Sommer 2015


Hvordan starter man lige et indlæg efter at have holdt den længste pause i bloggens 4-årige eksistens? Bum bum bum….

Jeg ville sådan ønske, jeg kunne diske op med et eller andet spektakulært. Fortælle om, hvordan jeg fik en kæmpe åbenbaring af at gå en måned uden sociale medier, og hvordan den pause betød, at jeg levede i nuet, mærkede mig selv og min familie på en anden måde, levede i harmoni og zen, tabte 10 kilo og generelt blev et bedre menneske, men sådan var det bare ikke. Det var helt almindeligt. Livet. Bare uden Facebook og Instagram.

OVERRASKENDE NEMT!

Det var virkelig dejligt, og det var overraskende nemt. Jeg slettede apps’ne på min telefon og har ikke installeret dem endnu. Jeg sneg mig ikke lige ind og snusede, jeg var helt væk fra de to. Efter en uges tid begyndte jeg at modtage stribevis af automatiske mails fra både Facebook og Instagram, som ikke brød sig om mit fravær og som prøvede at lokke mig tilbage, men det forekom mig underligt uvedkommende. Det er sært, at noget, der fylder så meget til daglig, kan fylde så lidt, når man lige får det lidt på afstand.

Dagen efter jeg startede, bragte dr.dk en artikel om, hvordan hjernen bliver stresset af det konstante bombardement af input, og hvordan det kan frarøve os evnen til at koncentrere sig og til at tænke dybe tanker. Det var på en måde en rar start lige at få det bekræftet.

Det var dejligt at lave og spise mad uden at skulle tænke i blogindlæg, politisk korrekthed og billeder, men henimod slutningen af måneden var det faktisk en af de ting, jeg savnede. Især her i de sidste dage, hvor ferien har lakket mod enden og lysten til at tage fat på arbejdet igen har meldt sig.

ENSOMHEDEN

En anden ting, som var tydelig, var, at det er ensomt at være den, der melder sig ud. For hvad skal man så lave, når alle andre omkring en sidder med næsen i deres smartphones? Andres forbrug sprang mig pludselig i øjnene, og det var lærerigt på den lidt smertefulde måde. Hvis denne her måned har lært mig noget, er det, at man, hver gang man tjekker sin telefon i selskab med andre, signalerer: her er noget, der er vigtigere end dig! Og hvem har lyst til at sige det til sine børn 10 gange om dagen? Netop dette er jo noget, som jeg normalt gør mig skyldig i i grov grad. Av!

IDÉER OG INSPIRATION

Den måske vigtigste ting, jeg lærte, var, hvordan idéerne og inspirationen bare bobler i mig, når jeg holder fri. Det hænger ikke nødvendigvis lige sammen med at undvære sociale medier, for det sker, hver gang jeg holder fri, men måske var det mere intenst denne gang. Flere gange midt på ferien var jeg nødt til at afbryde badningen og finde computeren frem og skrive, fordi jeg ikke kunne lade være, og jeg fik bunkevis af idéer til projekter, jeg har lyst til at kaste mig ud i, men som min tid desværre ikke tillader lige nu. Jeg elsker, elsker, elsker at mærke de bobler indeni, og om ikke andet kan jeg bruge dem som årsag til at holde mere fri.

HER ER MIN SOMMER:

Vi har haft en dejlig sommer. Den blev slet ikke, som vi havde planlagt den, men nogle gange er det også rart. Spontanitet er en sjælden gæst i børnefamilien, så det føles om muligt endnu mere rart at sadle om og gøre noget helt andet, end man oprindeligt havde planlagt.

Det har jeg brugt min sommer på:

 • at arbejde
 • spontant at bytte sommerhus på Vestsjælland ud med hedebølge i Sydeuropa
 • at dase ved poolen i min fars hus i 38 graders ubarmhjertig varme
 • at ankomme til Barcelona kl. 1 om natten med to trætte børn og ikke kunne komme ind i den lejlighed, vi havde lejet
 • at toure rundt i varme Barcelona og spise tapas i lange baner
 • at spise overvejende mejerifrit (indtil jeg mødte lækker is i Barcelona)
 • at prøve at brygge kombucha uden held
 • at overleve en flylanding midt i det værste uvejr (der går noget tid, før jeg flyver igen!)
 • at have flere konflikter med mine børn, end jeg normalt har på et helt år (great!)
 • at læse bøger, der ikke har noget med mit arbejde at gøre
 • at læse bøger, der har noget med mit arbejde at gøre
 • at rydde op og rydde ud i håb om lidt mindre kaosagtige tilstande herhjemme
 • spise uhørt meget lækker mad, som andre har lavet (win!)

Ikke noget spektakulært, bare en dejlig sommer. Se med her nedenfor:

Sommerferie
Sommerferie i Danmark
Sommerferie i Danmark
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Barcelona --> Madbanditten.dk
Sommerferie i Barcelona --> Madbanditten.dk

Men nu er det din tur! Fortæl, fortæl! Hvordan har din sommer været, hvad har du lavet, og hvad er jeg gået glip af?

Husk at kigge forbi i morgen, hvor du får en lille mini-guide til sunde spisesteder i Barcelona. Vi fandt simpelthen de lækreste restauranter denne gang og de alene giver mig lyst til snart at besøge den dejlige by igen!

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Sommer 2015”

Skriv en kommentar

 1. Har ferien tilgode :-)
  Smutter til Spanien – (dog ikke Barcelona men Malaga) og glæder mig til sol, sommer, kølige drinks og TAPAS……… Jeg bruger medier konstant i hverdagen og har besluttet mig for at prøve at holde en ferie uden at facebook og insta overtager. Så når jeg er sammen med familien er telefon gemt væk. Den bliver liggende i lejligheden og kan kun bruges når (hvis) der bliver alene tid…………….

  Svar
 2. Har nydt 14 dage i autocamper i Sydtyskland m mand og 3 børn, 4 dage i Kbh og mange småture. Har ikke levet efter LCHF i 4 uger, og jeg kan tydelig mærke det på energien, fordøjelsen og vægten. Må bare sande at LCHF ikke kun er for at tabe kg efter graviditet, men fordi jeg bare har det bedre både fysisk men faktisk også mentalt, når jeg lever LCHF. Dejligt at blive klogere ?

  Svar
 3. Min sommer har være skøn – også med sociale medier. :-) Jeg er nyresyg (transplanteret) og har oplevet at lchf mad også har en positiv virkning på mine nyretal! Min krop fungerer bedre og jeg har ikke længere brug for vanddrivende medicin. Mit blodsukker og kolesterol er pænere. Så foruden færre kilo og mere energi har min krop det bedre end nogensinde siden jeg blev nyresyg for ca 9 år siden. DET er en fed sommer :-)
  Tak for at have bidraget til inspirationen til at have taget denne livsstil til mig.

  Svar
 4. Som spanier der kommer fra Barcelona (men bor i DK) glæder jeg meget til at læse om de spisesteder andre kan lide fra min by. :)
  Who knows… måske kan jeg også anbefaler nogle andre steder til dit næste besøg!

  Svar
 5. Jeg har arbejdet meget. Sådan er det, når man arbejder med turister, men de er heldigvis så skide søde, at jeg blev helt ked af det, da jeg pludselig fik fri på tirsdag. Hvilken inderlig fantastisk følelse at have det sådan med sit arbejde :)
  Jeg har fejret min lillebrors studenterhue, min lillesøsters 18 års fødselsdag og min egen bachelortitel.
  Jeg har tilbragt den eneste solrige DK-uge i Bulgarien – og der regnede det lidt, haha! Men det var fantastisk godt til os. Ingen pligter, meget begrænset internet og en stak gode romaner.
  Har været i København og tulret rundt i gaderne, på Fyn for at hygge med familie. Og ferien er slet ikke ovre endnu! Lige nu er Aalborg på den anden ende grundet tall ships races, og jeg har pakket mine dage med venindeaftaler af den fineste og også alternative slags. Derefter kommer så noget, jeg godt kunne undvære. Min kæreste skal udsendes. I et halv år. Og han tager afsted dagen inden mine forældres sølvbryllup. Av, av, av! Nuvel, det giver mig frihed i køkkenet og mulighed for for en kort stund igen at bestemme alting selv.
  Hvilken herlig sommer :)

  Svar
  • Det lyder som en virkelig dejlig sommer. Men av, at kæresten skal udsendes men sejt at du tager det i stiv arm!

   Svar
 6. Altså, de billeder emmer jo af sommerglæde og feriestemning ♥
  Jeg glæder mig til at læse om spisestederne i Barcelona – den by har bare så mange gode spisesteder at byde på!

  Svar
  • Jeg er også fuldstændig solgt til Barcelona! Det var vores 3. besøg og to af gangene har vi haft ungerne med. Næste gang bliver dog uden! ;-)

   Svar
 7. Har endelig fået købt din sidste bog i rækken, og er begyndt at tænke i LCHF-baner igen :)
  Har prøvet at arbejde som frivillig på projektet FoodJam på årets Roskilde Festival (på trods af at jeg bestemt ikke er festivalmenneske!), har lige afsluttet en måneds vikariat på et plejehjem (hvilket jeg ALDRIG troede jeg skulle gøre/kunne!) og i morgen starter jeg 2 måneders virksomhedspraktik i et fitnesscenter hvor jeg skal arbejde med foredrag og workshops :D Sååå hvis der gemmer sig nogle gode tips og tricks til mig, ville de være velkomne haha ;)

  Svar
  • Hvor er du modig at kaste dig ud i så meget nyt!! Det synes jeg er vildt inspirerende! Er det foredragene, du tænker, du mangler tips til?

   Svar
    • Mit bedste tip er noget så kedeligt som forberedelse. Da jeg læste retorik, hørte vi en anekdote om at Churchill altid øvede sine taler (altså talte dem ud i luften) 20 gange før han skulle holde dem. Hvis vi mente, vi var bedre end ham, kunne vi da godt øve vores taler færre gange men ellers var det minimum. :)

     Svar
 8. Hurra for offline ferie! Vi gjorde det også den periode vi var i udlandet, som en detox, der gør godt :-) Læste også interesseret med hos blogger Valdemarsro, om iPad tid/forbrug.. Mon ikke der kommer en “modbølge”, til det stigende forbrug vi alle er hvirvlet ind i.. I alle tilfæde rart at opdage, at man godt kan leve uden sociale medier, bare en gang imellem.. :-)
  Vores sommer har budt på mange gode musikoplevelser og gode film.. Vejret har ligesom lagt op til det.. ;-)
  Tak for en god blog!

  Svar
 9. Jeg (tror, jeg) vil gøre dig kunsten efter og slette Instagram på min mobil. FB er slettet, men nu mangler jeg altså liiiige den sidste app… :-)
  Det lyder super, at der er en mini-restuaurant-guide på vej :-) Hvis muligt, vil det også være skønt med tips til, hvad der ellers er fedt at opleve i Barcelona!

  Svar
  • Det skal jeg overveje! Barcelona har virkelig vundet mit hjerte og er den eneste europæiske storby (foruden Paris), som jeg bliver ved med at have lyst til at vende tilbage til!
   Der ligger allerede en del Barcelona-indlæg her på bloggen fra vores tidligere besøg. Der er masser af idéer til sightseeing. Se dem her: https://www.madbanditten.dk/barcelona/

   Svar