Hjemmelavet leverpostej smager så utroligt lækkert. Og så bestemmer man samtidig helt selv hvad der er i og kan slippe for hvedemel og kartoffelmel og andre underlige ting, der nogle gange finder vej til sådan en leverpostej.
Ingredienser
- 500 g svinelever
- 4 æg
- 100 g smør smeltet (eller spæk)
- 2,5 dl fløde
- 50 g løg
- 1 spsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1/4 tsk allehånde
- 1 spsk loppefrøskaller
- 3 tsk salt (jeg brugte himalayasalt og herbamare urtesalt)
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Skær svineleveren i mindre stykker. Det er så ulækkert, at jeg var lige ved at blive vegetar. Men jeg kom igennem det. Hæld hele molevitten i foodprocessoren og blend, til du har ensartet masse.
- Hæld i et smurt ovnfast fad med høje sider.
- Hæld nu vand i bunden af ovnens bageplade (ca. en lille liter) og sæt postejformen ned i vandet, så du bager den i vandbad. Lad den bage i ovn i ca. 45 minutter, eller indtil den har taget farve på toppen og sprækker let i overfladen.
- Server selvfølgelig med bacon og evt. en skive stenalderbrød til. Øj, øj, det er godt!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Indmad er ren SUPERFOOD
Kender du det med, at man læser eller hører, at der er noget, der er virkelig sundt, men fordi man ikke selv kan fordrage det, bliver man ved med at filtrere de nyheder fra?
Sådan har jeg det, når paleo- og real food-folket taler om indmad. Lever, hjerter, den slags. Mit ansigt vrænger sig, bare jeg skriver det. Jeg kan ikke forklare hvorfor. Jeg forbinder det bare med noget enormt ulækkert. Jeg ved godt, jeg er barnlig på det punkt, men sådan er det altså lige.
Hjemmelavet leverpostej – sundt og lækkert
Men på det sidste har jeg haft sygt lyst til hjemmelavet leverpostej. Noget, jeg nærmest ellers aldrig spiser. Og jeg ved ikke, om jeg mon mangler A- eller B-vitaminer eller jern eller andet, som lige netop lever er rigt på, men jeg besluttede mig for at lave hjemmelavet leverpostej. Nu er det jo også snart jul eller noget.
Hjemmelavet leverpostej var også mit skud, da fru redaktør spurgte, om vi ikke skulle have indmad med i Mæt & Slank, så jeg har lavet det et par gange før. Og det smager altså virkelig godt og er nemt – omend ulækkert – at lave.
Og Silas elsker det og kalder det “leverpostejen, der smager bedst uden brød”. Kan man andet end at knuselske det barn?
Leverpostej 100% økologisk
Udfordringen kan bestå i, at jeg helst kun vil lave leverpostej med økologisk svinelever.
Leveren er jo et afgiftningsorgan. Men i supermarkederne kan jeg kun finde konventionel lever.
Man skal ofte ud i noget specialindkøb for at finde økologisk lever men det er besværet værd, synes jeg.
Server selvfølgelig med bacon og evt. en skive stenalderbrød til. Øj, øj, det er godt!
Bag leverpostej i små bakker
Du kan også bage leverpostejen i små foliebakker. Her får du fire små forme ud af portionen. De små forme nedsætter bagetiden til 25-30 minutter (men hold øje med dem – der kan være store forskelle fra ovn til ovn). De er færdige, når de er brune i toppen og “sprækker” lidt.
Herefter kan du fryse nogle af formene, så du kan tage “friskbagt leverpostej” op, når lysten falder til det!
Så skulle du prøve at lave kyllingelever mousse med en skvæt cognac. Der er masser af smør og fløde i. Det smager skønt og så med bacon. Så det må helt sikkert være keto.
Det lyder da virkelig lækkert og det skal jeg da stensikkert prøve👏🏼
Hej Jane.
Kan man bruge kyllingelever i stedet for svinelever? Og i så fald, skal der så bruges lige så meget? Jeg spørger, da jeg har hørt, at kyllingelever er stærkere i smagen end svinelever.
Med venlig hilsen
Susanne Nielsen
Nå er det det? Jeg synes umiddelbart det er mildere i smagen men min erfaring med det er meget begrænset. Ift. opskrift og mængder ville jeg gå med samme mængde. Så passer konsistensen i hvert fald.
Ok, mange tak for svar. Jeg vil forsøge.
Nu brugte jeg godt nok soyafløde i stedet for ko-fløde pga. intolerance, men … skal der virkelig en hel spiseskefuld/3 teskefulde salt i opskriften? Jeg brugte finkornet himalayasalt, og den blev temmelig salt.
Ja, det bruger jeg men du kan altid fint tilpasse mængden til dine smagsløg. På Keto har vi et øget behov for salt, så jeg er mere opsat på at få nok og sparer bestemt ikke.
Hej
Hvis man bor i København, kan man købe lever og spæk hos den økologiske slagter der ligger på Kultorvet, og få dem til at hakke det fint. Så slipper man for det meste af det ulækre.
Og så er det en god ide at fryse postejerne ned før de er bagt, da de ellers kan have en tendens til at blive grynede. Altså, det er muligt at det er anderledes med din opskrift, men sådan er det ihvertfald med opskrifter med hvedemel i.
:)
Ej super tip. Tusind tak!