Øj, hjemmelavet bounty. Det er kræs! Og så er de uden tilsat sukker og så fyldt med det gode fedt fra kokos, hvilket betyder at de mætter og at blodsukkerpåvirkningen er minimal. Genialt!
Ingredienser
- 200 g kokoscreme ca. kom dåsen med kokosmælk i køleskabet, så mælk og creme skiller og brug kun cremen!
- 2 spsk kokosolie
- 2 spsk SukrinMelis
- 150 g kokosmel
- 150 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Lad dåsen med kokosmælk stå i køleskab en dags tid, så den skiller og brug så kun den tykke kokoscreme i toppen.
- Smelt kokoscremen i en kasserolle sammen med kokosolien.
- Tilsæt Sukrin og til sidst kokosmelet.
- Beklæd en bageform eller en rugbrødform med plastikfilm og pres kokosmassen derned.
- Lad stå i køleskab nogle timer, så den stivner, og du kan skære den ud. Du kan også sætte den i fryser og skære den ud derfra.
- Smelt 2/3-dele chokoladen i vandbad. Tag skålen af og rør den sidste 1/3 i, til den er helt smeltet.
- Dyp dine små bountyer deri ved hjælp af to gafler.
- Køl af i køleskab igen og spis, når de er helt afkølede. Godis uden blodsukkerstigning og humørsyge. Mums!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hjemmelavet bounty er en af de LCHF/Keto-lækkerier, som jeg aldrig bliver træt af. Jeg kan opfinde nok så mange lækre sager, men jeg vender altid tilbage til disse. Måske har du endda prøvet varianten med mint? Mint og chokolade er jo en gudekombination à la After Eight. Elsker den.
Men her får du altså den klassiske opskrift på hjemmelavet bounty. Se også tips og tricks herunder.
Hjemmelavet bounty uden sukker
Hemmeligheden bag disse hjemmelavede bounty er, at din kokosmælk skal dele sig. Nogle mærker er tilsat noget emulgering, der gør, at de ikke skiller. Er det tilfældet med din, kan den desværre ikke bruges. Kokoscremen skal være fast og hård i dåsen, så du skal grave den ud med en ske. Og under er så kokosvandet som du kasserer (eller bruger til noget andet).
At en dessert er uden sukker betyder (desværre) ikke at kalorierne derfra ikke tæller. Det betyder bare at du kan spise den, selvom du spiser Low Carb/Keto og uden at få de trælse sukkerbivirkninger.
Synes du, sukker har overtaget lige vel meget hos dig, så kan du læse med i min gratis emailserie om at slippe for sukker. Klik her for at melde dig til.
Lækre bounty bars
Desværre har de tendens til at… ehreem… forsvinde. Derfor har jeg denne gang været så klog, at jeg kun har lavet en halv portion.
Nogen kan simpelthen ikke administrere det der med frihed under ansvar. I hvert fald ikke, når der er bounty i nærheden. Nå.
Hvis du føler dig truffet, er vi to ;-)
Da der er kokosolie i både fyldet og overtrækschokoladen, bør de ikke opholde sig for længe uden for køleskabet. Kokosolien smelter jo ved 24 grader, og de kommer nemt til at “løbe” lidt, hvis de ikke bliver spist med det samme. Hvilket de jo gør. Men altså, hvis nu…
Sygt godt, altså!
De er længder bedre end de fedtede, sukkerholdige djævle, du køber på tankstationen, fordi de lige var der, da du stod der med lavt blodsukker. Jeg bliver aldrig træt af dem.
Til gengæld vil jeg kanalisere al min energi ud i at sikre, at der også er nogle tilbage til gæsterne, som kommer i aften ;-)
Hvad er holdbarheden mon når man opbevarer dem på køl . Tak for en god opskrift :)
De holder virkelig længe. Altså holdbarhedsmæssigt i hvert fald… 😅
😂😂😂 altså nu skal jeg jo prøve ikke at spise det hele med det samme … er alene om det, men så går jeg ud fra at de snildt kan holde sig til fredag i hvert fald det er tre dage.
Tusind tak for svar og en fantastisk hjemmeside
Kh jenny
Haha😂 De kan i øvrigt også fryses, hvis impulskontrollen svigter :)
Ej hvor fedt, det er nok en god ide at fryse et par ned 😂 men tusind tak for at gøre livet med diabetes2 lidt mindre surt 🥰❤️ både med denne side og dine bøger.
Virkelig lækre. Har haft lavet dem af flere omgange, tror jeg vil prøve at lave dem runde næste gang. Gør håndtering nemmere.
Jeg har brug for specifikt mærke på kokosmælk der skiller på køl::: har lige kasseret et par stykker. Kan du hjælpe så man ikke skal dem alle igennem ;) hilsen Tina
Jeg bruger Irmas økologiske. Den skiller som en drøm og har den lækre, hvide creme🤍
Skal det være sukkerfri chokolade eller 70 % fin
Det vælger du selv. Jeg spiser ikke sukkerfri chokolade. Jeg synes, det smager dårligt og sødestofferne giver mig ondt i maven.
Er sukrin og sukrinmelis det samme? Hvis ikke, kan de så erstatte hinanden?
Sukrin svarer til sukker og sukrinmelis til flormelis. Så ja, begge er sukker men melis er den pulveriserede form. Jeg bruger melis, når jeg ikke ønsker, det skal knase, men sødningsmæssigt kan du bruge begge❤️
Tak for deling – ved du hvor mange kulhydrater der er i?
Det kan du nemt selv regne ud, se her hvordan: https://www.madbanditten.dk/energiberegninger/
Hej Jane,
Kokosmælken skriver du det er den tykke creme i toppen af dåsen, er det korrekt? Jeg synes det lægger sig i bunden?
Tak for lækre opskrifter :-)
Hilsen Grete
Hej Grete
Når kokosmælken køles ned, skiller den sig i kokoscreme og kokosvand. Til bounty er det kun kokoscremen, du bruger. Får du fat i en dåse, hvor den slet ikke skiller, har producenten tilsat noget for at det ikke sker og så kan den desværre ikke bruges.
Er der noget jeg kan bruge det flydende kokosmælk til? Måske du har noget i tankerne, som jeg ikke lige kan komme på ?
Altså vandet, der er tilbage? Jeg synes, det er lidt… ulækkert for at være ærlig. Men jeg ved at andre har puttet det i smoothies.
Hej Jane
Kan man erstatte sukrin melis med sukrin gold i denne opskrift eller bliver det noget hø?
Mvh Solveig
Det tror jeg godt man kan. Grunden til at jeg vælger SukrinMelis er dels for farvens skyld og dels for at undgå at det ‘knaser’. Men i de små mængder tror jeg altså ærligt talt ikke det vil være det store problem… :)
Hej Jane
Har lavet disse og de er lækre.
Har hældt piskefløde i noget af chokoladen. Det bliver de ikke ringere af??
Tak for dejlige opskrifter.
Kh Ninna