Her får din min bedste opskrift på koldskål med kammerjunkere. Ingen sommer uden koldskål. Sådan er det bare!
Har du prøvet at lave hjemmelavet koldskål? Ellers synes jeg, du skal prøve min sukkerfri opskrift her!
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 3 spsk SukrinMelis
- 4-5 dl kærnemælk
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 dl fløde pisket til skum
- 2 tsk vaniljepulver
- 1 øko-citron skallen herfra
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne med SukrinMelis i en skål.
- Pisk kærnemælk med yoghurt, citronskal og vanilje i en anden.
- Rør æggesnapsen heri.
- Pisk fløden til skum og pisk den til sidst ind i resten. Den piskede fløde giver lige prikken over i’et i forhold til cremet konsistens, synes jeg.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Foto af Columbus Leth til LCHF året rundt.
I går aftes delte vi guilty pleasures på Instagram, og det var jo på mange måder en pinlig affære, men nu vi er i gang, kommer her endnu en af mine: Koldskål. ELSKER det simpelthen! Og hjemmelavet koldskål er jo for lækkert.
Koldskåls-religion
Og koldskål er jo nærmest religion! Alle har vi vores foretrukne koldskålssmag, som sender os direkte tilbage til barndommens somre.
Der findes masser af små mejerier, som laver fine koldskål af øko-kærnemælk fyldt med kærlighed og vaniljekorn fra fjerne himmelstrøg.
Jeg har ikke smagt en brøkdel af de koldskåle, der er på markedet i dag, må jeg indrømme, for for mig findes der kun én ægte koldskål: Arlas koldskål med tykmælk og æg. Ja, ja, I know, men den har lige præcis den ægte koldskålsmag for mig, og det er den smag, jeg går efter at opnå, når jeg laver min egen koldskål herhjemme. God cremet konsistens, tilpas syrlighed og masser af vanilje. Sådan kan jeg lide min koldskål.
Det er den smag, jeg prøver at ramme i min bedste opskrift på koldskål.
Kammerjunkerne
Kammerjunkerne skal selvfølgelig være fra Karen Volf. Og ikke de der fedtfattige.
Jeg har spist flere hele poser kammerjunkere i mit liv, end jeg kan tælle – enkelte også uden koldskål.
Det er dog mange år siden efterhånden.
Pudsigt nok var det alligevel først sidste år, jeg fik lavet en LCHF-version. Fordelen med dem er, at de faktisk smager ret kedeligt, når man spiser dem uden noget, men så snart de bliver blødt ud i koldskål, smager de ganske fortrinligt.
Men når man laver efterligningsopskrifter af noget, der ligger så dybt i den kollektive danske sjæl, er det meget svært at nå helt i mål. For det bliver aldrig det samme. Selvfølgelig gør det ikke det. Så hvis man vil have den ægte vare, synes jeg, man skal spise den ægte vare og så komme videre. Vil man have en alternativ version, kan man prøve en af nedenstående.
Min koldskålsopskrifter finder du her:
- Koldskål med kammerjunkere
- Mejerifri koldskål helt naturlig
- Cremet koldskålKoldskål-shake god til dig, der træner tidligt om morgenen
- Smoothie med jordbær og koldskål
Og nu hvor koldskålen er på plads, må det gerne se at blive rigtig sommer. Ja tak!
Hjemmelavet koldskål med den helt rigtige smag!
Der findes jo ellers masser af lækre øko-varianter fra små, listige producenter, men jeg vil gå til verdens ende for Arlas koldskål med tykmælk og æg.
For mig er det den ultimative koldskål, og den som alle andre koldskåle burde blive benchmarked imod. Det gælder også mine egne forsøg på at lave en hjemmelavet koldskål.
En mælkedessert som hjemmelavet koldskål vil jo altid indebære nogle kompromiser kulhydratmæssigt. Om det passer ind i din kontekst, vil jeg lade være helt op til dig.
Men synes du, at koldskål hører sommeren til, er denne opskrift på hjemmelavet koldskål skøn.
Hov, hvad med kammerjunkere?
Herhjemme serverer vi tit hjemmelavet koldskål med jordbær eller bananskiver eller med mandelcrunch (hakkede stykker af “brændte mandler“).
Men jeg har også lavet en opskrift på LCHF-kammerjunkere, som du kan finde her: LCHF kammerjunkere
Helt genial opskrift. Jeg undlod fløden, piskede hviderne og rørte dem i koldskålen. Det blev vanvittig godt.
Lækkert
Det er bare den bedste koldskål – EVER!
Så jeg “snød” anden gang og lavede med en hel liter kærnemælk – de andre ingredienser som opskrift – og fik 6 måltider ud af det! Ren fornøjelse!
Smager også skønt med Madbandittens granola😋
Hold nu op – det er en god koldskål. Tak for den
Kan den klare sig i køleskabet eller falder den sammen/skiller?