Hjemmelavet kransekage – sukkerfri opskrift


Hjemmelavet kransekage går fint at lave sukkerfri. Overraskende fint faktisk! Den smager virkelig skønt og det er dejligt at den ikke er så hvinende sød som normal kransekage. Leder du efter en bagefast marcipan, tænker jeg også at du kan bruge denne her opskrift.

Kransekage uden sukker

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
50 min

Ingredienser

  • 300 g mandelmel reklamelink
  • 2 æggehvider svarer til 70 g
  • 3 spsk SukrinMelis reklamelink
  • 1-2 tsk mandelessens reklamelink
  • 1 spsk vand

Glasur

Sådan gør du

  • Hæld alle delene i en skål (vent med vandet).
  • Rør sammen med en ske og saml til sidst det hele med hænderne, til du har en fast marcipankugle.
  • Tilsæt lidt vand, hvis du synes, den er for smuldrende. Læg kuglen i køleskab i ca. 30 minutter.
  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Del dejen i tre dele, saml dem hver godt med hænderne og tril hver del til en lang pølse. Dejen kan være en smule mere porøs, end du kender det fra almindelig marcipan. Hvis den smuldrer, samler du den bare sammen med hænderne.
  • Skær pølsen i mindre stykker.
  • Læg stykker på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-16 minutter, eller til de er faste og gyldne. Mine fik 14 minutter midt i ovnen, og så var de brune i bunden men blege i toppen, så jeg rykkede pladen op i toppen og gav dem yderligere 2 minutter der.
  • Tag ud og lad afkøle helt i køleskab.

Pynt

  • Smelt chokolade i vandbad og dyp enderne (eller bunden) i chokolade. Sæt dem på et fad beklædt med bagepapir og lad chokoladen stivne i køleskab.
  • Rør en glasur af SukrinMelis og vand og brug en sprøjtepose til at pynte dine kransekager. Selv ejer jeg ikke nogen sprøjtepose og lavede derfor frysepose-med-lille-hul-tricket. Resultatet blev jo så også derefter!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet kransekage uden sukker og mel

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg er blevet spurgt, om jeg havde en opskrift på LCHF-kransekage til nytår.

Næææh, har jeg svaret. For jeg spiser faktisk ikke kransekage, heller ikke hjemmelavet kransekage. Jeg ved ikke, om det er, fordi jeg ikke er så vild med det, eller måske bare fordi jeg normalt er for fuld ved midnat til at koordinere hånd-til-mund bevægelsen. En af de to.

Jeg er heller ikke så vild med marcipan faktisk og har altid syntes, det var for kvalmende sødt. Selv i mine sukkerspisende dage.

Min egen marcipan synes jeg derimod smager så lækkert, og det er jo så selvfølgelig også den, jeg har brugt som base i kransekagerne her.

Jeg serverede kransekagerne for gæster forleden, og de syntes, de smagte megagodt.

Der går dog en rum tid, før Mette Blomsterberg behøver føle sig truet af mine konditoregenskaber, tror jeg godt, vi kan blive enige om.

Hjemmelavet kransekage - den bedste opskrift uden sukker --> Madbanditten.dk

Om ingredienserne

Mandelmelet: I denne opskrift bruger jeg helt almindeligt mandelmel. Det, som svarer til afskallede mandler, der er malet fint til mel i foodprocessoren. Vær opmærksom på at du skal bruge to poser af dem jeg linker til. Du kan IKKE bruge det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad i denne opskrift. Gør du det, ender du sandsynligvis med en støvsky ud af munden!

Fibersirup Clear: Tidligere brugte jeg Fibersirup Clear, som hjalp til at give en anelse af den seje konsistens, man må give op, når man tager sukkeret ud. Desværre er produktet udgået. I stedet bruger jeg SukrinMelis, og det fungerer også fint.

Måske vil du have den lidt sødere. Smag evt. til.

Æggehvider: Der er ingen salmonellarisiko i danske æg, og du kan trygt bruge rå æggehvider (det siger Fødevarestyrelsen). Er du alligevel utryg, kan du også sagtens vælge pasteuriserede æggehvider. Vælger du her de økologiske, slipper du samtidig for at støtte burægsproduktion.

MERE NYTÅRSMENU? SE HER:

Appetizer: 4 lækre snacks til nytårstalen og groft madbrød med oliventapenade

Forret: Laksetatar med æbler og urter eller hvad med en klassisk jomfruhummersuppe

Hovedret: Perfekt stegt oksekød – eller helstegt oksemørbrad med svampesauce

Dessert: Chokolade Panna Cotta med Baileys eller en af disse 5 lækre dessertforslag

Idéer til børnene: Børnenes nytårsmenu

Godt nytår fra Madbanditten!

Rigtig godt nytår!

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

31 kommentarer til “Hjemmelavet kransekage – sukkerfri opskrift”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg læste lige et sted, at lidt Xanthan Gum giver den seje konsistens, så det prøver jeg lige i dag – godt nytår til dig!

    Svar
    • Hej Helle
      Start med 1:1 og smag til. Det er ikke kun den forskellige sødningsgrad, du skal tage højde for men også det at jeg putter så lidt tilsat sødning i som muligt. Mine desserter/kager er derfor slet ikke søde i det omfang, som normale kager er. Og det gælder i høj grad også kransekagen her. Så det er altid en god idé lige at smage til undervejs, så du er sikker på at ende med et resultat, du er glad for❤️

      Svar
  2. Super, nem at lave og dejligt de ikke “ hviner” i tænderne 😉. Gad vide hvad kulhydratindhold og kalorieindhold mon er ?
    Godt nytår herfra 🥂🥂

    Svar
    • Ja det er virkelig skønt. Jeg tog et bid af en almindelig kransekage sidste år og den er jo helt utroligt klistret og næsten kvalmende sød🙈🙈

      Se her hvordan du nemt selv regner næringsindholdet ud: Energiberegninger

      Svar
  3. Hvorfor kan jeg ikke søge på bestemte retter, og mad?

    Jeg vil så gerne se en opskrift på stuning af grønlangklål.

    Men her kan jeg ikke søge og finde det jeg søger.
    Skal jeg bladre det hele igennem, for at finde den bestemte hovederet??

    Vh Heidi Nielsen

    Svar
    • Nej men det kræver dels at du staver korrekt og dels at jeg har en opskrift på det. Og her er ingen af delene opfyldt?

      Men jeg vil straks skrive stuvet grønlangkål på min to do liste for det er da faktisk for dårligt, at jeg ikke har en opskrift på det…

      Du kan i øvrigt også altid gå op i menuen og fx kigge “tilbehør” igennem (ligger under “opskrifter”.)

      Svar
  4. Kære Jane
    Jeg har stadig noget Fibersirup Clear fra et tidligere køb – og har lavet denne opskrift før, hvor jeg brugte dette – men nu hvor du har ændret det til Sukrinmelis, kan jeg jo ikke se mængden af Fibersirup længere. Kan du huske hvor meget du angav tidligere? På forhånd tak og godt nytår! :)

    Svar
    • Åååh nej faktisk ikke. Det søder jo ikke ret meget, så mit gæt vil være måske 80-100 g. Noget i den retning. Men ellers måske start med 50-60 g og smag dig frem, til du synes, den har opnået sødme nok. Det tror jeg er bedst :)

      Og rigtig godt nytår til dig også ❤️

      Svar
  5. Jeg har i mange år haft et anstrengt forhold til kombinationen af kransekage og champagne, fordi jeg ikke drikker sød champagne, og kransekage bør spises til netop det. Denne opskrift ser dog ud til at kunne opfylde mit krav til meget lidt sødme, så jeg kan drikke en god Moët til midnat.

    Svar
  6. Den kan bare noget den opskrift.
    Jeg har lavet kransekagekonfekt med opskriften, revet citronskal i og bagt små kugler, jeg trykkede flade og trykket en smuttet mandel på toppen.
    Bagt dem og da de var kolde dyppet bunden i mørk chokolade
    Ganske mums

    Svar
    • Ej hvor skønt. Jeg så faktisk også lige en opskrift, jeg havde lyst til at prøve som også mindede om denne. Det lyder drønlækkert med citronskal i.

      Svar
    • Jeg er lidt glad for at du synes, de er fine for jeg synes selv, jeg er SÅ klodset til den slags :)
      Jeg har bare formet dem med fingrene. Måske findes der bedre måder at gøre det på men det var lige hvad jeg havde ved hånden – haha!

      Svar
  7. Jeg vil gerne vide hvad fibersirup er kan jeg bruge ahornsirup i stedet, jeg er jo her i Schweiz og kender ikke det produkt.

    Svar
    • Fibersirup er en særlig type sødning lavet på fibre. Her bidrager siruppen med sødme men også med den lidt seje konsistens, vi kender fra kransekage. Sødningsmæssigt kan du godt bruge ahornsirup men med low carb briller er det ikke det bedste valg. Her ville jeg nok vælge SukrinMelis i stedet, ligesom i den originale marcipanopskrift.

      Svar
  8. Vildt lækker opskrift :) Hurtigt og nemt og resultatet efter en tur i fryseren efter afkøling gør dem uden tvivl endnu bedre. Tak Jane for endnu en opskrift der skal gemmes og bruges igen og igen :)
    Godt Nytår

    Svar
  9. Nogen siger, at man får den bedste kransekage ved at fryse stykkerne ind og tage op på dagen for brug. Nogen erfaringer dér?

    Svar
  10. Mmm jeg går straks igang! Jeg har et godt stykke hjemmelavet nougat på køl endnu, som vi ikke fik brugt i konfekten… Mon den kan kommes i midten? Nej det smelter nok, tror ikke jeg tør :-)

    Svar
  11. Helt Fantastisk opskrift!!! Lidt tips herfra.. Når man bruger 100 gr FiberSirup, så bliver dejen meget fedtet, så det er nemmere at bruge en sprøjtepose og sprøjte dejen ud i små aflange pølser. Man kan jo altid forme dem bagefter, hvis man vil. FiberSirup søder ikke særligt meget, så jeg tilføjede ca 3 spsk sukrinmelis til dejen og 2 tsk mandelessens fra Urtegaarden. Så smager de fuldstændig som de originale – eller endnu bedre :)

    Svar