Hjemmelavede nøddebarer til madpakken


Disse nemme, hjemmelavede nøddebarer er perfekt til madpakken eller til dig, der er meget på farten.

Sikke en uge ellers, hva?

Denne uge har stået på diskussioner om både sukkermættet fedt og brød, og hvilken rolle disse ting bør spille i vores kost. Og selvom Politiken i dag følger op på gårsdagens forsvarstale for brødet med en artikel om, at vi er blevet “bange for brød”, så orker jeg ikke mere.

Jeg noterer mig, at det skaber bekymring, at flere og flere vælger brødet fra eller vælger at skære ned i det. Ellers ville en stor avis som Politiken næppe bruge så meget spalteplads på det.

Så her på bloggen er vi i dag tilbage til noget langt mere ufarligt. Mad. Eller i hvert fald noget, vi kan putte i munden. Vi befinder os i snack-genren, og det er ellers ikke en genre, jeg gør mig så meget i. Det skyldes, at jeg ikke selv spiser særligt tit mellem måltiderne.

Tre gode hovedmåltider, tak!

Jeg har det allerbedst på tre store måltider.

Denne her idé med, at vi skal spise tre hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider, har aldrig rigtig fungeret for mig. Jeg oplever det, som om madfokuseringen øges, hvis jeg hele tiden skal spise.

Forstå mig ret, jeg holder meget at mad og af at spise, men jeg gider ikke tænke på mad hele tiden. Jeg har jo også andre ting at lave. Og hvis jeg spiser et lille hovedmåltid, hvor jeg aldrig bliver helt mæt, eller hvor jeg hurtigt bliver sulten igen, og jeg så skal spise formiddagssnack og så lille frokost og så eftermiddagssnack, ja, det orker jeg ikke. Så er jeg jo semi-sulten hele dagen.

Når jeg derimod spiser et stort hovedmåltid, passer det med, at jeg ikke tænker på mad, før det igen er spisetid. Sådan kan jeg bedst lide det.

Hvad med ungerne?

Mine børn spiser mellemmåltider med de andre i skolen, hvor man spiser “lille mad” i 10-frikvarteret og får eftermiddags-“café” på fritten.

I weekenden beder de sjældent om mad uden for måltiderne, og jeg tvinger det ikke i dem.

Men i hverdagene skal jeg tage højde for, at der skal noget i madpakken til den lille mad.

Normalt er det bare et stykke ost eller lidt nødder, men man får rimelig meget street credit, kan jeg forstå, når man hiver sådan nogle nøddebarer op af madkassen i stedet. Så jeg opper mig ind imellem i weekenden og får lavet en portion til hverdagene.

Er man den heldige type, der ikke har noget med madpakker at gøre, så fungerer disse også fint skåret i firkanter og serveret som sundt guf.

Peanutbutterbarer - nøddebarer - uden tørret frugt --> madbanditten.dk

Hjemmelavede nøddebarer til madpakken

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk.
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Tilsæt peanutbutter, sirup og æggehvider og rør det hele godt sammen. Det er en fedtet forestilling!
  • Fedt dejen ud i en lille brødform beklædt med bagepapir og glat den godt. Gør evt. dejskraberen våd for at få overfladen mere ensartet. Brug også dejskraberen til at løsne den lidt fra kanterne hele vejen rundt, så den bliver mere defineret i siderne.
  • Bag i ovnen i ca. 25 minutter eller til den er gylden i kanterne.
  • Tag ud og lad afkøle i køleskab og skær i aflange stykker. Opbevar herefter stykkerne i køleskab eller fryser.

Noter

De smuldrer en smule mere end den traditionelle sukkerholdige nøddebar, men smagen er skøn.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Low carb peanutbutter nøddebarer uden tørret frugt --> madbanditten.dk

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

42 kommentarer til “Hjemmelavede nøddebarer til madpakken”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?