Hindbærchokolade? Er det nu også så smart? Er det ikke noget med, at det er nemmere at lade være med at spise sukker, hvis det ikke er tilgængeligt? I det mindste bare lige i den spæde start?
Ingredienser
- 1 dl fløde
- 150 g hindbær
- 3 spsk Sukrin
- 1 nip vaniljepulver
- 200 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Kog fløden med hindbær, sukker og vanilje i ca. 10 min.
- Pres massen igennem en si, så hindbærkødet og stenene ikke kommer med og hæld saften tilbage i gryden.
- Giv et lille opkog og put chokoladen i, så hele balladen smelter sammen.
- Når massen er lind, hældes den i form(e) og puttes i fryseren.
- Lad køle og skær op i passende bidder.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chokolade er jo sundt…
Arh men, altså. Jeg er chanceløs i denne mørke, kolde tid. Shhh… hvem sagde offer? Pjat, pjat, pjat. Chokolade er jo sundt. Særligt når det er mørk chokolade, og det er det her. Og de her hindbærchokolade er faktisk gode. Og ikke specielt søde. Og faktisk er de også ret rich, hvilket gør, at det er svært at spise for mange af dem. Og den slags siger jeg altså sjældent. Om noget.
Hindbærtrøfler
Idéen kom, ved at jeg via mit madblogfeed på Twitter faldt over en titel, der hed “Hindbærtrøfler”, og det lød da virkelig for lækkert. Så det måtte jeg da virkelig prøve. Chokolade på en torsdag! Genialt koncept.
Og nemt var det sådan set også. De blev dejlig bløde og gode, men der er alligevel et stykken hen til, at jeg vil kalde dem trøfler. Men det skal ikke ligge dem for last.
Fedt med god feedback på det, man laver. Nu har jeg ikke ligefrem været hele repertoiret igennem, men synes desværre ikke helt, at det hitter hos mine børn (5½ og 7 år). Lavede mandler med lakridspulver forleden (ristede dem på panden med en lille, bitte klat smør og så pulveret på). De smagte fremragende! Men sønnen spyttede dem ud med væmmelse og datteren ville ikke smage på dem. De kan i øvrigt godt lide mandler. Men må kæmpe videre. Rom blev ikke bygget på en dag;-).
Er meget spændt på disse – lige nu står de på køl – det lugtede fantastisk.
Kan som bonus give et tip, at jeg brugte frugtkødet sammen med en gang flødeskum som desert til mine piger….det gled hurtigt ned – jeg hader nemlig at spilde mad ;-D
;-) Det HELE blev spist sammen med bløde karameller (lavet med hhv. chokolade og lakrids)!!
Hvem er det der tror børn kun vil have sukkerbomber? Hvis de bliver præsenteret for alternativer, så kan jeg love for at det glider ned – YES!!
Årh hvor herligt! :-)
Årh, lyder godt :-)
Næh … ;)kom bare til at tænke på at de fleste opskrifter jeg har på trøfler indeholder OGSÅ smør :)
Lavede et tvist over den til weekendslikket.
Brugte til en halv pt
en god spk øko hindbær marmelade og en sjat hindbær likør og en spsk SALTET smør – de smager virkelig dejligt og jeg synes alt sødt bør ha lidt salt ;)
Øj Henriette! Det er jo genialt med smør! I love it!
Ufff det lyder godt! Det er lige så tænderne løber i vand – det må jeg også prøve:-))