Denne her hjemmelavede chokoladepålæg blev lavet i anledningen af fødselsdag. I går var det nemlig min fødselsdag. 37 år blev jeg. Det klinger lidt anderledes end 36, må jeg indrømme, og spejlbilledet begynder da også at afsløre tegn på, at jeg er blevet ældre, men ellers er det ikke noget, jeg har den store krise over.
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade 70-85% jeg brugte 80%
- 1 spsk kokosolie eller usaltet smør
- 200 g avokado
- 1 øko-appelsin skal og saft herfra
- 1 spsk Sukrin Gold
- 0,5 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i vandbad og tag den af varmen. Rør kokosolie/smør ud heri og lad den stå.
- Fjern skræl og kerne fra avokadoer og skær kødet i tern og put det i en skål sammen med appelsinskal og -saft, Sukrin Gold og vaniljepulver. Blend godt med stavblender til alle avokadotern er væk.
- Rør nu den smeltede, afkølede chokolade heri med en ske, til du har en rund og cremet masse. Hæld på glas og sæt på køl eller server øjeblikkeligt.
- På køl bliver den lidt hård i det, men ikke mere, end at den godt kan smøres ud på fx en lækker vaffel, som man får serveret til sin fødselsdagsmorgenmad.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chokoladepålæg fra ‘Spis dig mæt og glad’
Det var spændende at være 36 år i det her liv. Jeg fik udgivet ikke mindre end tre bøger, så på produktivitetssiden skal jeg ikke klage. Nu hvor jeg er en aldrende dame, planlægger jeg dog sætte udgivelsesfrekvensen lidt ned, så jeg kan skrive bøger OG have et liv ved siden af. Er selv ret spændt på, hvordan det kommer til at gå med det!
Fødselsdag er jo lig med forkælelse, og derfor var der herhjemme chokoladepålæg på bordet.
Jeg brugte opskriften fra SPIS DIG MÆT & GLAD, som er uden nødder og uden mejeriprodukter og på den måde mavevenlig for de, der måtte være udfordret på den kant. Og så smager den bare så sygt godt altså!
Chokoladepålæg som sund chokolade-is
Men det, som er virkelig genialt ved denne opskrift er, at den fungerer noget så glimrende som sund chokolade-is. Jeg har tidligere med stor succes hældt den i ispindeforme og frosset den ned til sunde chokolade-ispinde. Denne gang lavede jeg i stedet fire små isdesserter, som jeg frøs i et par timer, før vi spiste dem til Xfactor-finale i fredags.
Smagen af chokolade bliver virkelig intens, når den er frosset, men hvis man vil fryse dem rigtigt ind, fx natten over, fungerer de bedst som ispinde, som man bider af, synes jeg.
PS: Stort TAK i øvrigt for alle jeres søde fødselsdagshilsner og lykønskninger i anledning af udgivelsen af LCHF – BRØD & KAGER her, der og allevegne. Det varmede helt utroligt meget at have dem strømme ind hele dagen. Og velbekomme for det gode vejr. Håber, I nød det! ;-)
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Blandede med mascarpone til den lækreste chokomousse og toppede med ristede hasselnødder. Er du vimmer, det var godt!!
Ååårh nice. Mascarpone er så godt. Har du prøvet at lave det selv? Det er ret nemt. Se her: Mascarpone opskrift
Wauw! Det må prøves!
Hej Jane!
Denne chokoladecreme ser meget lækker ud, og skal helt sikkert prøves!
Jeg er lige startet på keto for en uge siden, og selv om jeg blev syg oven i overgangsbesværet synes jeg, det er en spændende rejse. (Især efter at jeg fik nok salt og væske!) Jeg har allerede brugt mange timer på din blog for at finde nyttig information og mange spændende og lækre opskrifter. Tusind tak for inspiration!
Jeg har lige to spørgsmål:
1. I mange af dine opskrifter bruger du Sukrin Gold. Så vidt jeg ved, er dét et sødemiddel med smag af brunt sukker(?). Kan man erstatte det med almindelig Sukrin?
2. Jeg elsker lakrids! Jeg har dog kun kommet over 1 opskrift med lakrids (anisolie) på din blog. Det fik mig til at undre mig over om du bare ikke er vild med det, eller om det er et højt kulhydrat-indhold i lakridsrod. Da jeg forsøgte at Google det, fandt jeg alt fra 0 – 87 g pr 100g! Er det grund til at være forsigtig med brugen af lakrids (og lakridste) – ud over påvirkning på blodtrykket – når man spiser keto?
Du kan fint bruge sukrin i stedet for sukrin gold. Ift. keto opfordrer jeg til forsigtighed med sødemidler og måske helst at undgå dem helt i de første 4-6 uger. Jeg har set for mange ikke få succes, fordi de ikke ville slippe sødemidlerne og det er bare for ærgerligt.
Jeg bruger gerne anisolie eller lakridspulver men der er vi igen i den søde dessertgenre. Succes med keto kræver at man accepterer at det handler om at spise grøntsager, kød og fedt og at alt ‘det andet’ hører sjældenhederne til. :)
Jeg var godt nok lidt skeptisk med den her opskrift men hold da op den er lækker :) der der med at den kan holde en uge det kan den i hvertfald ikke jer i huset :) den var væk på et par dage
Mums! Kan den mon køres i ismaskine?
Det har jeg ikke prøvet men det kunne den måske godt. Den er jo lidt tyk i det, så måske skulle den spædes op med lidt væske…
Hej Jane Til lykke med fødselsdagen i fredags, håber du havde en god dag. Jeg kender godt det med at et nyt tal lyder anderledes end det man lige havde vænnet sig til. Men det er allersværest når det forreste tal skifter til et nyt, og der har du jo lidt tid endnu, så fortsæt med at nyde 30’erne.
ÅHH Jane – kan man bestille sådan en på din terrasse en dag man kommer til Kbh. for at nyde dit skønne selvskab? Den ser SÅ lækker ud :-)
Tillykke på alle planer – både med fødselsdagen og de tre bogudgivelser. Det er i den grad en præstation ud over alle grænser og jeg er så sikker på, at du også formår at skabe balance og succes i et lidt mere roligt 37 årigt liv – det fortjener du!
Kærligst Charlotte
Jubii. Og tak.
Endelig en lækker sag, både uden mælk, sukker og nødder :-)
Herhjemme er lige præcis denne opskrift en af de absolutte favoritter. Gustav på 12 efterlyser den ligefrem, når glasset er tomt!
Tillykke med dagen i går
(- det er altså mystisk, at halvdelen af kommentaren bare ‘forsvinder’ ..?!?)
Men jeg skrev nu bare, at dit 36. år har været forrygende
Ja, det er SÅ irriterende. Jeg ved ikke hvorfor det sker… Grrr….
Det var noget for mine unger, selv bryder jeg mig slet ikke om chokolade og har ikke en sød tand – hvor heldig har man lov at være!
Men Jane hvor længe tænker du den holder i køleskab? Jeg tænker sen, med advokado nok kun få dage, men hvad er din erfarring?
Åh ja, du “aldrende dame” ;), fortsæt endelig med at skrive bøger. Dine er nemlig i en klasse for sig!
Tillykke med i går! I går var selvfølgelig den eneste dag i hele ugen, hvor jeg ikke havde tid til at kigge på din blog, og så havde du lige fødselsdag. Tsk tsk ;)
Jeg er næsten lige startet på LCHF, og jeg må indrømme, at din blog nærmest er blevet en slags bibel for mig! (hvis biblen ikke SKAL følges slavisk men mere ses som en masse gode råd og tips). I øjeblikket holder jeg dog fri fra de søde sager, men når jeg begynder at tillade mig selv at spise “sødt” igen, har jeg allerede en hel liste klar med opskrifter herinde fra bloggen, som skal prøves (ikke på én gang, men så er der jo noget at glæde sig til). Den chokoladecreme dér er da lige strøget ind som nummer et! Jeg elsker både chokolade og avokado, så det kan jo ikke blive meget bedre!
Tusind tak for en fantastisk blog og rigtig god søndag!
Katrine
Aj nej nej, det ser godt ud!
Det skal prøves, tak for tippet:) Jeg undgår p.t. mælkeprodukter og i stedet for min sædvanlige skyr spiser jeg nu 1 avokado med spinat, kokosmælk, fedtfattig kakado og chokoladeproteinpulver. Dejlig lille mellemmåltid der mætter:)
Ha en dejlig søndag. Hilsen Nana
http://www.nana-regalah.dk