Hjemmelavet chokolade med et strejf af lakrids


Kvalitet er vigtigt for mig. Især når det komme til mad. Og alt det er jo fint nok. Men så af og til dukker der nogle produkter op, som bare får mig til at se stort på kvalitet, og sådan har jeg det med det der mærkelige, islandske choko-lakridsslik, man kan få i Irma. Det er jo guddommeligt i sin perversitet.

Men da jeg både får dødsangst og hjertebanken af sukker, går det bare ikke an at spise det alt for tit. Og i stedet må jeg jo så i køkkenet og lave et alternativ. Og det gjorde jeg sidste weekend, hvor jeg lavede lækre valrhonachokolader med et strejf af lakrids.

Jeg tillader mig at kalde det Valrhonachokolade, selvom Valhrona næppe vil bryde sig om at få associeret deres fine chokolader med mine kluntede forsøg ud i det samme. Men jeg brugte i det mindste denne:

Hjemmelavet chokolade med et strejf af lakrids

Hjemmelavet chokolade med lakrids

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 portion
|
2 timer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt kakaosmør og kokosolie i vandbad.Tilsæt kakaoen og resten af ingredienserne og rør rundt, indtil massen er helt lind.
 • Hæld i din form. Min var en aluform beklædt med folie.
 • Sæt hele herligheden i fryseren og lad det fryse i 15-20 min. inden du tager den ud, skærer den i små bidder og prøvesmager.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tip 1
Dette er voksenchokolade. Hvis den skal laves til børn, skal der bruges mindre kakao og mere sukker. Især hvis du bruger valrhonakakao, som er sort som natten.

Tip 2
Spis ikke hele portionen på en gang. Måtte selv udøve særligt stærk selvkontrol for at overholde dette og kan ikke lige på stående fod huske, om det lykkedes.

Choko-lakrids er jo en kombination, man ser springe op overalt i øjeblikket, og selvom denne version hverken blev som tarveligt islandsk slik eller Marabou/Yankiebar med lakrids,  så smagte det altså overordentligt fortrinligt, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg leger med lakridspulver i chokolade.

Hjemmelavet chokolade

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Hjemmelavet chokolade med et strejf af lakrids”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane ,
  Jeg er vild med dine bøger og især lækkerierne ;) hvilket slags chokolade bruger du nå du ikke laver din egen….anbefalinger? ? På forhånd tak.. Lori

  Svar
 2. Lucuma er et pulver fra en peruviansk frugt som tilsyneladende har en masse gode egenskaber. I chokoladerne (og andre opskrifter) bidrager den med en en karamelagtig sødme lidt henad ahornsirop. Kan dog helt sikkert god udelades i chokoladerne :)

  Svar