Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut! (idiotsikker opskrift)


Hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut? Jo, den overskrift lover en del, det ved jeg godt! Men den lover ikke for meget. I dag vil jeg nemlig dele et tip med dig om, hvordan du kan lave fuldstændig idiotsikker hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut!

Det nemme ved denne mayo består af tre ting:

 • Du blender den med stavblender. At blende en mayo er jo et oldgammelt trick. Jeg må dog indrømme, at det ikke har virket optimalt for mig, før jeg gik over til at bruge hele æg i opskriften. Nu fungerer det perfekt – hver gang!
 • Du tager æg direkte fra køleskabet og olien direkte fra køkkenbordet, og din mayo skiller ikke af den grund. Hvis du har lavet hjemmelavet mayonnaise tidligere, ved du ellers, at hemmeligheden bag en mayo, der ikke skiller er, at alle ingredienserne har stuetemperatur, men glem det! Det passer ikke. I hvert fald ikke her.
 • Du slipper for bøvlet med den tynde stråle og hælder bare hele molevitten i på én gang.

Og på under 1 minut har du et færdigt glas mayo. Se video og flere tips under opskriften

Hjemmelavet mayonnaise : Glem alt om hvad du tidligere har lært om at lave hjemmelavet mayonnaise og følg i stedet denne idiotsikre opskrift. Den er lavet på bare 1 minut! --> Madbanditten.dk

Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut!

4.69 fra 22 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
(idiotsikker opskrift)
20
|
1 minut

Udstyr

Ingredienser

1 glas mayonnaise ca. 3-4 dl

 • 1 æg
 • 2 dl olivenolie (eller din foretrukne mayo-olie)
 • 1 tsk sennepspulver eller sennep
 • 2 tsk hvidvinseddike smag til
 • lidt salt

Sådan gør du

 • Find din stavblender og tilhørende blenderglas frem.
 • Slå ægget ud i stavblenderglasset og hæld alle ingredienserne heri. Ja, ned til ægget. Allesammen på én gang. Glem alt det, du har lært med at hælde olien i i en tynd stråle, imens du pisker. I med det hele på én gang!
 • Sæt din stavblender ned i blenderglasset, så den rører bunden. Tænd og blend nu, imens du holder stavblenderen stille nede ved bunden. Efter ganske kort tid vil du se, at mayoen begynder at blive tyk. Nu kan du køre blenderen lidt op og ned, så du får god, tyk konsistens.
 • Det var det! Bortset fra, at du selvfølgelig smager den til og justere lidt, så den passer til dine smagsløg. Hæld den herefter på glas og opbevar den i køleskab i en uges tid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Video: Hjemmelavet mayonnaise – så nemt er det

Se videoen herunder, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal lave den idiotsikre hjemmelavede mayonnaise.

Hemmeligheden bag at lykkes med den idiotsikre hjemmelavede mayonnaise

Det er altid svært at sidde og gætte på, hvad det er folk har gjort forkert for at mislykkes med så enkel en opskrift, men mit bedste gæt går til, at det er vigtigt, at du holder blenderen nede i bunden af glasset i noget tid, før du begynder at køre den op og ned (som der jo faktisk står i opskriften😇). Det hjælper ægget og olien med at emulgere.

Jeg vil ikke udelukke at blenderen og dens styrke (jeg har en Bamix stavblender – reklamelink) også kan spille en rolle og at blenderglassets størrelse også kan.

Seriøst, jeg ved det ikke? Du er velkommen til selv at læse de mange kommentarer igennem og se om du finder svar der.

Selv er jeg mest vild med denne her:

5 stjerner Fantastisk opskrift.
Fem år som kok og aldrig har jeg set eller hørt om så simpel og vitterligt idiotsikker opskrift.
Jeg har rørt hundredevis af mayonnaiser, men den her er klart den nemmeste og den smager nøjagtigt ligesom dem jeg har lavet på traditionelt og meget langsommere vis.

5/5 stjerner

Idiotsikker… really?

For mig er dette den første idiotsikre mayonnaise opskrift, jeg har prøvet. Aldrig – som i ikke en eneste gang – er den ikke lykkes for mig.

Fra de mange kommentarer, der er kommet ind igennem årene, må jeg erkende at den måske ikke er helt idiotsikker alligevel. I hvert fald lykkes det nogle ikke at få et tilfredsstillende resultat. Og de bliver tit vrede, hvilket du kan se i kommentarsporet nederst på siden. Formentlig fordi jeg jo så lige har kaldt dem idiot😆

Hjemmelavet mayonnaise : Opskrift på den nemmeste hjemmelavede mayo. Fuldstændig idiotsikker og lavet på 1 minut! --> Madbanditten.dk

Hvilken olie er bedst til hjemmelavet mayonnaise?

Dette er svært. For her skal vi vælge mellem hvad der optimalt sundhedsmæssigt og smagsmæssigt. Som tiden er gået, er jeg blevet gladere og gladere for olivenolie i hjemmelavet mayonnaise.

Det er rigtigt, at den smager lidt igennem, men jeg har vænnet mig til det og er endda kommet til at holde lidt af den smag. Den er ikke for alle, det ved jeg godt. Avokadoolie er også et godt valg. Den smager mildt og godt. Men du får en grøn mayo :)

Rapsolie vil være mit næstbedste valg, men for mig indebærer det et kompromis. Dine krav er måske anderledes.

Vil du prøve en fræk mayo-variant? Så prøv også smør-mayonnaisen.

Hvilke olier er sunde og usunde?

Vil du vide mere om sunde (og usunde) fedtstoffer, så hent Den Store Keto-guide, som du får gratis med i velkomstgave i MadbandittenPLUS (som i øvrigt også er gratis i 7 dage)

Hjemmelavet mayonnaise : Opskrift på den nemmeste hjemmelavede mayo. Fuldstændig idiotsikker og lavet på 1 minut! --> Madbanditten.dk

Vil du have opskrifter på mayonnaise med lækker smag?

Jeg har et tonsvis af opskrifter på mayonnaise med alverdens forskellige smage. Hvis jeg skal fremhæve et par stykker, bliver det den lækre parmesanmayonnaise og så selvfølgelig klassikeren bearnaise-mayo. Kold og klar bearnaisedip lige fra køleskabet! Win! Kan du lide trøfler, må du prøve at lave trøffelmayo.

Hey, nu du er her…

Skal jeg ikke hjælpe dig til en sundere livsstil og måske endda til at tabe et par kilo og få den krop, du drømmer om? Og jeg lover dig, at du sagtens kan spise denne hjemmelavede mayonnaise stadig. Vi gør det nemlig ved at skære ned i kulhydraterne og op for fedtet.

Se hvordan jeg kan hjælpe dig her.

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

292 kommentarer til “Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut! (idiotsikker opskrift)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Ja helt sikkert. Jeg plejer at gøre det efter. Altså hvis jeg fx vil lave aioli, så rører jeg lidt hvidløg op i en skål med mayo. På den måde har jeg stadig grund-mayoen til at smagssætte med forskellige smage.

   Svar
 1. 5 stjerner
  Ja, fed måde at lave mayo på, jeg har gjort det i en del år. Det er faktisk lykkedes mig et par gange at mislykke den. – Men så ender man bare med en lidt større portion mayo (den mislykkede kan bruges til at videreemulgere den, der lykkes). Mit gæt vil være at blenderens beskaffenhed er en del af det. Hjemme har jeg en Bamix og i sommerhuset en no-name billig blender. Det er kun i sommerhuset, det er mislykkedes. Blenderbeholderen bør være så snæver som muligt, så væskerne ikke blandes for hurtigt – f.eks. et kaffekrus. Endelig bør æg, olie og eddike have ens temperatur. Det får de lettest, ved blot at vente 5 min efter det hele er hældt sammen inden man starter blenderen. Jeg bruger rapsolie til mayo – jeg har svært ved at vænne mig til smagen af olivenolie lige dér.

  Svar
 2. Jeg vil også helst lave mayoen med olivenolie.

  Man kan dæmpe bitterheden en del ved at tilsætte 3 tsk. Sukrin og 3 tsk. citronsaft.

  Svar
  • Ja man kan bruge alle olier til mayonnaise. Sundhedsmæssigt er solsikkeolie dog en af dem, jeg undgår, men det er jo et personligt valg :)

   Svar
 3. Hej Jane,

  Jeg kan se, at du i opskriften nævner sennepspulver, men i videoen bruger Dijon-sennep. Hvad er bedst? :-)

  Vh. Thomas

  Svar
 4. Hej Jane.
  Nogen forslag til, hvad jeg kan bruge en gang plasket og flydende “mayonnaise” til? 😔
  Dbh Saga

  Svar
   • 2. forsøg lykkedes 🙏 tror måske jeg ikke fik holdt stavblenderen ordentligt nede i bunden første gang 😊

    Svar
     • …og nu har jeg reddet den sjaskede omgang fra i går💪🏼 Knaldede et æg ud, hældte hele den mislykkede portion oveni, satte stavblenderen i bunden, kørte derud á og vupti, havde jeg en lykkelig slutning på den historie…og nu riiigtig meget mayo🤘🏼

     • Ej hvor fedt!! Jeg har så længe tænkt på hvordan man kunne redde den, hvis det gik galt, men da jeg aldrig selv har mislykket med den, har jeg ikke kunne teste det. Tusind tak for tippet!

  • Du kan tilsætte det til en mayo, der er ok – så får du bare større mængde. Det er formentlig emulgeringen der der gået galt. Når du har en velfungerende emulgering, så kan du bare hænde den mislykkede oven i og blende igen. – Lidt efter lidt, ville jeg gøre.

   Svar
  • 😂😂 jeg laver snart en video med opskriften. Jeg kan ikke have siddende på mig indirekte at kalde folk for idioter. Jeg er både et høfligt og venligt menneske😅

   Svar
 5. Jeg er en idiot, men ikke mere end at jeg vendte tilbage til piskerismetoden, startede med 1 æggeblomme og spædede op med det idiotsikre tynde fluidum. Det blev så ok.

  Svar
 6. 5 stjerner
  Fantastisk opskrift.
  Fem år som kok og aldrig har jeg set eller hørt om så simpel og vitterligt idiotsikker opskrift.
  Jeg har rørt hundredevis af mayonnaiser, men den her er klart den nemmeste og den smager nøjagtigt ligesom dem jeg har lavet på traditionelt og meget langsommere vis.

  5/5 stjerner

  Svar
 7. 5 stjerner
  Easy peasy. Smagen skal jeg lige lære at kende: halvt avo og halvt oliven. Det er ikke sidste gang, jeg skal bare finde den kombi, der tilfredsstiller mine smagsløg.
  Nu skal jeg i gang medCæsar, som er fantastisk. Spændende hvordan den bliver med ‘min’ mayo.

  Svar
 8. nu har jeg prøvet med et koldt æg og kold olie, stuetemperatur æg og olie, højt smalt glas, lidt bredere glas, forskellige olier og eddiker – intet virker! 🤣 kan det være varmen fra en kraftig stavblenderen måske? (bamix)

  Svar
  • Nej det tror jeg ikke. Holder du den nede i bunden i starten? Det lader til at det måske er hemmeligheden…

   Svar
 9. Din dejlige bandit,
  Du har ret….den er 100% idiotsikker. Jeg lavede den ikke en gang i et højt glas. Den tyknede bare lige som den skulle efter at jeg havde nøjes med at køre stavblenderen på bunden af beholderen og da den lige som var tyknet lidt så kørte jeg rundt og fik al olie med og så var den der.
  1000 tak for god opskrift.

  Svar
  • Jeg ved det ikke. Det er aldrig lykkes mig at min IKKE er blevet tyk. For lidt olie, for bredt blenderglas osv foreslås nogle gange… læs ned i kommentarerne. Der er masser af bud…

   Svar
 10. Har aldrig i mit 70 årige liv lavet mayonnaise🙉.
  1x og jeg kommer da aldrig til at købe mere.
  Fantastisk og så smager det så fint😊

  Svar
 11. 1 stjerne
  Har fulgt op skriften, men den bliver aldrig stiv. En flydende gang vandagtig væske.
  Har brugt højt glas og hele ægget.
  Ubrugelig opskrift efter min mening.

  Svar
  • 🤣 Der er god morskab i at læse kommentarerne til dette indlæg. Halvdelen synes, det er den bedste og nemmeste opskrift i verden og en kæmpe game changer. Den anden halvdel kan ikke få den til at fungere. Nogle bliver så vrede, at de må rate opskriften dårligt.

   For mig er den aldrig mislykket en eneste gang i 10 år. Gid jeg kunne gennemskue, hvad der gør forskellen😅🤷🏻‍♀️

   Svar
   • Hej bandit.
    En forklaring er måske at ægget kommer lige fra køleskabet. Prøv med et æg med stuetemperatur, eller i luxus udgaven – et andeæg – så bliver den stiv. Bare mine observationer.

    Svar
    • Nej dette gælder netop ikke her. Det er sandt i almindelige mayo-opskrifter men på fascinerende vis spiller det ingen rolle her (jeg aner ikke hvorfor, for at være ærlig😅)

     Svar