Hjemmelavet basilikumpesto


Hjemmelavet pesto smager jo afsindigt godt og ethvert køkken burde jo til enhver tid have et glas hjemmelavet basilikumpesto i køleskabet. Fordelen ved at lave pesto selv er, at man præcist kender ingredienserne, og at man selv kan sikre oliens kvalitet. Man kan godt efterhånden finde købe-pesto med olivenolie men de fleste er stadig med solsikkeolie, suk.

Derfor får du her opskriften på hjemmelavet pesto med basilikum. Ej men det smager jo så godt!

Hjemmelavet basilikumpesto

Føj til favoritter Print Pin
12 portioner
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pil basilikumbladene af og saml dem i en skål. Klip dem evt. lidt med en saks for at få dem til at fylde mindre.
  • Hæld resten af ingredienserne i og bland det godt sammen.
  • Giv hele balladen en tur med stavblenderen eller blender.
  • Så har du et glas toplækkert, vitaminspækket pesto.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet pesto – længder bedre end købepesto

Og så smager det altså også bare markant bedre, når man laver den selv. Smagen kan slet ikke sammenlignes med pesto, man køber på glas, og farven er også helt en anden. Helt ærligt, det er jo slet ikke det samme produkt.

Har jeg så altid selv et glas hjemmelavet pesto i mit køleskab? I wish… men sandheden er, at jeg kun får det lavet et par gange om året, og det er faktisk en uskik, jeg godt kunne tænke mig at ændre på. Se f.eks. dette glas spækfyldt med smag, vitaminer og sundt fedt:

Pesto - den bedste opskrift på basilikumpesto

Pesto har jo uanede anvendelsesmuligheder. Det er jo oplagt på (ungernes) pasta, men det er også populært som smørelse på brød eller som dip til grøntsager. Selv bruger jeg det til at dryppe over salater, råkost eller hvad jeg nu spiser.

Hjemmelavet basilikumpesto er pivnemt at lave men imponeringsfaktoren er høj. Så bare kom i gang!

Pesto - den bedste opskrift på basilikumpesto

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

45 kommentarer til “Hjemmelavet basilikumpesto”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Prøv bredbladet persillepesto. Brug ristede solsikkekerner i stedet for pinje(urimeligt dyre)😀
    Fantastisk ‘grøn’ smag.
    Coleslaw toppet med pulled pork, klatter af persillepesto og drysset med saltede græskarkerner…Mums😀😀

    Svar
  2. Hejsa . Det ser godt ud . Og jeg leder jo efter noget der giver smag .. Men kan du tåle løg og hvidløg med ibs .. jeg kan ikke … Men hvis man lever efter keto / low carbo kan man så .efter tid måske tåle det ??? 🤗🤣 jeg ved godt vi er forskellige .Men har jo læst din historie . Som ligner min . Og dine råd giver mening for mig .

    Svar
    • Hej Anita
      Jeg kan fint tåle både løg og hvidløg. Low Fodmap har aldrig haft nogen effekt på mig. Det eneste, der har effekt er at sænke mit totale kulhydratindtag. Og i den kontekst er det lige meget, om jeg spiser løg eller hvidløg.

      Har du subjektivt observeret, at løg/hvidløg er et problem? Har du testet det i isolation? Eller har du bare læst, at det bør undgås med IBS?

      En anden ting, som jeg synes, er værd at nævne, og som jeg selv bruger til at forklare, hvorfor min tolerance i perioder er høj, mens den i andre perioder er virkelig lav og det kan føles, som om alt, jeg spiser, generer, er 100 point systemet. Har du læst om det? Det er jo ganske uvidenskabeligt men for mig hjælper det med at vide, hvornår jeg skal være lidt ekstra forsigtig og hvornår jeg kan give den lidt mere gas med det hele.

      Svar
      • Det giver da mening .. hvidløg har jeg altid haft det svær med .. Men løg har jeg bare skipper efter jeg gik på low food ..sammen med så meget andet 😬😬 men tænker det skal prøves igen . Men jeg får det da bedre i maven ,når jeg ikke spiser særlig mange kulhydrater. Så tak

        Svar