Hjemmelavede flæskesvær er jo den ultimative snack. Men måske har du aldrig prøvet at lave flæskesvær selv før? Så kan du prøve denne opskrift på hjemmelavede flæskesvær. De er supersprøde og bliver perfekte hver gang!
Men først må jeg komme med en indrømmelse.
Selv er jeg ikke den store flæskesværfan, og jeg spiser det faktisk uhyre sjældent. Eller faktisk nærmest ikke. Min familie derimod. De elsker flæskesvær og det er helt fast kotume, at der lige ryger en bakke slagterflæskesvær med hjem, når Søren køber ind.
Ingredienser
- ½ kg fersk svinehud Fås hos slagteren, evt. på bestilling. Bed om øko- eller frilandsgris og du kan måske også bede ham om at skære dem ud i strimler.
- salt
Sådan gør du
- Opvarm en stor gryde med vand og kom strimlerne af svinehud i. Lad dem koge i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og tør strimlerne godt i et viskestykke.
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Vend strimlerne i rigelige mængder groft salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen i ca. 30-40 minutter, til de er sprøde.
- Vend dem flere gange undervejs og hæld også overskydende fedt fra. Det er en spruttende affære, så vær meget forsigtig.
- Når de er sprøde, tager du dem ud af ovnen. Lad dem evt. dryppe af på fedtsugende papir, fx køkkenrulle.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Må jeg godt spise flæskesvær på LCHF /KETO?
Et spørgsmål, jeg ofte får fra nye Low Carb/KETO-entusiaster er også: Må jeg godt spise flæskesvær på LCHF/KETO? Og jeg kan næsten fornemme, hvordan deres øjne lyser ved udsigten til at kunne spise flæskesvær og gå ned i vægt.
Og mit svar er som regel. “Ja, men…..”
For flæskesvær er rigtigt nok kulhydratfrie, og det gør det jo til den perfekte snack, når man har kulhydraterne for øje. Men de er jo også virkelig kalorierige. Og ikke nok med det, så er de virkelig nemme at spise (for) mange af.
Der sker noget, når vi blander fedt, salt og knas, som hos mange sparker stolen væk under den naturlige mæthedsregulering og så sidder man pludselig der og har spist for 600 kcal værd i flæskesvær. Og det kan altså godt blive et problem, hvis målet er vægtnedgang og man gør det på daglig basis.
Og med denne lidt nederen intro vil jeg alligevel fastholde, at flæskesvær, især de hjemmelavede, er et bedre valg end chips, hvis man er Low Carber. Så længe man bare har mængden for øje.
Og hjemmelavede flæskesvær smager virkelig dejligt og kan føles lidt luksus-agtigt.
Prøv hjemmelavede flæskesvær
Så trænger du til en salt snack, kan du prøve at lave hjemmelavede flæskesvær derhjemme. Det sviner pænt meget at lave, men det er alligevel lidt blæret lige at stille sådan et glas hjemmelavede flæskesvær på bordet.
Jeg lavede flæskesvær i weekenden, og jeg smagte selv én, og så havde de tre grippe støvsuget glasset for resten. Og jeg havde ellers tænkt, at jeg ville bruge dem smuldret over råkost fx, men nix, sådan blev det ikke.
Jeg har 2 gange været inde på din hjemmeside for at finde en simpel opskrift, men bliver invaderet med reklamer. 8 forskellige flimrende reklamer inden jeg når ned til opskriften, som for mig drukner i reklamerne. Faktisk bliver det nok til 16 reklamer, inden jeg lukker siden ned.
Det er simpelthen for meget for mig, så det er ikke en side jeg fremadrettet vil besøge….
Jeg følger dig på facebook, og køber dine bøger. Venter på den nye der er på vej. Så må jeg nøjes med det.
Jeg ved godt reklamerne er din indtægtsmulighed, men måske er for mange flimrende også årsag til færre besøg. Det er ret ærgerligt, da jeg synes du gør det så godt.
Hej Jannie
Det er jeg ked af at høre, men jeg er faktisk enig med dig. Jeg synes også det nye setup er i overkanten og har allerede aftalt møde med mit mediebureau om det. Så forhåbentlig kan det finde et lidt mindre generende leje.
Og ja, valget er jo mellem at gøre siden reklamefri mod betaling eller leve med reklamerne. Jeg overvejer hele tiden fordele og ulemper ved begge de løsninger.
Hej Jane
Det skal jeg prøve, for de gode, virkelig gode flæskesvær, er ret så dyre at købe..bla slagterens bolsjer, de er absolut de bedste, knasende med fedtkant…
Så jeg vil prøve at lave dem selv….tusind tak for opskriften…
Har lige fået meddelelse om at din bog fra Saxo er på vej, glæder mig meget til at læse den, er igang med dit kursus kickstart, som er super godt, glæder mig hver dag til dine tekst, der kommer i indbakken hver dag…har tabt mig, og min maveT tarme er der ingen problemer med længere..plus mit psoriasis er på vej væk…alt i alt, tusind tak for at du er dig, og gider dele dine erfaringer med os…
Ha en super dejlig dag…
Hvor dejligt at høre, Anette. Håber, du bliver glad for bogen ❤️
Mine eksploderede med et mega svineri til følge. Så låg af bagepapir må være et must næste gang. Kan man ikke koge dem i fedtet der smelter fra? Eller i smagsneutral kokosolie?
What, eksploderede? Jamen HVORDAN?
Koge dem i fedtet, der smelter fra? i stedet for ovn? Jeg tror ikke, jeg forstår spørgsmålet..
Hej Jane
Flæskesvær har jo et stort proteinindhold, men Jeg har læst at proteinet er af en meget ringe værdi. Hvad mener du om dette? Jeg taler om de hjemmelavede.
Vh Sussie
Jeg ville aldrig vælge flæskesvær som min foretrukne proteinkilde :) Jeg tror, at det du har læst måske kan handle om at det ikke er komplet protein (ligesom fx collagenpulver eller det protein du får fra fra bone broth).
Selv i min ovn hvor INTET bliver ordentligt sprødt ( creme brule brænderen er normalt mit secret weapon) blev de her top sprøde. De ligger og køler ned og er klar til Flæskestegssandwich i morgen.
Kan dog anbefale at lægge et stykke bagepapir hen over bradepanden – så sviner det ikke, helt så meget.
God jul.