Hjemmelavet marcipan på den sunde måde


Hjemmelavet marcipan… uuuhmmm…. Denne opskrift er en af dem, jeg synes smager bedre end originalen og jeg laver den hvert år. Faktisk er det svært for mig at spise ‘almindelig’ marcipan. Det er jo sindssygt sødt. Lige så det hviner i tænderne.

Hjemmelavet marcipan – bedre end originalen!

Og hjemmelavet marcipan skal der til, når vi skal lave hjemmelavede julegodter!

Godterne er lavet af hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker, som ligner marcipan, smager som marcipan og opfører sig som marcipan. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Se selv. Det ligner den ægte vare, ikke?

Og så skal der selvfølgelig også laves nougat og hjemmelavet pistaciemasse, hvis jeg virkelig lægger mig i selen (se længere nede).

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Hjemmelavet marcipan og pistaciemasse

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1 portion (300 g)
|
1 t

Ingredienser

Hjemmelavet marcipan

 • 300 g mandelmel (reklamelink)
 • 3 spsk SukrinMelis (reklamelink)
 • 1-2 tsk mandelessens (reklamelink)
 • 1 -2 æggehvide

Pistaciemasse

Sådan gør du

Hjemmelavet marcipan

 • Hvis du bruger smuttede mandler, starter du med at male dem til fint mel i din foodprocessor. Ellers hælder du bare mandelmelet op i en skål.
 • Bland mandelmel med resten af ingredienserne og saml dejen til en kugle med hænderne. Lad dejen hvile en times tid i køleskab.
 • Tril den til kugler eller læg den sammen med hjemmelavet nougat og overtræk  med chokolade.

Pistaciemasse

 • Mal pistacienødderne til fin mel i foodprocessoren med Sukrinmelis og bland den med marcipanmassen og æggehviden, til du har en lille grøn klump. Den kan også med fordel hvile lidt inden brug.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Hjemmelavet marcipan sukkerfri opskrift
Hjemmelavet marcipan - Sunde LCHF- julegodter uden sukker - Madbanditten.dk

Glimrende marcipan!

Min version er ikke specielt sød, men det synes jeg heller ikke, den behøver, når den enten skal overtrækkes med chokolade eller blandes med den lækre, hjemmelavede nougat. Vil du gerne have en sødere version ,skruer du bare op for sødningen.

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

92 kommentarer til “Hjemmelavet marcipan på den sunde måde”

 1. Kan man springe mandelessens over, eller bliver det bare kedeligt så? Jeg er virkelig ikke god til den bismag, mandelessens kan give…

  Svar
  • Jeg synes, det bliver for kedeligt uden og helt enig med essensen. Den skal virkelig doseres forsigtigt for at det ikke bliver for overdøvende. Men når man lige rammer den, fungerer det super, synes jeg.

   Svar
  • Hej Inger
   Vi har lavet energiberegningen for den fulde portion, fordi ét stk er lidt en svær størrelse her.
   Kan du ikke se energiberegningen under opskriften, skal du lige aktivere dit MadbandittenPLUS-medlemskab. Så kan du se energiberegninger på alle mine opskrifter.

   Svar
 2. Jeg er ikke udelt begejstret. Jeg synes marcipanen har en bismag. Jeg har forsøgt med mere sødemiddel, men det hjælper ikke.

  Svar
  • Hej Sanne
   Jeg tror desværre at det enten er sødemidlet eller mandelessensen, der giver dårlig smag. Jeg fik ved en fejl købt en anden mandelessens end jeg plejer og den smagte virkelig dårligt, synes jeg. Overdosering kan også give dårlig smag.

   Svar
 3. Hej Jane, til venlig info, så slutter din opskrift her med at reklamere for opskrift på pistaciemasse, men i stedet for pistaciemasse kommer din reklame for din nye kål-bog :) Pistaciemasse-opskriften er med, den står længere oppe. Ville bare lige sige det, når nu jeg så det :)
  Mvh,
  Susanne

  Svar
 4. Lige lavet en portion marcipan som ikke er helt så god som håbet. Måske det er fordi jeg ikke malede mandler selv men brugte mandelmel? Er det nødvendigt at smutte mandlerne først udover for farvens skyld? Kan der er evt bruges Sukrin sirup Gold i stedet?

  Svar
  • Nej, det bliver klart bedst med færdigkøbt mandelmel, synes jeg. Og der er de jo smuttede.

   Du kan sagtens bruge sukrinsirup. Det farver sikkert lidt men det kan man måske godt leve med. Jeg brugte tidligere den hvide fibersirup men den er desværre udgået.

   Svar
 5. Hej Jane. Tusind tak for alle dine skønne opskrifter. Jeg har også lavet marcipan, men jeg kogte noget sukrin gold og kokossukker ind og tilsatte det mandelmelet, så jeg undgik den kolde smag af sukrin. Rigtig god jul! Vh Lone

  Svar
  • Hej Pia

   Jeg kopierer lige mit svar til fra forleden. Tænker du ikke har set det☺️:

   Nej desværre. Hvad er det ydre lag egentlig lavet af? For det er lidt sprødt, ikke? Marcipanfyldet i midten kan vi jo fint lave og chokoladeovertræk også – men der mangler noget sprødt i overtrækket så? Og det tænker jeg desværre kommer fra sukker…

   (du skrev her: https://www.madbanditten.dk/lchf-juleopskrifter/)

   Svar
 6. Hej Jane,
  Jeg har forsøgt mig med marcipanen- jeg har ikke kunnet finde mandelessens nogen steder- men kun “mandelaroma”- ved du om det er det samme? Jeg synes ikke det rigtigt gav “marcipan-smag” til min mandelmasse….

  Svar
  • Muggen? Jeg troede mandelmelet kunne holde sig forevigt nærmest.

   Jeg plejer at sige at holdbarheden følger holdbarheden på de æggehvider, man har brugt i marcipanen. Jeg har ikke tidligere tænkt mandelmelet ind i det, må jeg indrømme.

   Og det kan også fryses. Jeg har frosset de færdige konfektstykker et år, hvor jeg havde lavet alt, alt for meget. Og det klarede de helt fint også.

   Svar