Hjemmelavet mexicansk krydderiblanding


Lad mig starte med at sige, at jeg på ingen måde er for fin til at bruge færdige krydderiblandinger. En af favoritterne herhjemme er Cajun-krydderiet fra Urtekram. Jeg bruger den både til kylling, ovnbagte grøntsager og kartofler og til pulled pork (beef, chicken etc.).

Hjemmelavet mexicansk krydderiblanding - uden sukker, modificeret stivelse og andet skrammel --> Madbanditten.dk

Hjemmelavet mexicansk krydderiblanding

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 spsk
|
2 min

Ingredienser

ca. 80 gram

 • 2 spsk paprika
 • 2 spsk stødt spidskommen
 • 2 spsk salt
 • 1 spsk stødt koriander
 • 1 spk løgpulver
 • 2 tsk hvidløgspulver
 • 3 tsk frisk oregano
 • 1 tsk cayennepeber
 • 1 tsk tørret timian

Sådan gør du

 • Bland det hele godt sammen i et glas. Smag til og juster til den passer til dine smagsløg. Opbevar i glas med låg.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men når det kommer til mexicanske krydderiblandinger har jeg sværere ved at finde nogen, jeg synes er ok. Ingredienser som druesukker eller sukker er ofte blandt de første ingredienser (jo før, de nævnes i rækken, jo større andel udgør de i produktet), og ofte indgår også ting som modificeret stivelse. Her er et eksempel på en af de krydderipakker, jeg kiggede på:

Løg, salt (18%), paprika, druesukker, hvidløg, modificeret stivelse (kartoffel), sort peber, andre krydderier, koriander, gurkemeje, aroma, bukkehornsfrø, maltodextrin, syre (citronsyre), cayennepeber, antiklumpningsmiddel: (E551), gærekstrakt.

Dvs. at jeg betaler i dyre domme for løg, salt og sukker. Come on! Det kan jeg altså gøre bedre, tænkte jeg. Jeg har jo faktisk en… skal vi kalde det… velassorteret krydderisamling herhjemme, og det virker hovedløst ikke at lave sine krydderiblandinger selv. Så som sagt, så gjort.

Sværere var det som sådan ikke. Og så slipper du for at stå og bakse med enkeltkrydderier næste gang, du skal lave mexicansk mad. Her nedenfor er det en slags mexicansk gryderet med kylling serveret med avokado og masser og koriander og ostebollerne med blomkål ved siden af.

Lækker mexicansk LCHF-mad --> Madbanditten.dk

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

23 kommentarer til “Hjemmelavet mexicansk krydderiblanding”

  • Åh det ved jeg ikke lige. Det kommer jo an på hvilken opskrift du bruger det i, hvor mange personer, den er til etc.

   Svar
 1. Jeg er vild med dit Mexi-krydderi – det kan bruges til alt muligt. Kan jeg inspirere dig til at forsøge at lave et gyros-krydderi? Det er sikkert alt mulig mærkeligt i det kød man køber marineret. Men det smager så godt. TAK for dine lækre opskrifter ❤

  Svar
 2. Hej Jane, kan man evt lave det med løg og hvidløg som ikke er i pulverform? De to ting har jeg nemlig ikke.

  Svar
 3. Jeg har købt løgpulver fra Holm ( ham fra TV)
  Der er kun tørret pulveriseret løg i bøtten.
  Købte det i Daglig Brugsen. Tænker det kan købes i Kvikly også?

  Svar
 4. Løgpulver laver du selv det eller hvis du køber det, hvilke mærke køber du så? Gider ikke spise eller betale en formue for tørret løg, sukker og salt!

  Svar
  • Jeg har bare købt en almindelig løgpulver, fra santa maria, tror jeg. Der er hverken deklareret salt eller sukker i indholdet.

   Svar
 5. Det ser lækkert ud. Det kunne også være en ide at bruge sød chili eventuelt i stedet for sød paprika.

  Sød chili er nemlig så meget smagen af Mexico og kan faktisk stå alene, hvis man har travlt og ikke lige har en blanding ved at hånden.

  Svar
  • Jeg har brugt cayennepeber i stedet for chilipulver her. En røget chili, fx chipotlechili, som en foreslår i kommentarerne, ville være rigtig lækker!

   Svar
  • Den har jeg (dvs. min mand) købt i en kontorforsyning på nettet. Jeg så dog samme model i en boghandler fornyligt. Kan bare ikke huske om det var Bog/Idé eller Arnold Busck.

   Svar
 6. hej Jane

  Følger mange af dine lækre opskrifter i LCHF Året Rundt…og når du poster noget nyt.

  Skal have gæster på fredag og de skal jo selvfølgelig have ” lowcarb mad” ;).
  Jeg vil lave de confiterede andelår, har aldrig prøvet at lave dem selv.

  Men nu bliver jeg i tvivl om andefedtet til selve confiteringen…. skal jeg købe det og hvor, for der bliver jo ingen fedt at bruge af inden.
  Eller har du et smart trick til at lave det nemt selv…?

  Svar
  • Ej hvor lækkert! Andefedtet må du købe første gang. De fleste større supermarkeder har det. Det er på glas. Når du er færdig hælder du al fedt og saft på glas og kommer i køleskabet. Efter et døgns tid kan du skille dem ad, bruge saften til en sovs eller lign og gemme fedt til næste gang :)

   Svar
  • Ikke endnu men den er næste på listen :) – og lige som jeg skrev det, tænkte jeg: jo, jeg har sguda! Jeg har en opskrift på det i Mæt&Slank, tror jeg, det er. Den må jeg lige kigge på engang!

   Svar
 7. Det er også sådan jeg gør – for selv om det er nemt med sådan et brev, er det for dyrt og for meget kemi. Jeg kan også varmt anbefale at tilsætte en smule pulveriseret tørret chipotle. Det giver et dejligt snert af røg :-)

  Svar
  • Åh ja, det ville være dejligt med lidt røg. Ironisk nok har jeg to børn, som ikke deler min begejstring for røgsmag. Jeg tænker, jeg må tvinge dem til at gå til spejder eller noget… ;-)

   Svar