Hjemmelavet nougat


Hjemmelavet nougat uden sukker? Arh vel? Det er vel også en sandhed med modifikationer, da den jo indeholder chokolade 70 %, som jo altså indeholder noget sukker, men den er i hvert fald temmelig sukkerreduceret ift. den nougat, du kan købe i butikkerne. Og så smager den, så englene synger.

Denne her nougat er blød og god og cremet, og den har rigtig nougatsmag. Men altså uden at være hvinende sød. Du kan faktisk smage hasselnødderne! Hvilket jo er lidt vildt i sig selv.

LCHF-julegodter: sukkerfri nougat

Hjemmelavet nougat

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
28 stk
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i vandbad (en metalsskål ovenpå en gryde med let kogende vand).
 • Tilsæt hasselnøddesmøret hertil og rør rundt, til det er optaget i chokoladen. Smag på den og tilsæt sukrinmelis, hvis du synes, det er nødvendigt.
 • Lad den afkøle en smule, inden du hælder den i en form beklædt med film og sætter den på køl.
 • Den skal stå på køl pænt længe, før den stivner. I mit tilfælde har den stået natten over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet nougat til konfekt

Denne her nougat har kun 3 ingredienser. Mørk chokolade, hasselnøddesmør og Sukrin. Jeg har taget genvejen og har brugt en købt hasselnøddecreme, og det er selvfølgelig årsagen til den smørbløde konsistens som denne her nougat får.

Brug den til jul sammen med den hjemmelavede marcipan og den hjemmelavede pistaciemasse til en lækker, sundere version af julekonfekten. Her er vores nougat skåret op i mindre bidder og klar til at indgå i årets julekonfekt.

Vi kalder den Death by nougat, fordi vi – især Vega og jeg – synes, den smager så afsindigt godt at impulskontrollen udfordres. Det gælder iøvrigt for virkelig mange af mine søde juleopskrifter

Hvad er hasselnøddesmør og kan man lave det selv?

Hasselnøddesmør er hasselnødder, der er kørt længe nok i foodprocessor til at olien har trukket ud af nødderne og massen er blevet til en blød smør. Ligesom peanutbutter eller mandelsmør – bare med hasselnødder. Det er altså ikke nutella.

Hvis du vil lave det selv, kan du tage udgangspunkt i denne opskrift fx: Mandelsmør. Det er den, der har givet mig det bedste resultat.

Min erfaring er at hjemmelavet nøddesmør bliver en anelse grovere i konsistensen end det købte. Derfor foretrækker jeg at bruge det købte hasselnøddesmør i opskriften på hjemmelavet nougat. Nå ja, og så god gammeldags dovenskab.

Marcipan, konfekt og småkager

Denne lækre opskrift på nougat finder du sammen med både marcipan, konfekt og alle mine julesmåkager i e-bogen Madbandittens populære juleopskrifter. Juleopskrifterne er samlet i en PDF, som du får tilsendt på mail i et lækkert printvenligt hæfte – lige til at tage med i køkkenet, når der skal laves julemad eller søde sager.

Hjemmelavet nougat uden sukker
hjemmelavet nougat uden sukker - LCHF

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

74 kommentarer til “Hjemmelavet nougat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 4 stars
  Dejligt juleslik.
  Jeg smeltede to plader chokolade (100g 85% og 100g 70%) i microovnen og rørte et helt glas hasselnøddesmør på 250g i. Ikke noget sødemiddel. Derpå i en aluform og i køleskabet natten over. Det var lige til at tage ud af formen.
  Det smager dobbelt så lækkert når stykkerne drysses med lidt salt…
  Så næste gang vil jeg prøve at komme flagesalt i, inden jeg køler det ned.

  Svar
 2. Jeg tilføjer lidt kokosolie og putter den i popudforme til isterninger og lægger dem i fryseren, så de lige til at snuppe af i ny og næ. I fryseren er der også mindre fare for, at jeg spiser mere end godt er på en gang ;)

  Svar
  • Hehe, jamen det vil jeg helst ikke. Dels interesserer det mig ikke, hverken at lave eller at spise. Og dels er jeg bare mere interesseret i at skabe gode resultater for mine brugere. Og alle de søde sager spænder mere ben end de gavner.

   Men jeg har jo lavet en e-bog med juleopskrifter og tilbage i 2017 lavede jeg en LCHF-bog med brød og kager

   Men jeg tror, jeg lader det være mit bidrag til den del :)

   Svar
 3. Hej Jane
  Uhh, det lyder farligt! Men har du prøvet at lave det med andet nøddesmør (mandelsmør? peanutbutter? lidt tahin?)? Og i så fald: kan det gå an? Jeg har slemt hasselnøddeallergi…
  Glæder mig til at afprøve dine juleidéer ♥️

  Vh. Marlene

  Svar
  • Hej Marlene
   Ja og begge dele smager virkelig lækkert også. Men det smager jo ikke af nougat. Men med hasselnøddeallergi er der jo ingen vej omkring det. Personligt synes jeg mandelsmørret er lækrest men jeg er heller ikke den store peanutbutterfan.

   Svar
  • Længe! Det er jo chokolade og hasselnøddesmør. Begge dele har jo laaang holdbarhed. Og det kan fryses også👍🏼

   Svar
 4. Hej igen :) Jeg synes altså at du sidste juletid havde din egen opskrift på hasselnøddecreme, eller er det bare mig der husker helt forkert? Jeg kan ikke finde den på din hjemmeside… Men måske jeg bare fandt en anden sukkerfri på nettet. Uanset hvad smager din nougat-opskrift fantastisk!!!

  Svar
  • Ja det tror jeg faktisk ikke, jeg har. Men fremgangsmåden er helt den samme som de andre nøddesmør. Fx efter denne opskrift.

   Men jeg synes, at det godt kan være svært at få den hjemmelavede nøddesmør helt så fin i konsistensen som den, man køber, så lige til nougat vælger jeg altid at købe hasselnøddesmørret :)

   Svar
 5. Det her er konge! Jeg kan også anbefale at lave det med peanutbutter og drysse saltede peanuts på toppen. Hvis man tidligere har været forfalden til reeses pieces, så kan det virkelig anbefales :-)

  Svar
 6. Hej Jane
  Jeg har deltaget på hold 6 og 10, og vil bare høre, om det gør noget jeg bruger 80% mørk chokolade, som jeg har, til hjemmelavet nougat? Min svoger, som har diabetes kommer på juleferie, og så vil jeg prøve noget andet end Diabetesforeningens JULEMAD – kager og konfekt.

  Svar
  • Det kan du sagtens ??
   Hvis du vil have den lidt sødere, kan du smage den til med sukrinmelis, der er diabetikervenligt❤️

   Svar
 7. Søger inspiration til julegotter som diabetiker må nyde. Opskrifter på småkager, kage og andet er også velkommen.

  Svar
 8. Har fundet en sukkerreduceret udgave fra Mols Organic i Lidl. Stadig ikke 100% uden sukker, men dog væsentligt under øvrige kendte mærker. 16,9 gr./100 gr. Jeg bruger det i revet form som tilbehør på vafler el. Low Carb kiks.

  Svar
  • Den købte jeg faktisk i december også og jeg synes, det var et superfint og ærligt produkt. Dejligt at der kommer mere af den slags :)

   Svar