I går lavede jeg hjemmelavede ristede løg uden hvedemel og hjemmelavet remoulade. Vi skulle have roastbeef til aftensmad, og jeg køber normalt aldrig roastbeef. Jeg vil hellere have noget kød med fedtmarmorering. Men da jeg nu blev snydt for det gode fedt, måtte jeg jo tilføre smag og lækkerhed fra andre elementer. Og det blev så fra hjemmelavede ristede løg uden hvedemel og remoulade.
Remoulade-opskriften er en gammel kending her på bloggen. Jeg plejer at have den for mig selv, men i går justerede jeg en anelse i opskriften og pludselig tømte familien hele glasset. Jeg skal dele den nye og forbedrede opskrift med jer snarest!
Ristede løg uden hvedemel
De ristede løg bliver ikke sprøde og knasende som hvedemelsversionen, men de var søde og gode, og jeg kunne have lavet dobbelt portion. De to 10-årige sagde ting som “tommelfinger op, mor, for både remouladen og de ristede løg”. Jamen, så ved man, at man har gjort det godt.
Jeg lovede at lave dem snart igen, og nu glæder jeg mig bare endnu mere til sommer og til lækre hotdogs på terrassen. Er der andre end mig, der bare næsten ikke kan klare en dag mere med gråvejr, sne og regn? Lad os nu få lidt lys og varme!
Ingredienser
- 3 løg
- 1-2 spsk Pofiber
- 3 spsk kokosolie uden smag
- salt
Sådan gør du
- Halver løgene, fjern det yderste lag og skær resten i tynde halvmåner. Brug dit mandolinjern, hvis du tør (jeg er dødsensangst for mit) eller en skarp kniv.
- Hæld løgbådene i en skål og rod dem godt fra hinanden. Drys Pofiber over og vend det godt rundt. Drys evt. med lidt salt.
- Opvarm 2 spsk kokosolie på en pande og steg løgene heri ved høj varme. Tilsæt den sidste spsk kokosolie, når du synes, de tørrer ind. Steg ved medium-høj varme, til de tager farve. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har havrefiber stående i skabet. Den er meget lav i kh. Den vil jeg prøve til at lave ristede løg med. Og så vil jeg prøve at stege dem i klaret smør i stedet for kokos.
Og tak for et godt liv de sidste 3 år! Det var dig der åbnede øjnene op for mig at der var noget der hed lchf/keto. Og jeg har aldrig kigget tilbage til mit gamle, triste, tykke, pre-diabetes liv…
Så dejligt for dig, Liva. Det glæder mig virkelig på dine vegne :)
Mega spændt på resultatet….er i fuld gang.
Hvad tænker du om at bruge friture?
Det er jeg umiddelbart ikke så begejstret for. Det er svært uden at gå på kompromis med oliekvaliteten….
apropos skæreting. Var igang med at skære 2,5 kg. Parmaskinke. Pålægsmaskinen strejkede, og da vi fik skilt den ad, var det åbenlyst at den var mæt af dage. Har lige bestilt en ny Bosch med en god kraft. Den er svær at unsvære, hvis der bare skal være lidt økonomi i husholdningen.???
Årh, hvor lækkert!! Jeg æææælsker ristede løg! (til min mands store fortrydelse!).
Hey, et lille tip mht. mandolinjern: man kan få sådan en handske med noget stålagtigt noget i, som beskytter hånden, når man bruger mandolinjernet. Så behøver man ikke være dødsensangst for det :) Det virker for mig – og jeg er sindssygt klodset i et køkken!
Kh Louise
Endnu et gadget! Til beskyttelse mod det første gadget! Love it! Haha!!