Hjemmelavet nougat uden sukker? Arh vel? Det er vel også en sandhed med modifikationer, da den jo indeholder chokolade 70 %, som jo altså indeholder noget sukker, men den er i hvert fald temmelig sukkerreduceret ift. den nougat, du kan købe i butikkerne. Og så smager den, så englene synger.
Ingredienser
- 150 g mørk chokolade 70-85% 70%
- 200 g hasselnøddesmør
- 1 spsk SukrinMelis kan fint udelades
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i vandbad (en metalsskål ovenpå en gryde med let kogende vand).
- Tilsæt hasselnøddesmøret hertil og rør rundt, til det er optaget i chokoladen. Smag på den og tilsæt sukrinmelis, hvis du synes, det er nødvendigt.
- Lad den afkøle en smule, inden du hælder den i en form beklædt med film og sætter den på køl.
- Den skal stå på køl pænt længe, før den stivner. I mit tilfælde har den stået natten over.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Denne her nougat er blød og god og cremet, og den har rigtig nougatsmag. Men altså uden at være hvinende sød. Du kan faktisk smage hasselnødderne! Hvilket jo er lidt vildt i sig selv.
Hjemmelavet nougat til konfekt
Denne her nougat har kun 3 ingredienser. Mørk chokolade, hasselnøddesmør og Sukrin. Jeg har taget genvejen og har brugt en købt hasselnøddecreme, og det er selvfølgelig årsagen til den smørbløde konsistens som denne her nougat får.
Brug den til jul sammen med den hjemmelavede marcipan og den hjemmelavede pistaciemasse til en lækker, sundere version af julekonfekten. Her er vores nougat skåret op i mindre bidder og klar til at indgå i årets julekonfekt.
Vi kalder den Death by nougat, fordi vi – især Vega og jeg – synes, den smager så afsindigt godt at impulskontrollen udfordres. Det gælder iøvrigt for virkelig mange af mine søde juleopskrifter…
Hvad er hasselnøddesmør og kan man lave det selv?
Hasselnøddesmør er hasselnødder, der er kørt længe nok i foodprocessor til at olien har trukket ud af nødderne og massen er blevet til en blød smør. Ligesom peanutbutter eller mandelsmør – bare med hasselnødder. Det er altså ikke nutella.
Hvis du vil lave det selv, kan du tage udgangspunkt i denne opskrift fx: Mandelsmør. Det er den, der har givet mig det bedste resultat.
Min erfaring er at hjemmelavet nøddesmør bliver en anelse grovere i konsistensen end det købte. Derfor foretrækker jeg at bruge det købte hasselnøddesmør i opskriften på hjemmelavet nougat. Nå ja, og så god gammeldags dovenskab.
Marcipan, konfekt og småkager
Denne lækre opskrift på nougat finder du sammen med både marcipan, konfekt og alle mine julesmåkager i e-bogen Madbandittens populære juleopskrifter. Juleopskrifterne er samlet i en PDF, som du får tilsendt på mail i et lækkert printvenligt hæfte – lige til at tage med i køkkenet, når der skal laves julemad eller søde sager.
Dejligt juleslik.
Jeg smeltede to plader chokolade (100g 85% og 100g 70%) i microovnen og rørte et helt glas hasselnøddesmør på 250g i. Ikke noget sødemiddel. Derpå i en aluform og i køleskabet natten over. Det var lige til at tage ud af formen.
Det smager dobbelt så lækkert når stykkerne drysses med lidt salt…
Så næste gang vil jeg prøve at komme flagesalt i, inden jeg køler det ned.
Ååårh det lyder fantastisk!!
Jeg tilføjer lidt kokosolie og putter den i popudforme til isterninger og lægger dem i fryseren, så de lige til at snuppe af i ny og næ. I fryseren er der også mindre fare for, at jeg spiser mere end godt er på en gang ;)
Mon man kann blande lidt baileys i denne her? Eller vil den måske ikke hærdes hvis man gør det?
Mjoo det tror jeg måske godt. Men du kan også lave disse Baileys trøfler Den er i hvert fald testet og godkendt :)
Hej
Hvor ville jeg ønske du lavede en jule/bagebog med alle dine lækre desserter og guf :)))
Hehe, jamen det vil jeg helst ikke. Dels interesserer det mig ikke, hverken at lave eller at spise. Og dels er jeg bare mere interesseret i at skabe gode resultater for mine brugere. Og alle de søde sager spænder mere ben end de gavner.
Men jeg har jo lavet en e-bog med juleopskrifter og tilbage i 2017 lavede jeg en LCHF-bog med brød og kager
Men jeg tror, jeg lader det være mit bidrag til den del :)
Hej Jane
Uhh, det lyder farligt! Men har du prøvet at lave det med andet nøddesmør (mandelsmør? peanutbutter? lidt tahin?)? Og i så fald: kan det gå an? Jeg har slemt hasselnøddeallergi…
Glæder mig til at afprøve dine juleidéer ♥️
Vh. Marlene
Hej Marlene
Ja og begge dele smager virkelig lækkert også. Men det smager jo ikke af nougat. Men med hasselnøddeallergi er der jo ingen vej omkring det. Personligt synes jeg mandelsmørret er lækrest men jeg er heller ikke den store peanutbutterfan.
Super lækkert :-)
Hvad er holdbarheden?
Længe! Det er jo chokolade og hasselnøddesmør. Begge dele har jo laaang holdbarhed. Og det kan fryses også👍🏼
Hej igen :) Jeg synes altså at du sidste juletid havde din egen opskrift på hasselnøddecreme, eller er det bare mig der husker helt forkert? Jeg kan ikke finde den på din hjemmeside… Men måske jeg bare fandt en anden sukkerfri på nettet. Uanset hvad smager din nougat-opskrift fantastisk!!!
Ja det tror jeg faktisk ikke, jeg har. Men fremgangsmåden er helt den samme som de andre nøddesmør. Fx efter denne opskrift.
Men jeg synes, at det godt kan være svært at få den hjemmelavede nøddesmør helt så fin i konsistensen som den, man køber, så lige til nougat vælger jeg altid at købe hasselnøddesmørret :)
Ser enormt lækkert ud!
Jeg er nysgerrig på, om nougaten måske kan fryses ned?
Og det kan den! Både alene og i konfekt. Jeg har frosset den masser af gange ❤️
Hjemmelavet nougat – bliver den mere fast hvis jeg bruger 85% chokolade?
Mvh Bette Lundh Rønnov
ja det kunne jeg godt forestille mig at den ville blive.
Det her er konge! Jeg kan også anbefale at lave det med peanutbutter og drysse saltede peanuts på toppen. Hvis man tidligere har været forfalden til reeses pieces, så kan det virkelig anbefales :-)
Uuuuh ja, denne er jo dødsensfarlig. Jeg kan kun forestille mig at de saltede peanuts gør den endnu farligere.
PS: Kender du alle mine Snickers-lækkerier? det er jo alt for lækkert :))
Ja NU gør jeg! :-)
Lyder dejligt, ja tak
Hej Jane
Jeg har deltaget på hold 6 og 10, og vil bare høre, om det gør noget jeg bruger 80% mørk chokolade, som jeg har, til hjemmelavet nougat? Min svoger, som har diabetes kommer på juleferie, og så vil jeg prøve noget andet end Diabetesforeningens JULEMAD – kager og konfekt.
Det kan du sagtens ??
Hvis du vil have den lidt sødere, kan du smage den til med sukrinmelis, der er diabetikervenligt❤️
Søger inspiration til julegotter som diabetiker må nyde. Opskrifter på småkager, kage og andet er også velkommen.
Der er masser lige her: Juleopskrifter
Har fundet en sukkerreduceret udgave fra Mols Organic i Lidl. Stadig ikke 100% uden sukker, men dog væsentligt under øvrige kendte mærker. 16,9 gr./100 gr. Jeg bruger det i revet form som tilbehør på vafler el. Low Carb kiks.
Den købte jeg faktisk i december også og jeg synes, det var et superfint og ærligt produkt. Dejligt at der kommer mere af den slags :)