Chokolader med rom og rosin er en af mine guilty pleasures – hvad er dine? Ej men det er jo så godt! Så derfor var det et must at trylle en omgang lækre hjemmelavede chokolader med rom og rosin frem. Det er jo kun december en gang om året og alt det der.
Hjemmelavede chokolader med rom og rosin
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 50 g kakaosmør reklamelink
- 40 g kokosolie uden smag reklamelink
- 10 g smør saltet
- 1 spsk SukrinSirup gold reklamelink
- 10 dråber Steviadråber med vanijlesmag reklamelink
- 3 spsk kakaopulver reklamelink
- 1 tsk romessens jep, den tarvelige!
- rosiner
Sådan gør du
- Smelt kakaosmør i en kasserolle sammen med kokosolie og rør sødning, kakaopulver og romessens i.
- Når massen er helt jævn, rører du smørret ud i.
- Fordel 3-4 rosiner i hver chokoladeform og hæld chokolademassen over.
- Sæt den på køl til chokoladen er stivnet. Server direkte fra køleskabet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
hej
skal man bruge dette yaconsirup eller kan man bruge noget andet istedet for :)
Du kan godt bruge noget andet i stedet. Dog synes jeg ikke, det fungerer så godt med sukkertyper, der knaser.
Wau de ser gode ud. Sad lige og kikkede efter en let opskrift på lidt julegodter da jeg faldt over din her :-) tror jeg vil prøve den.
Du har hermed inspireret min nye guilty pleasure, Christmas Sin og direkte vej i helvede: hjemmelavede skildpadder. Istedet for rom/rosin lavede jeg caramel fudge med rom. Fy for dælen, det er godt!
Jeg er også fuldstændig pjattet med noget med rom og rosiner. Man kan jo sagtens lave LCHF-is i sin ismaskine. Og så tilsætte rom og rosiner. :-)
Jeg har luret meget på denne opskrift. Men kan man egentlig ikke “snyde” og bare bruge almindelig 86% chokolade i stedet for kakaosmør?
Og hvad er årsagen til du kommer kokosolie i?
/Rikke
Jo, det kan du! Kokosolie gør chokoladen mere konfektagtig og knap så stærk som hvis den var lavet på kakaosmør alene :)
Tak for svar. Jeg har lavet dine bounty barer i dag. (og chokolader af “resterne”) Nøj de er gode. Og børnene er enige :-)
Oh my- det ser rigtig voksenkonfekt lækkert ud. Overvejer at lave en udgave af is med rom /rosin også selvom det ikke er særlig LCHF- men rosiner rom og chokolade <3