Hel kylling i airfryer


Hel kylling i airfryer giver dig sprødt skind og mørt og saftigt kød. Og ja, du læste rigtigt, jeg har anskaffet mig en airfryer!

Airfryeren er jo her under energikrisen virkelig blevet populære, og jeg har snart ikke tal på hvor mange, der har spurgt efter opskrifter eller tilbedrednings tid i sådan en fætter. Så nu har jeg overgivet mig! Min første opskrift er således på hel kylling i airfryer.

Og jeg bøjer mig i støvet, for denne her hele kylling blev virkelig både sprød, smagfuld og ikke mindst virkelig saftig! Jeg har krydret den med hjemmelavet BBQ-krydderi men du kan også bruge kebab-kryderi, cajun-krydderiet eller evt. det mexicanske krydderi.

Se hvilken airfryer, jeg har købt her >>

Kylling i Airfryer

Hel kylling i airfryer

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
med lækker BBQ smag
4
|
50 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smør kyllingen ind i smør eller læg det i klatter og drys den med BBQ-krydderiblanding over det hele.
 • Læg den i airfryeren med bryst og benene ned. Min airfryer er en med plads til 6,2 l.
 • Sæt airfryeren på 180 grader og steg kyllingen i 50 minutter.
 • Vend evt. kyllingen om med ryggen ned, når halvdelen af tiden er gået. Det afhænger lidt af din airfryer-type om det er nødvendigt.
 • Når kyllingen er færdig, kommer du den i et fad og den overskydende stegesky fra airfryeren hældes over. Du kan evt. vælge at partere kyllingen, inden du kommer den i fadet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til kylling i airfryer

Du kan servere virkelig mange lækre ting, til en hel kylling. På billedet har jeg stegt hvidkål med gulerødder og løg. Du kan også servere broccolifritter med chili og pinjekerner eller asiatisk spidskålssalat til. Du kan finde inspiration i mine andre kyllingeopskrifter eller tilbehørsopskrifter.

Partering af en hel kylling

Jeg vil lige komme med lidt fif til at partere en hel kylling. Hvis du parterer den, mens den er rå, kan du selvfølgelig vælge at bruge en fjerkræssaks. Men hvis du ikke lige har sådan en, går det virkelig nemt med en brødkniv. Ja, det lyder lidt skørt men brødkniven gør det en del nemmere at skære igennem leddene på kyllingen. Til den tilberedte hele kylling bruger jeg som regel bare en stor skarp kniv.

Jeg plejer at partere min kylling, uanset om det er rå eller tilberedt, først i overlår med underlår. Sørg for at dele i leddet til låret, så går det nemmest, hvis kyllingen vender med brystet op af. Det gør det let at finde leddet i “lysken”.

Dernæst vender jeg kyllingen rundt og deler den ned gennem ryggen og dernæst deles brystet i to dele på midten, en med vingen og den anden uden. Du kan også vælge at dele den i underlår, overlår, bryst og vinge for sig. Jeg synes bare det andet nemmere – og så er der bryst til alle.

Sprød kylling i airfryer med barbeque

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Hel kylling i airfryer”

 1. 5 stars
  WOW ! ALDRIG har jeg smagt så god en kylling før :O lavede den dog kun med salt og peber, men wooow den var saftig, ikke i nærheden af at være tør eller noget ! det er ihvertfald ikke sidste gang vi laver den.. sååå meget bedre end i ovnen

  Svar
  • Ja det er vildt, ikke? Farvel til tør og kedelig kylling! Det er virkelig et af de steder, hvor airfryeren virkelig shiner🤩

   Svar
 2. Hej Jane.
  Glæder mig du nu også hitter med en AF 😉. Jeg fik min igår og idag skal den stå sin første prøve 🤞🏼😘.
  Jeg starter med Broccoli , dog undrede det mig, du sprøjter lidt olivenolie på..
  Mit spørgsmål går på, må olivenolie varmes så meget op?? Troede så man skulle ex vis bringe rapsolie eller har jeg sovet i timen.
  Vh
  Tina Robertsen

  Svar
  • Hej Tina
   Af de to er olivenolie et bedre valg, da den har et større indhold af enkeltumættede fedtsyrer. Af samme grund bruger jeg slet ikke rapsolie.
   Olivenolie kan tåle mild opvarmning men er bedst at bruge kold. I disse mængder er det dog ubetydeligt (synes jeg).

   Svar
 3. Hej Jane
  Det glæder mig, at du også har airfryer nu. Jeg vil gerne lave en kødfuld Hopballe kylling på 2.5 kg i 6.2 liter airfryer, i dag. Er den mon for stor ? Jeg læste lige det med ‘sort på toppen’. Mon stegetiden skal være længere, temperaturen lavere, eller er det bedst at partere den ? Hvis parteret, midter den så ikke en del saft ?
  Jeg er også meget ny i det her. Mine chickenwings bliver så lækre i airfryeren.
  På forhånd tak for svar.
  Mange hilsner
  Birgitte

  Svar
  • Hej Birgitte
   Jeg er jo virkelig novice også men umiddelbart tror jeg, hopballekyllingen bliver for stor. Min kylling var kun ca. 1300 så næsten halv størrelse af din.
   Jeg tror jeg ville partere den og kun fylde skuffen med det, som kan være der komfortabelt… Måske gør det noget ved saftigheden, det har jeg ikke erfaring nok til at sige.

   Og chicken wings har jeg til gode at prøve :))

   Svar
 4. 5 stars
  Åh Jane Faerber! Jeg fik en airfryer i fødselsdagsgave af mine kolleger 2 januar og ….. må med skam melde, at jeg ikke har taget den i brug endnu.
  Tænkte…, hvad faen skal jeg med det monstrum i mit lille køkken?? Så mange køkkenting har et (1) menneske heller ikke brug for. Og med en lækker vitamix blender, som også tager en del plads.
  Nå, men nu hopper jeg ud i det og laver lækker kylling næste gang jeg får besøg. Elsker dine opskrifter og bøger. Tak for dig.
  Kh
  Marianne

  Svar
  • Hehe jeg ved præcis hvad du mener. Jeg har udskudt det her køb i mere end et år for jeg har ikke plads i køkkenet, men nu hvor jeg har set hvad den kan, er jeg sikker på at jeg nok skal løse pladsproblemet :)

   I øvrigt… jeg kunne forstå på andre, at man lige skal være opmærksom på at airfryeren er stor nok til en hel kylling, så den ikke bliver sort i toppen. Der kan være ret stor forskel på størrelsen…

   Svar