Hindbærmousse er en skøn sommerdessert eller sensommerdessert, men faktisk kan den også laves med frosne bær og derved spises året rundt. Men er du så heldig at for have mange hindbær i haven (kan man egentlig have for mange hindbær?) er her altså en skøn dessert, du kan lave med den.
Ingredienser
- 250 g hindbær
- 1 spsk vand
- 50 g sødning fx SukrinMelis
- 3 dl fløde
- 100 g græsk yoghurt 10%
- 2 blade husblas
- 0,5 tsk vaniljepulver eller kornene fra 1 vanijestang
- 1 knsp salt
- evt. pistacienødder til servering
- hindbær til servering
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Kom hindbær og vand i en lille gryde og kog dem op ved lav varme. Tag gryden af varmen.
- Tag husblassen op af vandet og rør den i hindbærmassen.
- Hæld hindbærrene igennem en sigte, så du fjerner kernerne.
- Lad massen køle til stuetemperatur.
- Pisk fløden til let skum med sødning, salt og vaniljepulver.
- Vend græsk yoghurt og hindbær i fløden.
- Hæld moussen på glas og stil dem på køl i mindst 4 timer.
- Server fx med lidt hakkede pistacienødder og friske hindbær.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hindbærmousse – skøn gæstedessert
Hindbærmousse er også en skøn gæstedessert, da man kan lave den 100% i forvejen. Den står så bare og venter i køleskabet, til den er klar til servering.
Jeg hakkede bare lidt pistacienødder og dryssede over inden servering, men lidt hakket mørk chokolade ville heller ikke være dumt, eller lidt lakridspulver eller det der grove lakridsgranulat ville være et lækkert twist også.
Prøv også hindbærmoussen i små serveringsglas
Du kan også lave denne opskrift i miniature, altså i mindre serveringsglas. Det kan jeg tit godt lide at gøre, da jeg godt kan lide, at desserten bare er et lille sødt punktum og ikke en bombe, der lander i maven ovenpå en i forvejen god middag.
Laver du den i miniature, får du 6-8 stk ud af portionen her. Jeg skriver det lige ind i noterne under opskriften også.
Kan man bruge andet end hindbær?
Du kan snildt skifte hindbær ud med andre bær eller bruge en blanding, så du får en bærmousse.
Får du ondt i maven af mælkeprodukter, kan du bruge laktosefrie produkter, hvis du er ok med det og fløden kan byttes med kokosmælk. Jeg ved ikke lige hvad der findes af erstatninger til den græske yoghurt.
Hindbærmousse uden sukker
Jeg har brugt SukrinMelis i denne opskrift på hindbær mousse, og det synes jeg fungerer udmærket. Fordelen ved SukrinMelis er, at den ikke knaser, hvilket er rart i moussen.
Jeg synes, den blev rigeligt sød så smag evt. til undervejs og se, om du vil have lidt mindre i. Bruger du et sødere bær som fx jordbær, vil du nok gerne bruge lidt mindre.
Okay!!! Aldrig har jeg smagt så lækker en mousse. Konsistensen var perfekt! Smagen udsøgt!!! Den bliver helt klart en favorit! Pinsemiddagan hos forældrene stod på din coulotte steg og den lækre mormorsalat og så moussen til dessert! Jeg er dejlig mæt og vildt forelsket i Keto livet her på dag 11 ❤️❤️❤️
Ej hvor dejligt – og sikke en skøn menu! Helt perfekt og forårsagtig☀️
Skal hindbærrene godt nok først igennem sigten efter der er kommet husblas i? (punkt 3 og 4)?
Hehe godt spørgsmål. Men ja, det gjorde jeg faktisk. Er sikker på, du fint kan bytte om på dem :)
Kunne man erstatte den græske yoghurt med mascarpone ??
Det tror jeg såmænd godt men det giver nok en lidt tungere mousse.
Det er bare en af mine favoritter! Mine gæster er af samme mening👍
Hejsa,
Er på jagt efter en hindbærmousse der ikke smager alt for meget af flødeskum. Og så faldt jeg over din med græsk yogurt i, så tænker jeg da man minimere flødeskumsmagen? Men jeg skal bruge moussen til at støbe halvkugler, så mit spørgsmål er: Tror du den kan fryses?
Hilsen Sigrid
Hej Sigrid
Ja det vil jeg også mene. I hvert fald er denne dejlig frisk i det. Og ikke særligt sød.
Jeg har haft den frosset og det gik fint👍🏼
Hejsa
Ser bare lækkert ud…men mangler græsk yoghurt….hmmm kan jeg bruge skyr istedet ??
Åh det har jeg ingen erfaring med. Mit gæt er at det godt vil kunne gå.
Hold nu op den er lækker. Så luftig og let i konsistensen og supernem at lave.
Ej så dejligt at høre. Og ja, simpelthen så nem❤️
Kære Jane:-)
Tusind tak, det er ikke sikkert at du kan huske det, men denne opskrift har også været et af mine ønsker til dig;-) Faktisk tror jeg kun at at du mangler den lækre kanelkage med ckoladefrosting/glasur for at have opfyldt absolut alle ønsker jeg har sendt i din retning;-) Rigtig god weekend til dig, her vil jeg glæde mig til din version af en hindbærmousse.
MVH
Mette
Denne er lige netop til DIG, Mette❤️❤️
Og tak for reminderen om kanelkagen. Den sætter jeg straks på listen :))