Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut! (idiotsikker opskrift)


Hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut? Jo, den overskrift lover en del, det ved jeg godt! Men den lover ikke for meget. I dag vil jeg nemlig dele et tip med dig om, hvordan du kan lave fuldstændig idiotsikker hjemmelavet mayonnaise på bare 1 minut!

Det nemme ved denne mayo består af tre ting:

  • Du blender den med stavblender. At blende en mayo er jo et oldgammelt trick. Jeg må dog indrømme, at det ikke har virket optimalt for mig, før jeg gik over til at bruge hele æg i opskriften. Nu fungerer det perfekt – hver gang!
  • Du tager æg direkte fra køleskabet og olien direkte fra køkkenbordet, og din mayo skiller ikke af den grund. Hvis du har lavet hjemmelavet mayonnaise tidligere, ved du ellers, at hemmeligheden bag en mayo, der ikke skiller er, at alle ingredienserne har stuetemperatur, men glem det! Det passer ikke. I hvert fald ikke her.
  • Du slipper for bøvlet med den tynde stråle og hælder bare hele molevitten i på én gang.

Og på under 1 minut har du et færdigt glas mayo. Se video og flere tips under opskriften

Hjemmelavet mayonnaise : Glem alt om hvad du tidligere har lært om at lave hjemmelavet mayonnaise og følg i stedet denne idiotsikre opskrift. Den er lavet på bare 1 minut! --> Madbanditten.dk

Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut!

4,48 fra 44 stemmer
Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
(idiotsikker opskrift)
20
|
1 minute

Udstyr

Ingredienser

1 glas mayonnaise ca. 3-4 dl

  • 1 æg
  • 2 dl olivenolie (eller din foretrukne mayo-olie)
  • 1 tsk sennepspulver eller sennep
  • 2 tsk hvidvinseddike smag til
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Find din stavblender og tilhørende blenderglas frem.
  • Slå ægget ud i stavblenderglasset og hæld alle ingredienserne heri. Ja, ned til ægget. Allesammen på én gang. Glem alt det, du har lært med at hælde olien i i en tynd stråle, imens du pisker. I med det hele på én gang!
  • Sæt din stavblender ned i blenderglasset, så den rører bunden. Tænd og blend nu, imens du holder stavblenderen stille nede ved bunden. Efter ganske kort tid vil du se, at mayoen begynder at blive tyk. Nu kan du køre blenderen lidt op og ned, så du får god, tyk konsistens.
  • Det var det! Bortset fra, at du selvfølgelig smager den til og justere lidt, så den passer til dine smagsløg. Hæld den herefter på glas og opbevar den i køleskab i en uges tid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 94
Kulhydrat 0,1g
Protein 0,3g
Fedt 10g

Video: Hjemmelavet mayonnaise – så nemt er det

Se videoen herunder, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal lave den idiotsikre hjemmelavede mayonnaise.

Hemmeligheden bag at lykkes med den idiotsikre hjemmelavede mayonnaise

Det er altid svært at sidde og gætte på, hvad det er folk har gjort forkert for at mislykkes med så enkel en opskrift, men mit bedste gæt går til, at det er vigtigt, at du holder blenderen nede i bunden af glasset i noget tid, før du begynder at køre den op og ned (som der jo faktisk står i opskriften😇). Det hjælper ægget og olien med at emulgere.

Jeg vil ikke udelukke at blenderen og dens styrke (jeg har en Bamix stavblender – reklamelink) også kan spille en rolle og at blenderglassets størrelse også kan.

Seriøst, jeg ved det ikke? Du er velkommen til selv at læse de mange kommentarer igennem og se om du finder svar der.

Selv er jeg mest vild med denne her:

5 stjerner Fantastisk opskrift.
Fem år som kok og aldrig har jeg set eller hørt om så simpel og vitterligt idiotsikker opskrift.
Jeg har rørt hundredevis af mayonnaiser, men den her er klart den nemmeste og den smager nøjagtigt ligesom dem jeg har lavet på traditionelt og meget langsommere vis.

5/5 stjerner

Idiotsikker… really?

For mig er dette den første idiotsikre mayonnaise opskrift, jeg har prøvet. Aldrig – som i ikke en eneste gang – er den ikke lykkes for mig.

Fra de mange kommentarer, der er kommet ind igennem årene, må jeg erkende at den måske ikke er helt idiotsikker alligevel. I hvert fald lykkes det nogle ikke at få et tilfredsstillende resultat. Og de bliver tit vrede, hvilket du kan se i kommentarsporet nederst på siden. Formentlig fordi jeg jo så lige har kaldt dem idiot😆

Hjemmelavet mayonnaise : Opskrift på den nemmeste hjemmelavede mayo. Fuldstændig idiotsikker og lavet på 1 minut! --> Madbanditten.dk

Hvilken olie er bedst til hjemmelavet mayonnaise?

Dette er svært. For her skal vi vælge mellem hvad der optimalt sundhedsmæssigt og smagsmæssigt. Som tiden er gået, er jeg blevet gladere og gladere for olivenolie i hjemmelavet mayonnaise.

Det er rigtigt, at den smager lidt igennem, men jeg har vænnet mig til det og er endda kommet til at holde lidt af den smag. Den er ikke for alle, det ved jeg godt. Avokadoolie er også et godt valg. Den smager mildt og godt. Men du får en grøn mayo :)

Rapsolie vil være mit næstbedste valg, men for mig indebærer det et kompromis. Dine krav er måske anderledes.

Vil du prøve en fræk mayo-variant? Så prøv også smør-mayonnaisen.

Hvilke olier er sunde og usunde?

Vil du vide mere om sunde (og usunde) fedtstoffer, så hent Den Store Keto-guide, som du får gratis med i velkomstgave i MadbandittenPLUS (som i øvrigt også er gratis i 7 dage)

Hjemmelavet mayonnaise : Opskrift på den nemmeste hjemmelavede mayo. Fuldstændig idiotsikker og lavet på 1 minut! --> Madbanditten.dk

Vil du have opskrifter på mayonnaise med lækker smag?

Jeg har et tonsvis af opskrifter på mayonnaise med alverdens forskellige smage. Hvis jeg skal fremhæve et par stykker, bliver det den lækre parmesanmayonnaise og så selvfølgelig klassikeren bearnaise-mayo. Kold og klar bearnaisedip lige fra køleskabet! Win! Kan du lide trøfler, må du prøve at lave trøffelmayo.

Hey, nu du er her…

Skal jeg ikke hjælpe dig til en sundere livsstil og måske endda til at tabe et par kilo og få den krop, du drømmer om? Og jeg lover dig, at du sagtens kan spise denne hjemmelavede mayonnaise stadig. Vi gør det nemlig ved at skære ned i kulhydraterne og op for fedtet.

Se hvordan jeg kan hjælpe dig her.

Fit efter 40 starter på mandag

8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.

Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:

👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed

Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40

Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

355 kommentarer til “Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut! (idiotsikker opskrift)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Folk arbejder hårdt på at gøre ting idiotsikre, men universet bliver ved med at producere større idioter, så det er et ulige kapløb. Jeg har prøvet opskriften et par gange, og jeg var ikke idiot nok til at det gik galt.

    Svar
  2. 5 stars
    Prøvede en anden opskrift, der skilte. Google din opskrift og holy moly, hvor er det NEMT! Jeg er næsten i chok. Kommer aldrig til at bruge andre opskrifter 😍

    Svar
  3. 5 stars
    Det var så nemt.
    Min mayo blev tyk og fin, jeg lavede den med 1 tsk. dijonsennep og tilsatte også et nip hvid peber. Ellers brugte jeg et økoæg str. L og koldpresset rapsolie.

    Svar
  4. Opskriften er fin.

    Har erfaring for at det er VIGTIGT at glasset man blender i er et højt glas med ikke meget mere overflade end størrelsen på blenderen. Den præcis samme opskrift med samme opmålte ingredienser kunne jeeg simpelthn ikk få til at emulgere i en margretheskål, men i et højt blenderglas gik det megafint, og fik den fineste velsmagende mayonnaise på et minut.

    Svar
  5. Glimrende opskrift. Den fungerer også fint med pasteuriserede æggeblommer. Måske med lidt mere eddike. Den bedste olie jeg har prøvet er økologisk solsikkeolie fra Ukraine (Meny) som er smagsneutral og uden bismag. Olivenolie er kun rigtig godt til en stærk hvidløgsmayonaise

    Svar
  6. Hej Jane.
    Jeg er måløs.Aldrig har jeg lavet mayo så hurtigt,alle ingredienserne ned i et glas med skruelåg og så igang med blenderen.Jeg nåede lige at blinke tre gange,så er der mayo til taskekrabben i aften.Jeg bruger altid balsamico eddike og rapsolie.
    Med venlig hilsen
    Hanne.

    Svar
  7. Denne foolproof mayo har jeg haft glæde af mange gange.
    Forleden gentog jeg successen uden success. Den er fin i køleskabet og umiddelbart efter, den tages ud af køleskabet. Inden for få minutter skiller det – og det er vitterlig få minutter.
    Talrikken er kold, maden kold, rummet er 19 grader.

    Jeg synes, jeg har fulgt opskriften, som jeg plejer – og har ikke oplevet nedsmeltning før.

    Hvad kan jeg have gjort galt? Måske for stort æg? Olien er en spansk økologisk olivenolie.

    Svar
  8. 5 stars
    Jeg har prøvet flere opskrifter, men det lykkedes mig aldrig.
    Men i dag fik jeg lavet min helt egen mayo og den smager godt og konsistensen er perfekt!
    Jeg brugte rapsolie.

    Svar
  9. 1 star
    Jeg ved ikke hvad jeg gør forkert. Jeg har forsøgt med både olivenolie og rapsolie – som jeg fik anbefalet som alternativ. Konsistensen blev fin, men selve mayoen var decideret uspiselig. Olien smagte alt for meget igennem, og varianten med rapsolie lugte og smagte som foderpiller. Øv.

    Svar
    • Den smager jo ikke bedre end den olie, du vælger at bruge, så det, du gør forkert er at du bruger en olie, du ikke kan lide smagen af.

      Svar
      • Det var så langt fra noget der minder om mayosmag, at jeg ikke kan forestille mig, hvordan en anden olivenolie skulle gøre den store forskel.

        Jeg har dog tænkt mig at give det et forsøg mere, nu hvor konsistensen faktisk blev god, og så med en smagsneutral olie.

        Svar
  10. 5 stars
    Det var så nemt! Fulgte opskriften og på mindre end 1 minut havde jeg den lækreste bløde mayo. Kunne dog godt smage at jeg brugte rapsolie, så næste gang vil jeg prøve en mere neutral olie, eller tilsætte noget smagsgiver.
    Verdens nemmeste!

    Svar
    • Har lige lavet mit første forsøg, den blev også for tynd, hjalp det med mere olie og blendning som foreslået af Jane ?
      Brugte ikke stavblender, men kraftig blender , måske det er årsagen @ Jane
      Elsker alle Janes opskrifter og er helt vild med at lave mad nu. TAK Jane

      Svar
  11. 5 stars
    Har lige lavet den for første gang i dag på solsikkeolie og med lidt hvidløg. Det tog ikke mange sekunder med min 20 år gamle stavblender. Er du gal det er en lækker mayo. Wow.

    Svar