Hindbærmousse


Hindbærmousse er en skøn sommerdessert eller sensommerdessert, men faktisk kan den også laves med frosne bær og derved spises året rundt. Men er du så heldig at for have mange hindbær i haven (kan man egentlig have for mange hindbær?) er her altså en skøn dessert, du kan lave med den.

Hindbærmousse

Hindbærmousse

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
4 t

Ingredienser

  • 250 g hindbær
  • 1 spsk vand
  • 50 g sødning fx SukrinMelis
  • 3 dl fløde
  • 100 g græsk yoghurt 10%
  • 2 blade husblas
  • 0,5 tsk vaniljepulver eller kornene fra 1 vanijestang
  • 1 knsp salt
  • evt. pistacienødder til servering
  • hindbær til servering

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldtvand i ca. 10 minutter.
  • Kom hindbær og vand i en lille gryde og kog dem op ved lav varme. Tag gryden af varmen.
  • Tag husblassen op af vandet og rør den i hindbærmassen.
  • Hæld hindbærrene igennem en sigte, så du fjerner kernerne.
  • Lad massen køle til stuetemperatur.
  • Pisk fløden til let skum med sødning, salt og vaniljepulver.
  • Vend græsk yoghurt og hindbær i fløden.
  • Hæld moussen på glas og stil dem på køl i mindst 4 timer.
  • Server fx med lidt hakkede pistacienødder og friske hindbær.

Noter

Laver du hindbærmousse i miniature, kan du få 6-8 portioner ud af opskriften.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hindbærmousse – skøn gæstedessert

Hindbærmousse er også en skøn gæstedessert, da man kan lave den 100% i forvejen. Den står så bare og venter i køleskabet, til den er klar til servering.

Jeg hakkede bare lidt pistacienødder og dryssede over inden servering, men lidt hakket mørk chokolade ville heller ikke være dumt, eller lidt lakridspulver eller det der grove lakridsgranulat ville være et lækkert twist også.

Prøv også hindbærmoussen i små serveringsglas

Du kan også lave denne opskrift i miniature, altså i mindre serveringsglas. Det kan jeg tit godt lide at gøre, da jeg godt kan lide, at desserten bare er et lille sødt punktum og ikke en bombe, der lander i maven ovenpå en i forvejen god middag.

Laver du den i miniature, får du 6-8 stk ud af portionen her. Jeg skriver det lige ind i noterne under opskriften også.

Kan man bruge andet end hindbær?

Du kan snildt skifte hindbær ud med andre bær eller bruge en blanding, så du får en bærmousse.

Får du ondt i maven af mælkeprodukter, kan du bruge laktosefrie produkter, hvis du er ok med det og fløden kan byttes med kokosmælk. Jeg ved ikke lige hvad der findes af erstatninger til den græske yoghurt.

Hindbærmousse

Hindbærmousse uden sukker

Jeg har brugt SukrinMelis i denne opskrift på hindbær mousse, og det synes jeg fungerer udmærket. Fordelen ved SukrinMelis er, at den ikke knaser, hvilket er rart i moussen.

Jeg synes, den blev rigeligt sød så smag evt. til undervejs og se, om du vil have lidt mindre i. Bruger du et sødere bær som fx jordbær, vil du nok gerne bruge lidt mindre.

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

11 kommentarer til “Hindbærmousse”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hejsa,

    Er på jagt efter en hindbærmousse der ikke smager alt for meget af flødeskum. Og så faldt jeg over din med græsk yogurt i, så tænker jeg da man minimere flødeskumsmagen? Men jeg skal bruge moussen til at støbe halvkugler, så mit spørgsmål er: Tror du den kan fryses?

    Hilsen Sigrid

    Svar
    • Hej Sigrid
      Ja det vil jeg også mene. I hvert fald er denne dejlig frisk i det. Og ikke særligt sød.
      Jeg har haft den frosset og det gik fint👍🏼

      Svar
  2. Kære Jane:-)
    Tusind tak, det er ikke sikkert at du kan huske det, men denne opskrift har også været et af mine ønsker til dig;-) Faktisk tror jeg kun at at du mangler den lækre kanelkage med ckoladefrosting/glasur for at have opfyldt absolut alle ønsker jeg har sendt i din retning;-) Rigtig god weekend til dig, her vil jeg glæde mig til din version af en hindbærmousse.
    MVH
    Mette

    Svar
    • Denne er lige netop til DIG, Mette❤️❤️
      Og tak for reminderen om kanelkagen. Den sætter jeg straks på listen :))

      Svar