Kvalitet er vigtigt for mig. Især når det komme til mad. Og alt det er jo fint nok. Men så af og til dukker der nogle produkter op, som bare får mig til at se stort på kvalitet, og sådan har jeg det med det der mærkelige, islandske choko-lakridsslik, man kan få i Irma. Det er jo guddommeligt i sin perversitet.
Men da jeg både får dødsangst og hjertebanken af sukker, går det bare ikke an at spise det alt for tit. Og i stedet må jeg jo så i køkkenet og lave et alternativ. Og det gjorde jeg sidste weekend, hvor jeg lavede lækre valrhonachokolader med et strejf af lakrids.
Jeg tillader mig at kalde det Valrhonachokolade, selvom Valhrona næppe vil bryde sig om at få associeret deres fine chokolader med mine kluntede forsøg ud i det samme. Men jeg brugte i det mindste denne:
Ingredienser
- 100 g kakaosmør
- 1 spsk kokosolie
- 1 dl kakaopulver jeg brugte valhronakakao 100%
- 2 tsk lucumapulver (kan udelades)
- 2 tsk sukrin
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 1,5 tsk lakridspulver
Sådan gør du
- Smelt kakaosmør og kokosolie i vandbad.Tilsæt kakaoen og resten af ingredienserne og rør rundt, indtil massen er helt lind.
- Hæld i din form. Min var en aluform beklædt med folie.
- Sæt hele herligheden i fryseren og lad det fryse i 15-20 min. inden du tager den ud, skærer den i små bidder og prøvesmager.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tip 1
Dette er voksenchokolade. Hvis den skal laves til børn, skal der bruges mindre kakao og mere sukker. Især hvis du bruger valrhonakakao, som er sort som natten.
Tip 2
Spis ikke hele portionen på en gang. Måtte selv udøve særligt stærk selvkontrol for at overholde dette og kan ikke lige på stående fod huske, om det lykkedes.
Choko-lakrids er jo en kombination, man ser springe op overalt i øjeblikket, og selvom denne version hverken blev som tarveligt islandsk slik eller Marabou/Yankiebar med lakrids, så smagte det altså overordentligt fortrinligt, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg leger med lakridspulver i chokolade.
Hej Jane ,
Jeg er vild med dine bøger og især lækkerierne ;) hvilket slags chokolade bruger du nå du ikke laver din egen….anbefalinger? ? På forhånd tak.. Lori
Jeg bruger bare en helt almindelig chokolade med høj kakaoprocent, helst 70-86% :)
Hej, hvor køber I kakaosmør?
Kristina
Jeg køber det i helsekosten eller hos Viivaa.
Uuh spændende! Det må jeg da eksperimentere lidt med på et tidspunkt.
*Stine
Lucuma er et pulver fra en peruviansk frugt som tilsyneladende har en masse gode egenskaber. I chokoladerne (og andre opskrifter) bidrager den med en en karamelagtig sødme lidt henad ahornsirop. Kan dog helt sikkert god udelades i chokoladerne :)
Åhh ja lækre sorte kakao.. min bedste ven ;-)
Hvad er lucuma??
Mmmm. Ja takk! Så nydelig ut!