Hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut? Jo, den overskrift lover en del, det ved jeg godt! Men den lover ikke for meget. I dag vil jeg nemlig dele et tip med dig om, hvordan du kan lave fuldstændig idiotsikker hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut!
Det nemme ved denne mayo består af tre ting:
- Du blender den med stavblender. At blende en mayo er jo et oldgammelt trick. Jeg må dog indrømme, at det ikke har virket optimalt for mig, før jeg gik over til at bruge hele æg i opskriften. Nu fungerer det perfekt – hver gang!
- Du tager æg direkte fra køleskabet og olien direkte fra køkkenbordet, og din mayo skiller ikke af den grund. Hvis du har lavet hjemmelavet mayonnaise tidligere, ved du ellers, at hemmeligheden bag en mayo, der ikke skiller er, at alle ingredienserne har stuetemperatur, men glem det! Det passer ikke. I hvert fald ikke her.
- Du slipper for bøvlet med den tynde stråle og hælder bare hele molevitten i på én gang.
Og på under 1 minut har du et færdigt glas mayo. Se video og flere tips under opskriften
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut!
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
- stavblender min er en Bamix
Ingredienser
1 glas mayonnaise ca. 3-4 dl
- 1 æg
- 2 dl olivenolie (eller din foretrukne mayo-olie)
- 1 tsk sennepspulver eller sennep
- 2 tsk hvidvinseddike smag til
- lidt salt
Sådan gør du
- Find din stavblender og tilhørende blenderglas frem.
- Slå ægget ud i stavblenderglasset og hæld alle ingredienserne heri. Ja, ned til ægget. Allesammen på én gang. Glem alt det, du har lært med at hælde olien i i en tynd stråle, imens du pisker. I med det hele på én gang!
- Sæt din stavblender ned i blenderglasset, så den rører bunden. Tænd og blend nu, imens du holder stavblenderen stille nede ved bunden. Efter ganske kort tid vil du se, at mayoen begynder at blive tyk. Nu kan du køre blenderen lidt op og ned, så du får god, tyk konsistens.
- Det var det! Bortset fra, at du selvfølgelig smager den til og justere lidt, så den passer til dine smagsløg. Hæld den herefter på glas og opbevar den i køleskab i en uges tid.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Video: Hjemmelavet mayonnaise – så nemt er det
Se videoen herunder, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal lave den idiotsikre hjemmelavede mayonnaise.
Hemmeligheden bag at lykkes med den idiotsikre hjemmelavede mayonnaise
Det er altid svært at sidde og gætte på, hvad det er folk har gjort forkert for at mislykkes med så enkel en opskrift, men mit bedste gæt går til, at det er vigtigt, at du holder blenderen nede i bunden af glasset i noget tid, før du begynder at køre den op og ned (som der jo faktisk står i opskriften😇). Det hjælper ægget og olien med at emulgere.
Jeg vil ikke udelukke at blenderen og dens styrke (jeg har en Bamix stavblender – reklamelink) også kan spille en rolle og at blenderglassets størrelse også kan.
Seriøst, jeg ved det ikke? Du er velkommen til selv at læse de mange kommentarer igennem og se om du finder svar der.
Selv er jeg mest vild med denne her:
Fantastisk opskrift.
Fem år som kok og aldrig har jeg set eller hørt om så simpel og vitterligt idiotsikker opskrift.
Jeg har rørt hundredevis af mayonnaiser, men den her er klart den nemmeste og den smager nøjagtigt ligesom dem jeg har lavet på traditionelt og meget langsommere vis.5/5 stjerner
Idiotsikker… really?
For mig er dette den første idiotsikre mayonnaise opskrift, jeg har prøvet. Aldrig – som i ikke en eneste gang – er den ikke lykkes for mig.
Fra de mange kommentarer, der er kommet ind igennem årene, må jeg erkende at den måske ikke er helt idiotsikker alligevel. I hvert fald lykkes det nogle ikke at få et tilfredsstillende resultat. Og de bliver tit vrede, hvilket du kan se i kommentarsporet nederst på siden. Formentlig fordi jeg jo så lige har kaldt dem idiot😆
Hvilken olie er bedst til hjemmelavet mayonnaise?
Dette er svært. For her skal vi vælge mellem hvad der optimalt sundhedsmæssigt og smagsmæssigt. Som tiden er gået, er jeg blevet gladere og gladere for olivenolie i hjemmelavet mayonnaise.
Det er rigtigt, at den smager lidt igennem, men jeg har vænnet mig til det og er endda kommet til at holde lidt af den smag. Den er ikke for alle, det ved jeg godt. Avokadoolie er også et godt valg. Den smager mildt og godt. Men du får en grøn mayo :)
Rapsolie vil være mit næstbedste valg, men for mig indebærer det et kompromis. Dine krav er måske anderledes.
Vil du prøve en fræk mayo-variant? Så prøv også smør-mayonnaisen.
Hvilke olier er sunde og usunde?
Vil du vide mere om sunde (og usunde) fedtstoffer, så hent Den Store Keto-guide, som du får gratis med i velkomstgave i MadbandittenPLUS (som i øvrigt også er gratis i 7 dage)
Vil du have opskrifter på mayonnaise med lækker smag?
Jeg har et tonsvis af opskrifter på mayonnaise med alverdens forskellige smage. Hvis jeg skal fremhæve et par stykker, bliver det den lækre parmesanmayonnaise og så selvfølgelig klassikeren bearnaise-mayo. Kold og klar bearnaisedip lige fra køleskabet! Win! Kan du lide trøfler, må du prøve at lave trøffelmayo.
Hey, nu du er her…
Skal jeg ikke hjælpe dig til en sundere livsstil og måske endda til at tabe et par kilo og få den krop, du drømmer om? Og jeg lover dig, at du sagtens kan spise denne hjemmelavede mayonnaise stadig. Vi gør det nemlig ved at skære ned i kulhydraterne og op for fedtet.
Lige så nemt som du lover
Hvis jeg ska nævne et minus må det være at jeg spiser mayonnaisen på stort set alt. 🤗😄😅 er stadig på eksperimenterende stadie og ja det fortsætter nok
Jeg kan ikke lade være…
Haha ja, det burde skrives ind som en risiko ;-)
Altid en vellykket succes.
Okay, jeg blev så en af dem der ikke lykkedes med den idiotsikrede opskrift. Beyond idiot må man vel så være 😔😉 Men næste spørgsmål er så hvad man kan bruge en omgang “flydende mayo” til, om noget overhovedet…?! Synes bare det er virkelig trist at kyle 1/2 flaske god (og dyr) øko-olivenolie i vasken fordi den desværre nu er blendet sammen med æg, sennep og eddike.
Så hjælp. Jeg sætter det lige i køleren til jeg får dit svar.
Jeg har aldrig stået i den situation, så jeg ved det ikke. Salatdressing måske?
Helt perfekt 😁
Smed 1 fed hvidløg i og fik en lækker hvidløgsmayo😋
Kanon opskrift ja dog lidt idiot før første gange brugte jeg små æg og blev lidt sjasket da jeg så brugte store æg (xl) så virker det hver gang så tak .
Alletiders opskrift nem at lave og den blev tyk med det samme.
Jeg brugte rapsolie.
Det er første gang den er lykkes andre gang blev den ikke god.
Virker ikke. Tynd pjask🤣
Haha damn it! Ville sådan ønske jeg kunne lave en video, hvor den mislykkes men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for ikke at lykkes med den🤷🏻♀️
det virkede overhovedet ikke det bare en masse af olie vil ikke anbefale denne opskrift
Undskyld at jeg så lige indirekte har kaldt dig en idiot. Jeg er normalt et meget høfligt menneske, der aldrig kunne drømme om at sige den slags til andre.
Nå, det blev så lige tæt på en halv liter tyndt pjask. Nul stjerner herfra🧐
Virkelig provokerende når en idiotsikker opskrift mislykkes😅 Seriøst, jeg aner ikke hvad der går galt. Jeg har ikke andre kneb end dem, jeg har beskrevet i opskriften og det er aldrig i 10 år lykkes mig at mislykkes med den🤷🏻♀️
Ja jeg var jo så en af dem der slet ikke fik mayonnaise ud af det! Jeg fulgte opskriften slavisk men det ville slet ikke tykne. Det fik en konsistens som kærnemælkskoldskål.
Jeg har efterhånden erfaret at når man følger en opskrift der ikke kan gå galt, så er den næsten på forhånd dømt til at gå galt 🤣 Murphys lov, måske.
Sidst var det Umut Sakaryas idiotsikre opskrift på flæskesteg med sprød svær, det var en gedigen fiasko. Heldigvis kunne jeg redde sværen med mit eget idiotsikre trick, nemlig en tur i mikroovnen!
Nå, jeg er nødt til at prøve din opskrift igen, måske er jeg mere heldig næste gang 😊
PS. Har olien nogen betydning for emuleringsevnen eller har det kun smags og ernæringsmæssig betydning? Jeg brugte en billig rapsolie fordi det var det der lige stod i skabet. Der var ikke nok olivenolie.
Nej olien bør ingen betydning have og i hvert fald er rapsolie ofte brugt. Jeg tror, blender og teknik er de største faktorer men jeg har ikke andre bud end dem, jeg allerede har beskrevet🤷🏻♀️
Hvor lang tid kan den holde sig i køleskabet?
Ret længe egentlig men en uges tid er i hvert fald rimeligt.
Jeg har lige prøvet at lave mayonnaise efter opskriften. Jeg brugte rapsolie, dijonsennep, hvidvinseddike og en Bamix blender med mixerskive.
Hverken konsistens eller smag levede op til mine forventninger.
Den emulgerede hurtigt, men blev aldrig så tyk som jeg havde regnet med.
Smagen kan man jo altid diskutere.
Jeg har ikke læst alle kommentarer, men jeg har et råd, som jeg ofte synes, der bliver overset i næsten alle mayonnaise-opskrifter. Både med stavblender, piskeris eller hvad. Selv foretrækker jeg også min Bamix, fordi det er så hurtigt.
Men bortset fra temperaturen på ingredienserne, beholderens smalle form osv. så overset mange, at mayonnaise er en emulsion af olie og vand. Ikke olie og æggeblomme. Æggeblommen fungerer bare som emulgator. Der skal altså væske i form af vand udover den syre, man kommer i. Årsagen til, at det oftere fungerer med hele æg er, at hviden indeholder op til 85-90% vand (og æggeblomme ca. 50% vand). Og der er i øvrigt mere æggehvide end æggeblomme i et helt æg.
Så hvis man vil undgå at bruge hele æg, så skal man tilsætte mere væske end man lige regner med. Gerne op til 2-4 gange mængden af æggeblomme inklusiv syre og ellers lave det på samme måde.
Fantastisk nem og lige til.
Men
Det har helt klar noget at gøre med om man har en ordentlig blender. Forsøgte at lave det hos noget familie, som havde en gamme svag blender. Det var ikke en succes
Ah godt at vide! Det giver også mening at det betyder noget.
Det ser nemt og lækkert ud, men når du anvender olivenolie, som normalt skal opbevares udenfor køleskabet, sker der så ikke en forandring af mayonnaisens konsistens ved opbevaring i køleskab? Venlig hilsen Per
Det har jeg ikke oplevet at der gør.
Jeg har aldrig før lavet mayonnaise , men den sad lige i skabet. Den smager vildt godt😍
Ps. Jeg er helt ny i køkkenet
Jaarh hvor sejt! Glad for at den lykkes💪🏼
Jeg har aldrig prøvet at lave mayonnaise før, men det var som lovet fantastisk nemt. Jeg brugte pasteuriseret æggeblomme og hvide, og det var en lille smule besværligt, fordi der er 2 æggeblommer og 1,25 hvide i et bæger, men resultatet blev godt, men kunne ikke klares på 1 minut. Jeg spekulerede på, om man kan komme til at blende for meget, så det skiller? Og så blev jeg lidt udfordret med tilsmagningen, for jeg har faktisk aldrig smagt ren mayonnaise. Tak.
Jeg ved faktisk ikke om man kan ‘overblende’… det tror jeg umiddelbart ikke.
Hej Jane fin opskrift og jeg kan bedst lide den stive majonæse så jeg halverer sennep og eddike og bruger 1,5 dl olie og helst den gode olivenolie 🥇
TAK ❤️❤️❤️