Hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut? Jo, den overskrift lover en del, det ved jeg godt! Men den lover ikke for meget. I dag vil jeg nemlig dele et tip med dig om, hvordan du kan lave fuldstændig idiotsikker hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut!
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut!
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
- stavblender min er en Bamix
Ingredienser
1 glas mayonnaise ca. 3-4 dl
- 1 æg
- 2 dl olivenolie (eller din foretrukne mayo-olie)
- 1 tsk sennepspulver
- 2 tsk hvidvinseddike smag til
- lidt salt
Sådan gør du
- Find din stavblender og tilhørende blenderglas frem.
- Slå ægget ud i stavblenderglasset og hæld alle ingredienserne heri. Ja, ned til ægget. Allesammen på én gang. Glem alt det, du har lært med at hælde olien i i en tynd stråle, imens du pisker. I med det hele på én gang!
- Sæt din stavblender ned i blenderglasset, så den rører bunden. Tænd og blend nu, imens du holder stavblenderen stille nede ved bunden. Efter ganske kort tid vil du se, at mayoen begynder at blive tyk. Nu kan du køre blenderen lidt op og ned, så du får god, tyk konsistens.
- Det var det! Bortset fra, at du selvfølgelig smager den til og justere lidt, så den passer til dine smagsløg. Hæld den herefter på glas og opbevar den i køleskab i en uges tid.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det nemme ved denne mayo består af tre ting:
- Du blender den med stavblender. At blende en mayo er jo et oldgammelt trick. Jeg må dog indrømme, at det ikke har virket optimalt for mig, før jeg gik over til at bruge hele æg i opskriften. Jeg har syntes, det gav et bedre resultat med elpiskeren. I denne opskrift skal du dog bruge blender.
- Du tager æg direkte fra køleskabet og olien direkte fra køkkenbordet, og din mayo skiller ikke af den grund. Hvis du har lavet hjemmelavet mayonnaise tidligere, ved du ellers, at hemmeligheden bag en mayo, der ikke skiller er, at alle ingredienserne har stuetemperatur, men glem det! Det passer ikke. I hvert fald ikke her.
- Du slipper for bøvlet med den tynde stråle og hælder bare hele molevitten i på én gang.
Og på under 1 minut har du et færdigt glas mayo.
Idiotsikker… really?
For mig er dette den første idiotsikre mayonnaise opskrift, jeg har prøvet. Aldrig – som i ikke en eneste gang – er den ikke lykkes for mig.
Fra de mange kommentarer, der er kommet ind igennem årene, må jeg erkende at den måske ikke er helt idiotsikker alligevel. I hvert fald lykkes det nogle ikke at få et tilfredsstillende resultat. Og de bliver tit vrede, hvilket du kan se i kommentarsporet nederst på siden. Formentlig fordi jeg jo så lige har kaldt dem idiot😆
Hemmeligheden bag at lykkes med den idiotsikre hjemmelavede mayonnaise
Det er altid svært at sidde og gætte på, hvad det er folk har gjort forkert for at mislykkes med så enkel en opskrift, men mit bedste gæt går til, at det er vigtigt, at du holder blenderen nede i bunden af glasset i noget tid, før du begynder at køre den op og ned (som der jo faktisk står i opskriften😇). Det hjælper ægget og olien med at emulgere.
Jeg vil ikke udelukke at blenderen og dens styrke (jeg har en Bamix stavblender) også kan spille en rolle og at blenderglassets størrelse også kan.
Seriøst, jeg ved det ikke? Du er velkommen til selv at læse de mange kommentarer igennem og se om du finder svar der.
Hvilken olie er bedst til hjemmelavet mayonnaise?
Dette er svært. For her skal vi vælge mellem hvad der optimalt sundhedsmæssigt og smagsmæssigt. Som tiden er gået, er jeg blevet gladere og gladere for olivenolie i hjemmelavet mayonnaise.
Det er rigtigt, at den smager lidt igennem, men jeg har vænnet mig til det og er endda kommet til at holde lidt af den smag. Den er ikke for alle, det ved jeg godt. Avokadoolie er også et godt valg. Den smager mildt og godt. Men du får en grøn mayo :)
Rapsolie vil være mit næstbedste valg, men for mig indebærer det et kompromis. Dine krav er måske anderledes.
Vil du prøve en fræk mayo-variant? Så prøv også smør-mayonnaisen.
Vil du have opskrifter på mayonnaise med lækker smag?
Jeg har et tonsvis af opskrifter på mayonnaise med alverdens forskellige smage. Hvis jeg skal fremhæve et par stykker, bliver det den lækre parmesanmayonnaise og så selvfølgelig klassikeren bearnaise-mayo. Kold og klar bearnaisedip lige fra køleskabet! Win! Kan du lide trøfler, må du prøve at lave trøffelmayo.
Hey, nu du er her…
Skal jeg ikke hjælpe dig til en sundere livsstil og måske endda til at tabe et par kilo og få den krop, du drømmer om? Og jeg lover dig, at du sagtens kan spise denne hjemmelavede mayonnaise stadig. Vi gør det nemlig ved at skære ned i kulhydraterne og op for fedtet.
Jeg er en idiot, men ikke mere end at jeg vendte tilbage til piskerismetoden, startede med 1 æggeblomme og spædede op med det idiotsikre tynde fluidum. Det blev så ok.
Fantastisk opskrift.
Fem år som kok og aldrig har jeg set eller hørt om så simpel og vitterligt idiotsikker opskrift.
Jeg har rørt hundredevis af mayonnaiser, men den her er klart den nemmeste og den smager nøjagtigt ligesom dem jeg har lavet på traditionelt og meget langsommere vis.
5/5 stjerner
Jaarh hvor fedt at høre. Tusind tak for feedback!💪🏼
Easy peasy. Smagen skal jeg lige lære at kende: halvt avo og halvt oliven. Det er ikke sidste gang, jeg skal bare finde den kombi, der tilfredsstiller mine smagsløg.
Nu skal jeg i gang medCæsar, som er fantastisk. Spændende hvordan den bliver med ‘min’ mayo.
Hvor længe holder den ? Hvordan opbevares den?
Fuldstændig enig, nem og tog kun 1 minut 👍😊
nu har jeg prøvet med et koldt æg og kold olie, stuetemperatur æg og olie, højt smalt glas, lidt bredere glas, forskellige olier og eddiker – intet virker! 🤣 kan det være varmen fra en kraftig stavblenderen måske? (bamix)
Nej det tror jeg ikke. Holder du den nede i bunden i starten? Det lader til at det måske er hemmeligheden…
Din dejlige bandit,
Du har ret….den er 100% idiotsikker. Jeg lavede den ikke en gang i et højt glas. Den tyknede bare lige som den skulle efter at jeg havde nøjes med at køre stavblenderen på bunden af beholderen og da den lige som var tyknet lidt så kørte jeg rundt og fik al olie med og så var den der.
1000 tak for god opskrift.
Fantastisk – dejligt at høre :)
Nøj det var nemt.
Den hurtigste mayonnaise ever.
Vh. Svend-Erik
Det er det nemmeste jeg har prøvet,alletiders,tak for tippet,mit køkkenliv er nemmereog sjovere
Min mayo vil ikke blive tyk.. Hvad gør jeg forkert?
Jeg ved det ikke. Det er aldrig lykkes mig at min IKKE er blevet tyk. For lidt olie, for bredt blenderglas osv foreslås nogle gange… læs ned i kommentarerne. Der er masser af bud…
Har aldrig i mit 70 årige liv lavet mayonnaise🙉.
1x og jeg kommer da aldrig til at købe mere.
Fantastisk og så smager det så fint😊
Har fulgt op skriften, men den bliver aldrig stiv. En flydende gang vandagtig væske.
Har brugt højt glas og hele ægget.
Ubrugelig opskrift efter min mening.
🤣 Der er god morskab i at læse kommentarerne til dette indlæg. Halvdelen synes, det er den bedste og nemmeste opskrift i verden og en kæmpe game changer. Den anden halvdel kan ikke få den til at fungere. Nogle bliver så vrede, at de må rate opskriften dårligt.
For mig er den aldrig mislykket en eneste gang i 10 år. Gid jeg kunne gennemskue, hvad der gør forskellen😅🤷🏻♀️
Ved heller ikke lige hvad de gør galt, super nemt og let :-)
Hej bandit.
En forklaring er måske at ægget kommer lige fra køleskabet. Prøv med et æg med stuetemperatur, eller i luxus udgaven – et andeæg – så bliver den stiv. Bare mine observationer.
Nej dette gælder netop ikke her. Det er sandt i almindelige mayo-opskrifter men på fascinerende vis spiller det ingen rolle her (jeg aner ikke hvorfor, for at være ærlig😅)