svar
  12. Ohh … så lækre de ser ud! Det har jeg aldrig prøvet og lave, måske jeg liiige skulle …

    Ha’ en god 2 søndag i Advent :-)
    – og tak for opskriften.

    Svar
  13. Fedt!!! Det må prøves! Og nu skal jeg til DK i næste uge, så kan jeg få mogle af alle de specielle fødevarer jeg ikke kan få her på Færøerne!

    Svar