Hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut? Jo, den overskrift lover en del, det ved jeg godt! Men den lover ikke for meget. I dag vil jeg nemlig dele et tip med dig om, hvordan du kan lave fuldstændig idiotsikker hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut!
Det nemme ved denne mayo består af tre ting:
- Du blender den med stavblender. At blende en mayo er jo et oldgammelt trick. Jeg må dog indrømme, at det ikke har virket optimalt for mig, før jeg gik over til at bruge hele æg i opskriften. Nu fungerer det perfekt – hver gang!
- Du tager æg direkte fra køleskabet og olien direkte fra køkkenbordet, og din mayo skiller ikke af den grund. Hvis du har lavet hjemmelavet mayonnaise tidligere, ved du ellers, at hemmeligheden bag en mayo, der ikke skiller er, at alle ingredienserne har stuetemperatur, men glem det! Det passer ikke. I hvert fald ikke her.
- Du slipper for bøvlet med den tynde stråle og hælder bare hele molevitten i på én gang.
Og på under 1 minut har du et færdigt glas mayo. Se video og flere tips under opskriften
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut!
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
- stavblender min er en Bamix
Ingredienser
1 glas mayonnaise ca. 3-4 dl
- 1 æg
- 2 dl olivenolie (eller din foretrukne mayo-olie)
- 1 tsk sennepspulver eller sennep
- 2 tsk hvidvinseddike smag til
- lidt salt
Sådan gør du
- Find din stavblender og tilhørende blenderglas frem.
- Slå ægget ud i stavblenderglasset og hæld alle ingredienserne heri. Ja, ned til ægget. Allesammen på én gang. Glem alt det, du har lært med at hælde olien i i en tynd stråle, imens du pisker. I med det hele på én gang!
- Sæt din stavblender ned i blenderglasset, så den rører bunden. Tænd og blend nu, imens du holder stavblenderen stille nede ved bunden. Efter ganske kort tid vil du se, at mayoen begynder at blive tyk. Nu kan du køre blenderen lidt op og ned, så du får god, tyk konsistens.
- Det var det! Bortset fra, at du selvfølgelig smager den til og justere lidt, så den passer til dine smagsløg. Hæld den herefter på glas og opbevar den i køleskab i en uges tid.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Video: Hjemmelavet mayonnaise – så nemt er det
Se videoen herunder, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal lave den idiotsikre hjemmelavede mayonnaise.
Hemmeligheden bag at lykkes med den idiotsikre hjemmelavede mayonnaise
Det er altid svært at sidde og gætte på, hvad det er folk har gjort forkert for at mislykkes med så enkel en opskrift, men mit bedste gæt går til, at det er vigtigt, at du holder blenderen nede i bunden af glasset i noget tid, før du begynder at køre den op og ned (som der jo faktisk står i opskriften😇). Det hjælper ægget og olien med at emulgere.
Jeg vil ikke udelukke at blenderen og dens styrke (jeg har en Bamix stavblender – reklamelink) også kan spille en rolle og at blenderglassets størrelse også kan.
Seriøst, jeg ved det ikke? Du er velkommen til selv at læse de mange kommentarer igennem og se om du finder svar der.
Selv er jeg mest vild med denne her:
Fantastisk opskrift.
Fem år som kok og aldrig har jeg set eller hørt om så simpel og vitterligt idiotsikker opskrift.
Jeg har rørt hundredevis af mayonnaiser, men den her er klart den nemmeste og den smager nøjagtigt ligesom dem jeg har lavet på traditionelt og meget langsommere vis.5/5 stjerner
Idiotsikker… really?
For mig er dette den første idiotsikre mayonnaise opskrift, jeg har prøvet. Aldrig – som i ikke en eneste gang – er den ikke lykkes for mig.
Fra de mange kommentarer, der er kommet ind igennem årene, må jeg erkende at den måske ikke er helt idiotsikker alligevel. I hvert fald lykkes det nogle ikke at få et tilfredsstillende resultat. Og de bliver tit vrede, hvilket du kan se i kommentarsporet nederst på siden. Formentlig fordi jeg jo så lige har kaldt dem idiot😆
Hvilken olie er bedst til hjemmelavet mayonnaise?
Dette er svært. For her skal vi vælge mellem hvad der optimalt sundhedsmæssigt og smagsmæssigt. Som tiden er gået, er jeg blevet gladere og gladere for olivenolie i hjemmelavet mayonnaise.
Det er rigtigt, at den smager lidt igennem, men jeg har vænnet mig til det og er endda kommet til at holde lidt af den smag. Den er ikke for alle, det ved jeg godt. Avokadoolie er også et godt valg. Den smager mildt og godt. Men du får en grøn mayo :)
Rapsolie vil være mit næstbedste valg, men for mig indebærer det et kompromis. Dine krav er måske anderledes.
Vil du prøve en fræk mayo-variant? Så prøv også smør-mayonnaisen.
Hvilke olier er sunde og usunde?
Vil du vide mere om sunde (og usunde) fedtstoffer, så hent Den Store Keto-guide, som du får gratis med i velkomstgave i MadbandittenPLUS (som i øvrigt også er gratis i 7 dage)
Vil du have opskrifter på mayonnaise med lækker smag?
Jeg har et tonsvis af opskrifter på mayonnaise med alverdens forskellige smage. Hvis jeg skal fremhæve et par stykker, bliver det den lækre parmesanmayonnaise og så selvfølgelig klassikeren bearnaise-mayo. Kold og klar bearnaisedip lige fra køleskabet! Win! Kan du lide trøfler, må du prøve at lave trøffelmayo.
Hey, nu du er her…
Skal jeg ikke hjælpe dig til en sundere livsstil og måske endda til at tabe et par kilo og få den krop, du drømmer om? Og jeg lover dig, at du sagtens kan spise denne hjemmelavede mayonnaise stadig. Vi gør det nemlig ved at skære ned i kulhydraterne og op for fedtet.
Det var så nemt! Fulgte opskriften og på mindre end 1 minut havde jeg den lækreste bløde mayo. Kunne dog godt smage at jeg brugte rapsolie, så næste gang vil jeg prøve en mere neutral olie, eller tilsætte noget smagsgiver.
Verdens nemmeste!
Jaaa hvor godt! Avokadoolie er en sund, ret smagsneutral olie (men giver en grønlig mayo :))
Min er desværre blevet for tynd. Hvad gør jeg?
Mere olie og mere blendning vil være bedste bud herfra.
Har lige lavet mit første forsøg, den blev også for tynd, hjalp det med mere olie og blendning som foreslået af Jane ?
Brugte ikke stavblender, men kraftig blender , måske det er årsagen @ Jane
Elsker alle Janes opskrifter og er helt vild med at lave mad nu. TAK Jane
Virker bare. Dødnemt
Har lige lavet den for første gang i dag på solsikkeolie og med lidt hvidløg. Det tog ikke mange sekunder med min 20 år gamle stavblender. Er du gal det er en lækker mayo. Wow.
Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?
En lille uges tid eller måske mere endnu..