Hindbærsnitter


Low Carb hindbærsnitter er en totalt overset kage. For det fungerer overraskende godt at lave uden mel og de smager virkelig godt.

Hindbærsnitter - opskrift på glutenfrie hindbærsnitter uden sukker

Hindbærsnitter

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Low Carb & sukkerfrie
10 stk
|
1 time

Ingredienser

Bunde

Hindbærsylt

Sådan gør du

  • Bland mandelmel, kokosmel, guargummi, Sukrin og salt sammen i en skål.
  • Smuldr det kolde smør i og saml dejen hurtigt sammen med ægget.
  • Del dejen i to og rul hver portion ud imellem to stykker bagepapir til to aflange rektangler.
  • Lad den udrullede dej hvile i mindst 30 minutter på køl.
  • Kom hindbær og evt. sødning i en gryde og lad det simre i ca. 5 minutter (jeg synes, fint man kan udelade sødningen men jeg er jo ret afvænnet med al sød smag). Hvis du rører chiafrø i til sidst, får du en lidt stivere hindbærsyltetøj, men det går også fint uden.
  • Lad hindbærsyltetøjet køle helt af.
  • Fordel syltetøjet på den ene rektangel, ikke helt ud til kanterne, og læg den anden ovenpå.
  • Tryk kanterne lidt sammen.
  • Opvarm ovnen til 150 grader og bag kæmpehindbærsnitten i ca. 20 minutter, til den er gylden.
  • Lad den køle helt af.
  • Skær hindbærsnitterne i den ønskede form.
  • Pynt evt. med glasur og frysetørrede hindbær.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Da jeg i går afslørede, at jeg havde en opskrift på hindbærsnitter på vej, var I mange, der blev helt begejstrerede. Og det forstår jeg virkelig godt. Hindbærsnitter er jo sådan en hyggelig kage.

Her er der dog tale om en glutenfri og sukkerfri opskrift, for i hvert fald det glutenfrie er ufravigeligt her. Sukker kan jeg godt leve med at få lidt af en gang imellem, men jeg er helst fri.

Glutenfri og sukkerfri hindbærsnitter

Jeg har faktisk tidligere lavet en opskrift på hindbærsnitter, som er i min bog LCHF Brød & Kager. Den er udmærket, men denne her er klart bedre. Meget bedre dej, synes jeg. Knap så tør, som den gamle men dog stadig ikke sprød.

Men smagen var virkelig i orden, synes jeg. Så lav denne, hvis du vakler mellem de to.

Hvordan laver man sukkerfrit glasur til hindbærsnitter?

Godt spørgsmål. Det er ret svært. Jeg har to muligheder. Tre faktisk.

  1. du laver glasur  af SukrinMelis. Personligt bryder jeg mig ikke om denne, da bismagen ved Sukrin bliver for meget for mig.
  2. du laver en glasurlignende masse af kokossmør blandet med SukrinMelis. Det giver en anderledes smag og struktur, men jeg synes, den er bedre.
  3.  du dropper idéen og laver almindelig glasur med flormelis. Jo, det er sukker, men du behøver jo ikke slikke skålen. Og har du det fint med sukker i små mængder, kunne det blive din løsning.

Dit liv, dine regler. Sådan er det!

Håber, du får en fantastisk weekend!

Hindbærsnitter - opskrift på glutenfrie hindbærsnitter uden sukker Hindbærsnitter - opskrift på glutenfrie hindbærsnitter uden sukker Hindbærsnitter - opskrift på glutenfrie hindbærsnitter uden sukker

Er du over 40 og driller vægten?

Så er du ikke alene – kroppen forandrer sig i de år og det kan være enormt forvirrende.

Jeg hjælper dig her (gratis)

Trænger til en frisk start?

Få styr på måltiderne og portionsstørrelserne med mine madplaner. Du slipper for dyr takeout og hovsa-måltider og sparer tid, penge og kalorier.

Se alle kostplaner og madplaner her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Hindbærsnitter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg er faldet pladask for Russersnitter (også kaldet Kakaosnitter) og har forsøgt lave dem i en KetoVenligHvisDetErEnTing-udgave med en bund a la denne og så den fantastiske topping af kokos, pisket æggehvide (blommerne bruges i bunden) og sødet med SukrinGold ovenpå… 😋 Skal netop til at bage igen til mine FødselsdagsPåskefrokostgæster i morgen 🥰

    Svar
  2. Hvornår skal de 50 g sukrin i dejen?

    Jeg har forsøgt mig med opskriften, men det gik helt galt. Dejen var så fedtet at det ikke var muligt at rulle den ud. Så en tur i køleskabet og så prøvede jeg igen. Stadig ikke muligt. Endte med at trykke dejen ud og det kom mildest talt til at se forfærdeligt ud.

    Svar
    • Æv hvor ærgerligt. Jeg lavede dem faktisk igen forleden og blev overrasket over hvor gode de er. Glasurdelen er den eneste, jeg mangler at knække koden helt til. Det smager for dårligt med sukrinmelis.

      Jeg putter sukrin i dejen sammen med de tørre dele. Beklager at det var uklart. Jeg har rettet lidt i opskriften.

      Svar
  3. Jeg vil bare lige sige, at hvis det går helt galt og de slet ikke kan hænge sammen – så kan man lave ret gode romkugler af dem ;D

    Svar
    • Glutenfrit mel er glimrende for dem, der ikke tåler gluten, men som gerne vil spise brød alligevel. For os, der spiser low carb, er det uden betydning om melet er glutenfrit. Mel er mel. Mel/glutenfrit mel indeholder jo 60-80 g kulhydrat pr. 100 g så det giver jo næsten sig selv…

      Svar
  4. Kokosmel i denne oppskriften – er det det vi i Norge kaller kokosmasse? Altså rislignende rasp og ikke finmalt mel?

    Svar
    • Den gør den melfrie dej lidt nemmere at arbejde med og kan også hjælpe til mere sprødhed eller måske rettere ‘bedre krumme’ i melfrit bagværk.

      Svar
      • Kan man erstatte guargummi med noget andet? Kunne ikke finde det (i Meny). Så til gengæld noget der hed Agar Agar som måske kunne minde om guargummis egenskaber? Og hvad med pofiber/loppefrø? Eller er det helt ved siden af??

        Svar
        • Nej agar agar er noget helt andet men guargummi kan udelades helt.
          I små mængder kan loppefrøskaller nogle gange erstatte pofiber men ikke her. Pofiber er billigt og fås i de fleste supermarkeder.

          Svar
  5. Jeg kører stadig striks efter kickstart i maj og nyder det i fulde drag – så tak for det! I dag var jeg til fødselsdag med en helt overvælgende veludstyret kagebord. For første gang skulle jeg også bruge lidt viljestyrke på at lade kagerne stå. Og det der fristede mest var hindbærsnitter, så det er mere en normalt god timing, at du lægger en opskrift på dem op lige nu :D Dem glæder jeg mig til når jeg er lidt længere inde i min rejse.

    Anywho, nok om mig.

    Har du prøvet at bage bundende hver for sig, og putte syltetøj på efter bagning? Jeg var i tidernes morgen i erhvervspraktik som konditor, og der bages bundende seperat, netop for sprødheden.

    Tak for en skøn og blog og et livsændrende kickstart forløb.

    Svar
    • Ja godt tip. Sådan gjorde jeg faktisk i den gamle opskrift, og måske har du ret i, at det fungerer bedre. Her gik jeg efter at få det ‘smeltet’ mere sammen men måske på bekostning af lidt sprødhed så…

      Svar
      • 5 stars
        Jeg har bagt disse fantastiske hindbærsnitter i dag…. Vil dog anbefale at bage bundene hver for sig, så de bliver mere sprøde.

        Er der en udregning på hvor mange kcal der er i et stykke? 🙈
        Jeg taster nemlig mig mad ind i Lifesum app’en 🙉

        Svar
        • Jeg har kun den energiberegning, der er i bunden af opskriften. Den er på 1 hindbærsnitte.

          Og superfint med lifesum. Bare sørg for at du ikke falder i lifesumfælden Så er du på ret kurs ;-)

          Svar