Marcipankugler med orangechokolade


Disse marcipankugler er lavet med orangechokolade og pyntet med frysetørret hindbær. De smager virkelig dejligt og er luksus konfekt, hvis du spørger mig.

Marcipankugler med orangechokolade og hindbær

Marcipankugler med orangechokolade

Føj til favoritter Udskriv Pin
Af hjemmelavet marcipan
15 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet marcipan

 • 300 g mandelmel
 • 3 spsk SukrinMelis
 • 1 tsk mandelessens (kan udelades, men jeg synes næsten, den hører til)
 • 1 bæger pasteuriserede æggehvider + yderligere 2 spsk

Overtræk

Sådan gør du

 • Bland mandelmelet med Sukrinmelis, mandelessens og æggehviderne.
 • Rør godt rundt med en ske og saml så dejen med hænderne. Sæt den på køl en times tid, inden du begynder at trille den.
 • Tril marcipanen til kugler.
 • Smelt chokoladen i vandbad og rør appelsinskallen heri. Jeg er totalt sucker for chokolade med appelsinsmag. Elsker det bare!
 • Dyp herefter marcipankuglerne i chokoladen ved hjælp af to gafler og stil dem på en tallerken dækket med bagepapir.
 • Når alle kugler er overtrukket, drysser du de frysetørrede hindbær på toppen og sætter hele herligheden på køl og lader chokoladen stivne.
 • Voilà! Smukke og lækre julegodter uden blodsukkerballade!

Noter

PS: Er der smeltet chokolade til overs? Hæld resten i chokoladeforme og sæt dem på køl, og du har frække orangechokolader til aftenhyggen. Win!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet konfekt med marcipan

December er blevet skudt i gang i går med en portion hjemmelavet marcipan. For hvad siger jul bedre end hjemmelavet marcipan? Hjemmelavet marcipan smager langt bedre end den sukkerholdige variant, hvis du spørger mig. Og det gode er, at marcipan er så nemt, så nemt at lave blodsukkervenligt.

Tricket til god marcipan er at samle den med æggehvider. At man så samtidig banker proteinprocenten lidt op, gør den jo ikke ringere.

Marcipanen her er nem at håndtere, og den smuldrer ikke, når man triller den. Her kommer derfor opskriften på marcipankugler med orangechokolade og hindbær. Lav evt. dobbelt portion. Der kommer masser af gode anvendelsesmuligheder her på bloggen.

Marcipankugler med orangechokolade og hindbær
Marcipankugler med orangechokolade og hindbær

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

70 kommentarer til “Marcipankugler med orangechokolade”

 1. Hej Jane
  Tak for super gode opskrifter.
  Jeg prøvede at skifte æggehviderne ud med 2 spsk vand til 100 g. mandelmel.
  Det fungerer perfekt. Holdbarheden af marcipanen bliver lidt længere end ed æg.

  Svar
  • Ej så fint. Sådan lavede jeg dem altid i ‘gamle dage’, men så skiftede jeg til æggehviderne, fordi jeg syntes, det blev bedre. Kan være jeg skal lave en sammenligning i år❤️

   Svar
 2. Uh det ser SÅ lækkert ud?
  Kan man bruge “hjemme-hakket” mandelmel eller er det bedst at købe det færdige?
  Tak for kæmpe inspiration og alle dine fabelagtige opskrifter???
  Jeg er kæmpefan?

  Kh Malene

  Svar
  • Begge dele kan godt gå men jeg synes, det bliver bedst med købemandelmelet fordi det lige er en tand finere. Og så slipper jeg for bøvlet med at afskalle mandler. Det er dog teknisk set heller ikke nødvendigt men uden bliver marcipanen brunlig og det ser ikke helt så festligt ud :)

   Dejligt du har glæde af opskrifterne – tak ❤️

   Svar
 3. Kære Jane, jeg skal helt sikkert prøve at lave marcipan og har egentlig lyst til at give mig i kast med en grov én. Skal jeg så bare udskifte mandlerne med nogen der har skal på?
  Mange hilsner Lise

  Svar
 4. Hej Jane

  Hvis jeg nu har god tid, kan det så ikke lade sig gøre at lade de smuttede mandler ligge på et viskestykke på radiatoren? Ville gerne undgå at lade ovnen køre i to timer!
  Er ellers spændt på resultatet af marcipanen, da jeg plejer at lave en del til juledagene.
  Tak for de gode ideer i din blog!

  Svar
  • Det har jeg slet ikke nogen erfaring med, må jeg indrømme. Jeg er siden hen begyndt at lave marcipan med færdigkøbt mandelmel (fx fra Urtekram). Det fungerer også helt upåklageligt.

   Svar
   • Lad dem bare ligge på køkkenbordet, til de er tørre. En time eller to. Tror der sker noget med olien i mandlerne, hvis, de får for meget varme. Puls også i processoren, sa de ikke bliver varme. Min marcipan er sååååå perfekt.??

    Svar
 5. Nå, her smuldrede den godt nok osse lidt, men har ikke prøvet andet end købemarcipan, så det det eneste, jeg kan sammenligne med :) til gengæld kan jeg så fortælle, at man i hvert fald ikke skal bruge en hel tsk af urtegårdens mandelessens!!! Højst en 5-6 dråber vil jeg anbefale. Puttede nemlig en tsk i, som der stod, og det er bare alt alt for meget af det mærke i hvert fald!! Så jeg da blevet så meget klogere ;)

  Svar
 6. Hej Jane.
  Nu er det tid til at lave julekonfekt. MEN hvis marcipanen er trillet til kugler og overtrukket med chokolade, hvor lang tid vil du så skyde på de kan holde sig på køl? Og bliver holbarheden længere hvis man udelader æggehvide og samler den med et ikke-animalsk produkt? Og hvis man ønsker lang holdnarhed er det så bedst med sukkerfri købemarcipan?

  Svar
  • Det ved jeg ikke lige umiddelbart, men jeg har haft held med at fryse dem. Det går helt fint og efter de er tøet op, smager de som nye. :)

   Svar
  • Jeg har lige bagt det til kransekage med hjemmelavet nougat i midten. Tilsatte en ekstra æggehvide og bagte den i 12-13 min ved 200 grader, alm over/undervarme. Den revnede en smule, så måske den skal have en ekstra hvide. Den er ikke sød, så lidt glasur ekstra glasur/chokoladeovertræk er nok en fordel :)

   Svar
 7. Hej Jane. Jeg er nød til at spørge– Hvor mange ægehvider er der i et bæger mon? Vi kan ikke købe det færdig her jeg bor, så må gøre det på den gammeldagse måde :-) Tak for mange gode opskrifter .

  Svar
 8. Tusind tak for en rigtig god hjemmeside. Nu har jeg også mod på ar gå december i møde.
  Men hvad er egentlig forskellen på denne hjemmelavede marcipan, og den sukkerfrie fra Odense?
  Jeg skal ikke bruge ret meget til juleslikket, så måske det bedre kan betale sig, at købe det færdigt?

  Svar
 9. Marcipan når den er ægte er mandler. Det støder mig altså lidt at mandelsessens kan komme på tale – det er jo for at efterligne et kunstigt produkt lavet på abikoskerne, eller hvad de nu bruger. Jeg bruger selv denne opskrift – der er kun ganske lidt sukker i,

  225 g mandler ( man kan købe afskallede mandler – de spanske er bedst)
  Mandlerne males fint på en foodprocessor
  Sukkervand lavet af
  ½ – 3/4 dl vand
  30 g sukker (jeg har brugt øko rørsukker)
  ½ spsk glykose
  som koges langsomt op og derefter mindst et par minutter med høj varme – man bruger kun til massen er samlet.
  Start foodprocessor igen, og hæld sukkerlage i en tynd stråle og kun til massen er samlet. Alt den færdig sammen i hånden.
  Jeg har prøvet at lave pistachemarcipan ved at tilsætte 50 g. pistachenødder. – også rigtig god.
  Jeg har ikke prøvet med de andre sødemidler endnu

  Tak for en masse gode opskrifter :-)

  Svar
  • Hej, det er også med sukkersirup jeg plejede at lave marcipan og det bliver superlækkert og smuldrer ikke selvom der ikke er æggehvide i.
   Jeg bruger nu altid også et par bitre mandler for det giver lige den sidste marcipansmag som mandelessensen også giver. Så det er en mulighed hvis man gerne vil undvære mandelessensen. Men Janes marcipan er da så hjemmelavet som det, selvom der er essens i?
   Jane, tak for en dejlig inspirerende blog!

   Svar
 10. Hej Jane.
  Jeg faldt lige over dette “gamle” indlæg, og synes det lyder super lækkert! Har du nogen idé om, hvor længe marcipanen kan holde sig (hvis nu vi antager, at man ikke når at spise det hele inden det bliver dårligt)? :-)

  Svar
 11. Uhm, den marcipan smager godt! Jeg kom til at komme lidt for meget mandelessens i, så i stedet for at dyppe dem i chokolade trillede jeg dem i rå kakao som modvægt til det søde. Det blev slet ikke ilde…

  Svar
 12. Hejsa

  Følger med glæde din side og afprøver dine lækre opskrifter :-D
  Skal prøve at lave marcipanen i weekenden og skal i den forbindelse lige høre dig om, hvor mange gram marcipan, der bliver, når man anvender 300 gram mandler.

  På forhånd mange tak :-)

  Svar
 13. Hej Jane
  Jeg har netop kastet mig ud i en dobbeltportion og den smager utrolig godt. Men jeg synes altså den smuldrer. Nu har jeg samlet det med hænderne og det står trygt i køleskabet. Mon det så er godt efter nogle timer, eller mon jeg har givet for lidt æggehvide? Men nøj, hvor smager det godt.
  KH
  Helle

  Svar
  • Jeg har lavet den nogle gange efterhånden, og jeg oplever slet ikke, at den smuldrer på samme måde som de opskrifter jeg har forsøgt mig med de andre år, og det tilskriver jeg æggehviden. Det er svært at sige, om der skal mere æggehvide i. Den må jo heller ikke blive for våd. :-/

   Svar
   • Nu har jeg netop trillet hele portionen og de er SÅ gode. Ingen problemer. Så nu står der varianter med hindbær og appelsin på køl. Mums. Rigtig del sne-dag til dig, jane!
    PS: Havde noget frysetørret hindbærpulver, som jeg æltede i – det kan anbefales.

    Svar
    • Åh, hvor godt! Jeg har en lille rest i køleskabet men den skal altså blandes med nougat, inden denne forsvinder. Og det gør den altså hurtigt, kan jeg afsløre :-)

     Svar