Hjemmelavet BBQ-sovs uden sukker lyder måske lidt utopisk eftersom en af hovedingredienserne i en traditionel barbecusauce er netop sukker. Ikke desto mindre får du her min opskrift på hjemmelavet BBQ sauce uden sukker.
Hjemmelavet barbecuesauce
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 4 dl tomatpassata / mosede tomater fra flaske (el. tomatpuré)
- 20 g smør
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk røget paprika
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 spsk Sukrin Gold
- 1 spsk tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en gryde og varm op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og lad den køle af.
- Blend blandingen godt sammen. Smag til med salt og peber.
- Hæld på glas og opbevar i køleskab, hvor det kan holde sig en uges tid.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hjemmelavet barbecuesauce – obligatorisk!
Vi griller året rundt. Altså, det er jo mest Søren, der griller og han synes sjovt nok at det er fedest at grille i sommerhalvåret. Men men, grillen tændes stadig året rundt. At kunne sidde udenfor og spise gør vi dog kun om sommeren – haha!
Til glade grillaftener hører en god hjemmelavet BBQ-marinade. Både til at pensle kødet med men også til at dyppe i. Sådan en broccolifrit dyppet i BBQ er altså i orden sommermad!
Mange købte barbecuesaucer har sukker som hovedingrediens og indeholder helt op til næsten 50 g sukker pr. 100 g. Derfor laver jeg min egen.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Så lækker sauce. Den kan fint konkurrere med de gængse med sukker
En glimrende tilføjelse i din pulled pork.
Hvor længe kan/skal man lade kødet/kylling trække i marinaden?
Jeg er ikke sikker på jeg ville bruge den som marinade. Jeg tror mere, jeg ville bruge den der, hvor du ellers ville bruge BBQ-sauce, altså pensle på i slutningen af grillen her.
Til kylling kan du prøve en af disse marinader i stedet: https://www.madbanditten.dk/marinade/ Den med soja er UHØRT god :))
Jeg har netop lavet din barbecue sauce og sat Osso Buco over. Jeg glæder mig til det er klart, for jeg smagte på barbecue saucen og den kan jeg da vist blive afhængig af?
Årh hvor lækkert! Du har noget at glæde dig til :))
Hej Jane
Der findes både sød og stærk røget paprika , hvilken refererer du til i dine opskrifter
Uh, det er lidt forskelligt hvilken jeg lige har. I øjeblikket har jeg den søde.
Hvor længe vil du umiddelbart tro at det ville kunne holde sig i køleskabet? Hvis man nu laver en større portion?
En uges tid. Ligesom jeg skriver om denne portion ;-)
Hej Jane.
Nu har jeg fået klikket lidt rundt på din blog og kan ikke lade vær med at beundre designet. Og billederne!
må jeg have lov at spørge, hvilket kamera du bruger og hvor meget tid du bruger på anretning/opstilling af billedet før du tager det?
Hvor er det sødt sagt. Tak :)
Jeg tager alle billeder med min iPhone 6 og efterredigerer dem en lillesmule i photoshop. Jeg bruger ikke så lang tid på anretning og opstilling og det. 5 min. højst. Jeg er meget optaget af at jeg skal spise maden imens den er varm. Haha! :)
Cool :-) Haha, det kan jeg godt forstå!
Åh jo hvor køber du De firkantet fade/skåle fra Rice ? ?
Hvad er det for fade/skåle, du tænker på? der er da ingen fade eller skåle her….?!
Kan man bruge kokosolie i BBQ saucen ?
Sønnike kan ikke tåle smør
Ja det tror jeg sagtens. Eller udelades helt!