Hjemmelavet blommesaft uden sukker


Vi er desværre ikke begavet med frugttræer i haven. Efter at haven hele sommeren har været forvandlet til byggeplads, er vi faktisk slet ikke begavet med noget som helst spiseligt fra haven. I weekenden var vi henne og besøge min gode veninde, og hun havde lavet blommesaft med blommer fra haven. Hun sendte os hjem med to kilo modne blommer i tasken, og da jeg kom hjem, var det lykkedes mig at støde dem, så halvdelen af dem var blevet lidt smattede. Glimrende anledning til at forsøge mig ud i min egen blommesaft. Og det kom der denne fine, sukkerfrie saft ud af. Er det ikke den skønneste farve?

Sukkerfri blommesaft

Hjemmelavet blommesaft uden sukker

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 liter
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skyl blommerne og put dem i en suppegryde. Med skind og sten og det hele.
 • Hæld vand over og tilsæt citron, de to kardemommekapsler (mas dem lige først, så de smagfulde frø kommer ud) og en stang vanilje, som lige har fået et snit med en kniv ned igennem.
 • Juice et æble og tilsæt saften herfra også.
 • Lad hele balladen koge op og lad det simre i 10-15 minutter. Rør rundt ind imellem, så blommekødet falder helt fra stenene.
 • Sluk for varmen og lad den stå og trække, imens den køler ned, ca. 30 minutter.
 • Hæld saften igennem en finmasket si 3-4 gange. Mos frugtkødet godt, så du får mest muligt smag igennem. Hæld din saft på en skoldet flaske.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Saften er uden tilsat sukker, og selvom den er sødet med frugt, er den jo ikke sød, som vi kender normal saft. Den bør dog alligevel fortyndes med vand, ca. 1:1 eller 1:2.

Men er frugtsaft nu pludselig LCHF? Not really! Den er et kompromis, vil jeg sige, til dig, der ikke er striks LCHF, og som savner lidt smag i dit vand ind imellem.

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Hjemmelavet blommesaft uden sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Nu bugner det med ribs i haven, og jeg har plukket en masse. Jeg tænkte at det var bedst at koge dem lidt, før jeg lavede dem til saft. Snegle og edderkopper kravler rundt på dem.
  Nu er det så at jeg ikke helt kan finde ud af, om kardemomme og citron også går med ribs. De er jo meget sure-neutrale – ikke som blommerne. Har du et tip?

  Svar
 2. Hej :)
  Lille Tips..Jeg kommer gerne mit saft i isterningeposer, så kan man selv bestemme hvor meget man vil bruge :)

  Svar
 3. Hej Jane,
  Kunne rabarber være et bedre alternativ hvis man nu er glad for frugt.. Der er jo ikke så mange kulhydrater i som blommer og andet frugt. Man kunne måske endda lave grød/kompot af rabarber?

  Svar
 4. Bare et lille tip;)
  Jeg laver også en masse saft … Jeg fryser saften i fryseposer. Ca 1/2 L pr pose. Så er man fri for at rense og skolde flasker. Alt fra hyldeblomst til pære saft er godt på den frosne måde:)) kom issaftklumpen i en kande og hæld vand på… Så kører det;)

  Svar