Hjemmelavet ketchup


Hjemmelavet ketchup uden sukker er jo et must som Low Carber. Normalt er ketchup er jo en sukkerbombe af rang, men laver man det selv, kan man lave en mere anstændig version.

Hjemmelavet ketchup uden sukker

Hjemmelavet ketchup

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
8 personer
|
40 minutter

Ingredienser

1 flaske

  • 50 g løg finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • Havsalt
  • friskkværnet peber
  • 600 g hakkede tomater
  • 0,5 tsk sød paprika
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 30 g mørke rosiner
  • 3 spsk Sukrin Gold
  • 1 æble i tern

Prøv også at tilsætte

  • chilisauce fx sambal oelek
  • karry bare et nip

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg i olien ved middel varme, indtil løgene er klare, bløde og søde. De må ikke blive brune.
  • Tilsæt resten og lad hele molevitten småsimre i ca. 30 min. uden låg, til den er blevet tyk og dejlig.
  • Smagssæt som du foretrækker – chiliversionen er ret fræk.
  • Blend ketchuppen hvis du foretrækker en finpureret version eller lad den være grov, hvis du vil have en lidt mere voksenvenlig version
  • Hæld på flaske eller glas og opbevar i køleskab.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Man kommer dog ikke udenom at der skal noget til at skabe sødmen, og er man hardcore lowcarber skal man nok bare springe ketchuppen helt over. Men hvis man gerne vil have noget at dyppe sine grillpølser i her i sommerferien, så er denne version på sukkefri ketchup et godt bud på et sundere valg.

Sødning af ketchup uden sukker

Denne Low Carb ketchup uden sukker smager bedre end nogen anden ketchup, jeg har smagt. Faktisk er jeg ikke den store ketchup-fan normalt, hvilket er underligt, for det er jo flydende sukker og burde være right up my alley.

Du kan søde den med frugt eller med dit foretrukne sødemiddel. Jeg har blandet lidt fra begge verdener.

Men gå ombord i opskriften på sukkerfri ketchup, som jeg har tilpasset til Low Carb. Jeg puttede 1 spsk sambal oelek i, så det blev en voksenketchup, og det kan altså varmt anbefales.

Hjemmelavet ketchup uden sukker

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Hjemmelavet ketchup”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Har en overflod af tomater. Kan man skifte flåede tomater ud med friske i “ketchup” opskriften. I så fald hvor mange går der til hvad der svarer til en dåse?

    Svar
    • Uh det ved jeg faktisk ikke…
      Mon ikke du kan lade konsistensen afgøre det. Altså koge lidt længere, hvis du oplever at den er for vandet.

      Svar
  2. Hej Jane,

    Ved du hvor mange kulhydrater pr. 100 g. der er i denne ketchup? Er på keto, men savner virkelig min ketchup ?

    Mvh. Kasper

    Svar
    • Nej desværre men du kan sikkert godt finde en eller lave en, der er mere kulhydratfattig end denne, hvis du er ok med sødemidler. Jeg søder hellere med frugt, når jeg laver mad til mine børn.

      Svar
  3. Jeg har et hav af friske bøftomater fra haven, som jeg spekulerede på, hvad jeg skulle bruge til – og selvfølgelig skal jeg da lave ketchup! :-D

    Jeg tænker, at den må blive endnu bedre med solmodne, lækre tomater!

    Svar
  4. Kære Jane.

    Tror du, at jeg kan bruge mosede tomater til ‘ketchuppen’ i stedet for flåede/hakkede tomater (som jeg alligevel blender bagefter). Det er den slags mosede tomater som man fx kan købe i et glas magen til det, som du viser, at du opbevarer ketchuppen i). Jeg tænker, at det umiddelbart giver det samme (der er KUN tomater i salt i produktet), men ville lige høre, om du har prøvet eller tænkt det? (læs: jeg vil nemlig gerne kunne bruge det indkøbte glas til opbevaring i det efterfølgende :-) )
    god weekend!

    Vh. Signe

    Svar
  5. Det bliver en lækker ketchup. Det tager ikke længere tid at lave en større portion og den kan den sagtens fryses.

    Svar
  6. Hejsa
    Har lige lavet denne ketshup kun med sukrin som sødemiddel, men jeg tilsatte lidt karry og noget mere paprika. Det smager pragtfuldt! – selv min kræsne 8 årige er vild med den :0) hvad sker der lige ;0)
    Tak for inspirationen og opskrifterne.
    Hilsen
    Tanja

    Svar
    • Hov, havde helt overset din kommentar, Karina, det beklager jeg. Jeg ved ikke, hvor længe ketchupen holder sig. Et par uger mener jeg, vi plejer at have den. Ofte har vi ikke et problem med at nå at spise den op, og hvis jeg synes, den har stået lige længe nok, bruger jeg resten i en kødsovs eller lign. Ingen spild her :-)

      Svar
  7. Jaaa men jaaa… det här ska jag göra. Har tänkt länge koka egen ketchup men aldrig kommit mig för. Tack Jane. Ska omedelbart sno detta recept och testa.

    Svar