Hjemmelavet sukkerfri marcipan


Hjemmelavet marcipan… uuuhmmm…. Denne opskrift på sukkerfri marcipan er en af dem, jeg synes smager bedre end originalen og jeg laver den hvert år. Faktisk er det svært for mig at spise ‘almindelig’ marcipan. Det er jo sindssygt sødt. Lige så det hviner i tænderne.

Hjemmelavet sukkerfri marcipan

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1 portion (300 g)
|
1 time

Ingredienser

Hjemmelavet marcipan

  • 300 g mandelmel
  • 3 spsk SukrinMelis
  • 1 tsk mandelessens evt. lidt mere, efter smag
  • 1 æggehvide måske 2 stk.

Sådan gør du

Hjemmelavet marcipan

  • Hvis du bruger smuttede mandler, starter du med at male dem til fint mel i din foodprocessor. Ellers hælder du bare mandelmelet op i en skål.
  • Bland mandelmel med resten af ingredienserne og saml dejen til en kugle med hænderne. Lad dejen hvile en times tid i køleskab.
  • Tril den til kugler eller læg den sammen med hjemmelavet nougat og overtræk  med chokolade.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet marcipan – bedre end originalen!

Og hjemmelavet marcipan skal der til, når vi skal lave hjemmelavede julegodter!

Godterne er lavet af hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker, som ligner marcipan, smager som marcipan og opfører sig som marcipan. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Se selv. Det ligner den ægte vare, ikke?

Og så skal der selvfølgelig også laves nougat og hjemmelavet pistaciemasse, hvis jeg virkelig lægger mig i selen (se længere nede).

Glimrende marcipan! Min version er ikke specielt sød, men det synes jeg heller ikke, den behøver, når den enten skal overtrækkes med chokolade eller blandes med den lækre, hjemmelavede nougat. Vil du gerne have en sødere version ,skruer du bare op for sødningen.

Hjemmelavet pistaciemasse med marcipan

Ingredienser

Pistaciemasse, fremgangsmåde

  • Mal pistacienødderne til fin mel i foodprocessoren med Sukrinmelis og bland den med marcipanmassen og æggehviden, til du har en lille grøn klump. Den kan også med fordel hvile lidt inden brug.

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Hjemmelavet marcipan sukkerfri opskrift
Hjemmelavet marcipan - Sunde LCHF- julegodter uden sukker - Madbanditten.dk

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

98 kommentarer til “Hjemmelavet sukkerfri marcipan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Kan man rulle marcipanen ud til et bånd? Min mand vil gerne have Otello lagkage til sin fødselsdag og den skal selvfølgelig være lchf som den nu kan være

    Svar
    • Hej Dorthe
      Det tror jeg ikke jeg ville turde. Den er for porøs og smuldrende til det, synes jeg.
      Jeg købte engang en sukkerfri marcipan fra Sukrin, som faktisk smagte rigtig godt og som havde en lidt bedre konsistens. Måske er den for blød til dette, det ved jeg ikke lige. Men den er vist også svær at finde. Jeg har ikke prøvet den fra Easis, fordi ingredienserne ikke lige går hos mig, men måske kan den være værd at teste. Et værdigt kompromis i dagens anledning…

      Og meld gerne lige tilbage hvis du tester det med succes :))

      Svar
  2. Hej JAne
    Vil bare lige hoere om du har provet at bage den her marcipan. Skal lave floedeboller og taenker om jeg kan bruge opskriften.
    Paa forhaand tak

    Svar
    • Jeg har bagt marcipanen i opskriften på kransekage. Jeg ved ikke om jeg ville turde bruge den som bund. Den er jo stadig noget mere smuldrende end den sukkerholdige marcipan…

      Svar
  3. Kan man springe mandelessens over, eller bliver det bare kedeligt så? Jeg er virkelig ikke god til den bismag, mandelessens kan give…

    Svar
    • Jeg synes, det bliver for kedeligt uden og helt enig med essensen. Den skal virkelig doseres forsigtigt for at det ikke bliver for overdøvende. Men når man lige rammer den, fungerer det super, synes jeg.

      Svar
    • Hej Inger
      Vi har lavet energiberegningen for den fulde portion, fordi ét stk er lidt en svær størrelse her.
      Kan du ikke se energiberegningen under opskriften, skal du lige aktivere dit MadbandittenPLUS-medlemskab. Så kan du se energiberegninger på alle mine opskrifter.

      Svar
  4. Jeg er ikke udelt begejstret. Jeg synes marcipanen har en bismag. Jeg har forsøgt med mere sødemiddel, men det hjælper ikke.

    Svar
    • Hej Sanne
      Jeg tror desværre at det enten er sødemidlet eller mandelessensen, der giver dårlig smag. Jeg fik ved en fejl købt en anden mandelessens end jeg plejer og den smagte virkelig dårligt, synes jeg. Overdosering kan også give dårlig smag.

      Svar
  5. Hej Jane, til venlig info, så slutter din opskrift her med at reklamere for opskrift på pistaciemasse, men i stedet for pistaciemasse kommer din reklame for din nye kål-bog :) Pistaciemasse-opskriften er med, den står længere oppe. Ville bare lige sige det, når nu jeg så det :)
    Mvh,
    Susanne

    Svar
  6. Lige lavet en portion marcipan som ikke er helt så god som håbet. Måske det er fordi jeg ikke malede mandler selv men brugte mandelmel? Er det nødvendigt at smutte mandlerne først udover for farvens skyld? Kan der er evt bruges Sukrin sirup Gold i stedet?

    Svar
    • Nej, det bliver klart bedst med færdigkøbt mandelmel, synes jeg. Og der er de jo smuttede.

      Du kan sagtens bruge sukrinsirup. Det farver sikkert lidt men det kan man måske godt leve med. Jeg brugte tidligere den hvide fibersirup men den er desværre udgået.

      Svar
  7. Hej Jane. Tusind tak for alle dine skønne opskrifter. Jeg har også lavet marcipan, men jeg kogte noget sukrin gold og kokossukker ind og tilsatte det mandelmelet, så jeg undgik den kolde smag af sukrin. Rigtig god jul! Vh Lone

    Svar
    • Hej Pia

      Jeg kopierer lige mit svar til fra forleden. Tænker du ikke har set det☺️:

      Nej desværre. Hvad er det ydre lag egentlig lavet af? For det er lidt sprødt, ikke? Marcipanfyldet i midten kan vi jo fint lave og chokoladeovertræk også – men der mangler noget sprødt i overtrækket så? Og det tænker jeg desværre kommer fra sukker…

      (du skrev her: https://www.madbanditten.dk/lchf-juleopskrifter/)

      Svar
  8. Hej Jane,
    Jeg har forsøgt mig med marcipanen- jeg har ikke kunnet finde mandelessens nogen steder- men kun “mandelaroma”- ved du om det er det samme? Jeg synes ikke det rigtigt gav “marcipan-smag” til min mandelmasse….

    Svar
    • Muggen? Jeg troede mandelmelet kunne holde sig forevigt nærmest.

      Jeg plejer at sige at holdbarheden følger holdbarheden på de æggehvider, man har brugt i marcipanen. Jeg har ikke tidligere tænkt mandelmelet ind i det, må jeg indrømme.

      Og det kan også fryses. Jeg har frosset de færdige konfektstykker et år, hvor jeg havde lavet alt, alt for meget. Og det klarede de helt fint også.

      Svar