Hjemmelavet nougat uden sukker? Arh vel? Det er vel også en sandhed med modifikationer, da den jo indeholder chokolade 70 %, som jo altså indeholder noget sukker, men den er i hvert fald temmelig sukkerreduceret ift. den nougat, du kan købe i butikkerne. Og så smager den, så englene synger.
Ingredienser
- 150 g mørk chokolade 70-85% 70%
- 200 g hasselnøddesmør
- 1 spsk SukrinMelis kan fint udelades
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i vandbad (en metalsskål ovenpå en gryde med let kogende vand).
- Tilsæt hasselnøddesmøret hertil og rør rundt, til det er optaget i chokoladen. Smag på den og tilsæt sukrinmelis, hvis du synes, det er nødvendigt.
- Lad den afkøle en smule, inden du hælder den i en form beklædt med film og sætter den på køl.
- Den skal stå på køl pænt længe, før den stivner. I mit tilfælde har den stået natten over.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Denne her nougat er blød og god og cremet, og den har rigtig nougatsmag. Men altså uden at være hvinende sød. Du kan faktisk smage hasselnødderne! Hvilket jo er lidt vildt i sig selv.
Hjemmelavet nougat til konfekt
Denne her nougat har kun 3 ingredienser. Mørk chokolade, hasselnøddesmør og Sukrin. Jeg har taget genvejen og har brugt en købt hasselnøddecreme, og det er selvfølgelig årsagen til den smørbløde konsistens som denne her nougat får.
Brug den til jul sammen med den hjemmelavede marcipan og den hjemmelavede pistaciemasse til en lækker, sundere version af julekonfekten. Her er vores nougat skåret op i mindre bidder og klar til at indgå i årets julekonfekt.
Vi kalder den Death by nougat, fordi vi – især Vega og jeg – synes, den smager så afsindigt godt at impulskontrollen udfordres. Det gælder iøvrigt for virkelig mange af mine søde juleopskrifter…
Hvad er hasselnøddesmør og kan man lave det selv?
Hasselnøddesmør er hasselnødder, der er kørt længe nok i foodprocessor til at olien har trukket ud af nødderne og massen er blevet til en blød smør. Ligesom peanutbutter eller mandelsmør – bare med hasselnødder. Det er altså ikke nutella.
Hvis du vil lave det selv, kan du tage udgangspunkt i denne opskrift fx: Mandelsmør. Det er den, der har givet mig det bedste resultat.
Min erfaring er at hjemmelavet nøddesmør bliver en anelse grovere i konsistensen end det købte. Derfor foretrækker jeg at bruge det købte hasselnøddesmør i opskriften på hjemmelavet nougat. Nå ja, og så god gammeldags dovenskab.
Marcipan, konfekt og småkager
Denne lækre opskrift på nougat finder du sammen med både marcipan, konfekt og alle mine julesmåkager i e-bogen Madbandittens populære juleopskrifter. Juleopskrifterne er samlet i en PDF, som du får tilsendt på mail i et lækkert printvenligt hæfte – lige til at tage med i køkkenet, når der skal laves julemad eller søde sager.
Hej Jane. Tak for en virkelig fin blog :-). Er hasselnøddesmør det samme som hasselnøddecreme….hvis ikke….tror du så det kan bruges alligevel?
Glædelig jul
Mange hilsener
Gitte
Mjaaah måske men nogle gange er hasselnøddecreme jo en slags nutella med sukker og kakao. I så fald nej. Hasselnøddesmør eller hasselnøddemos består kun af hasselnødder, der er malet til ‘smør’. Ligesom peanutbutter, bare med hasselnødder
Spiser aldrig almindelig nougat igen! Så god!!! Lavede den også som nougatbrud med ristede mandler, pistacie nødder, gojibær mm og overtræk den med mørk chokolade. Kan anbefales siger jeg bare :) Glædelig jul og tusind tak for alle de fantastiske opskrifter. DBH Anne
Sådan har jeg det også! Den er fantastisk. Jeg har lige købt ind til at lave julens portion og glæder mig :)
Hej Jane
Kunne jeg lokke dig til at fortælle din yndlingschokolade til at komme i nougaten? Du har (gudskelov) en masse lækre opskrifter med chokolade, men der er så stor forskel på dem og med prisen på hasselnøddesmør vil jeg jo gerne ramme plet ?
Mange hilsner fra Camilla
Jeg køber mange forskellige. Øko-chokoladen fra Änglamark, køber jeg tit, men også marabou Premium, Lindt etc. lander ofte i kurven. Til nougat bruger jeg 70%.
Har du en opskrift på hjemmelavet hasselnøddecreme?
Faktisk ikke men jeg har opskrifter på nøddesmør med peanut, cashew, mandel og paranødder. Og hasselnøddesmør laves helt på samme måde. Du rister dem kort i ovn eller på pande og så kører du dem i foodprocessor til olien trækker ud.
Det er bestemt muligt men det kræver virkelig en god foodprocessor, og jeg synes, det er svært at få helt samme fine konsistens som det købte. Det betyder ikke så meget, når man bruger det til smørepålæg, men lige til nougat synes jeg, det fungerer bedst med den købte..
Tænker at bruge den hjemmelavede nougat til at lave ragusa af som jeg eeeelsker. Mon ikke det bliver godt?
Så skal man bare riste nogle hasselnøddekerner, hælde nougat over og så overtrække med mørk chokolade. Mon ikke det kunne blive godt :)
Det lyder da i hvert fald godt! Nam!
Fik du prøvet med peanutbutter, Pia? Kunne godt tænke mig at høre om det var en succes:) lyder lækkert – prøvede du det sammen med marcipan? God jul!
Ellers kan jeg da lige byde ind med hjemmelavet peanutbutter her: https://www.madbanditten.dk/hjemmelavet-peanutbutter-ogsaa-med-kakao/
Du kan sagtens blande peanutbutter med chokolade. Det smager jo så ikke af nougat men det er dælme stadig lækkert også:
https://www.madbanditten.dk/snickers-fudge-ps-ikke-for-fedtforskraekkede/
Det smagte godt men en anelse for bittert. Næste gang tror jeg, at jeg bruger mere sødemidler eller en sødere kakao. Helt galt var det dog ikke, for alt er væk ??
Haha, ja, typisk at den forsvinder alligevel. For mig er den her ret sød. Men jeg har heller ikke spist sukker i mange år og ens smagsløg ændrer sig altså. Når jeg smager “almindelig” nougat, får jeg næsten kvalme af hvor sødt det er. Det er lidt en bivirkning, tror jeg :)
Kan godt følge dig ? Men jeg både glemte sødemidlen OG brugte koncentreret cacao, omkring de 75-80%, så det var nok lidt for bittert :) Men helt klart nyt forsøg, også med den korrekte nougat!
At være indlagt til at teste nougat flere gange er nu heller ikke det værste, man kan blive udsat for? Glædelig jul!
Jeg har ikke hasselnødder hjemme – mon man kan bruge peanutbutter i stedet for? Eller så smager den bare ikke af nougat?
Nej så smager den ikke af nougat. Så smager den til gengæld lidt af Snickers og det er altså heller ikke helt tosset :)
Det prøver jeg ?
TAK for at jeg i år skal have den lækreste sukkerfri konfekt til jul :-) Jeg tænkte på hvordan det kan være at du ikke bruger sukkerfri chokolade? Er det blot fordi det er sådan du har lyst til det eller?
KH Helle
Du kan sagtens bruge sukkerfri chokolade. Jeg har bare ikke fundet nogen sukkerfri chokolade, der lever op til mine ønsker ift. smag og indhold. De sukkerfrie chokolader, jeg kan finde, smager enten virkelig dårligt, eller indeholder maltitol eller andre suspekte ting, og så vil jeg hellere undvære – eller leve med små mængder sukker.
Jeg vil ikke spise noget, der smager dårligt. Det tilfredsstiller slet ikke mine sanser.
Har du fundet en god sukkerfri chokolade, så tip mig endelig!
Helt enig – dumt at spise noget man ikke bryder sig om :) Og nu gjorde du mig lige lidt nysgerrig mht maltitol og kan se det ikke lige er den bedste erstatning – øv for det var jo lige det som er i den sukkerfri chokolade jeg godt kan lide.
Mums hvor ser det lækkert ud! Hvordan er det at arbejde med? Kan man trille kugler af det når først det er stivnet? Eller skal man evt gøre det før? Vi plejer at lave nougat kugler overtrukket med chokolade hvert år :D
Den kan skæres i firkanter men jeg ved ikke rigtig om man kan trille også…
Det ser drønlækkert ud. Hvor kan jeg købe hasselnøddecream henne. Jeg bor ikke så langt fra København.
Det kan du i de fleste helsekostbutikker eller online :)
Har du en opskrift på pistachiemassen?
Hej Stella
Jeg har rettet linket, så det nu fører til den rette opskrift :)
Hej Jane :-)
Kan man lave hasselnøddecremen selv? Og i så fald hvordan? :-)
Ja sagtens! Følg opskriften på mandelsmør men byt mandler ud med hasselnødder: Mandelsmør
Hej – hjemmelavet nougat ser rigtig godt ud! Men jeg kan ikke tåle hasselnødder – men kan det erstattes med en anden?
Du kan sagtens erstatte det med en anden nøddesmør men så får du jo så ikke nougatsmagen længere.
Det er da også noget af en pris, hvis man næsten skal bruge et helt glas hasselnøddesmør til 83,- og så kommer chokoladen oveni…
Men er sikker på at den må smage godt :-)
Kan man mon lave den bare med alm. Hasselnødder som bliver blendet godt? Har nemlig ingen hasselnøddesmør?
Eller bliver den ikke blød mon?
Må vidst i køkkenet og prøve mig frem senere
MUMS! Nogen speciel grund til at du har brugt en 70 % choko frem for den med 86 %?
Dels for den ekstra sødme, og dels fordi det var det, jeg lige havde :-)
Ser super lækkert ud. Tak for inspiration, og dejligt befriende med opskrifter der er så lige til. Glædelig jul.
Julehilsen fra Naja
Velbekomme og glædelig jul tilbage :-)
forbudt at poste den slags når man sidder her i snestorm og ikke har hverken chokolade eller hasselnødder på lager :(
;)
Ups, sorry ;-)
Ohh … så lækre de ser ud! Det har jeg aldrig prøvet og lave, måske jeg liiige skulle …
Ha’ en god 2 søndag i Advent :-)
– og tak for opskriften.
Man kan jo altid liiiiiige…. :-)
Fedt!!! Det må prøves! Og nu skal jeg til DK i næste uge, så kan jeg få mogle af alle de specielle fødevarer jeg ikke kan få her på Færøerne!
Er der virkelig ingen danske webshops, der leverer til Færøerne? Det er da for dårligt… :-/
Hej..
Jo, der er mange af de forskellige specialforretninger som sender til Færøerne :-)
Hej Paulina. F.eks. hvem? Jeg har prøvet flere, men ikke fundet nogen, som ikke ville sende til Færøerne.
Der er en side. der hedder hjemve.dk. Jeg brugte edn meget, da jeg boede i Frankrig.