Hej fra Paris


Hvad er det, jeg har rodet mig ud i, var en af mine første tanker i går, efter jeg var ankommet til lejligheden. 13 dage, helt alene i denne store by!

Der var helt stille, så jeg åbnede de store vinduer for at få lidt by-lyd ind i det mindste. Men på trods af at jeg bor et spytkast fra Hôtel de Ville (rådhuset), er her simpelthen så stille.

Jeg kan lige fornemme lidt bilstøj derude, og ellers er der bare en kirkeklokke, der ringer engang imellem. Selvfølgelig er der det.

Hyggelig pariserlejlighed

Lejligheden er ellers virkelig fin. Normalt bor man i frimærkesmå lejligheder, men denne har en pænt stor stue, et ok stort køkken (efter pariserstandard) og så en mezzanin med en seng.

Lejligheden ligger øverst oppe, og der er fritliggende bjælker og store vinduer, hvorfra man kan se ud over tagene.

Lejlighed i Paris

Indkøb og overvældelse

Jeg nåede ikke rigtigt noget i går.

Jeg ankom sidst på eftermiddagen, og da jeg var færdig med at pakke ud, opdagede jeg, at ingen stik i lejligheden passede til min Macbook, så jeg måtte ud og finde en adaptor. Det er jo rimeligt vigtigt, hvis jeg skal passe mit arbejde.

Min første franske samtale denne gang blev derfor med en sælger i BHV – et stormagasin, som i “gamle dage” da jeg boede her var et slags byggemarked, hvor man kunne købe hammere og søm og el-ting, men som nu har rebrandet sig som et finere stormagasin, men som heldigvis har beholdt byggemarkedstemaet i kælderen.

Og lad mig bare sige, at mit “franske elektronik-ordforråd” nok kunne trænge til at blive pudset lidt af.

Herefter skulle jeg finde noget mad. Jeg har en Carrefour City i stueetagen, så jeg købte lidt diffust ind og gik op i lejligheden og følte mig helt vildt overvældet.

Hvad har jeg gjort…?

Fransk politik eller åndssvage gameshows?

Det regnede, så jeg kom ikke mere ud. Min første aften blev brugt på at ligge i sofaen og se fransk tv.

Fransk tv er superkedeligt og byder enten på endeløse debatter om det kommende valg til Nationalforsamlingen eller på meningsløse gameshows.

Undtagen i aften, hvor jeg skal se Eurovision (hvis jeg kan holde mig vågen).

Hvad nu, hvis… (alle mine neuroser)

Jeg gik tidligt i seng. Ikke helt uden ængstelse og tanker som hvad nu, hvis der bryder en ind i lejligheden og slår mig ihjel var sært tilstede.

Hvad nu, hvis der går ild i ovnen (som er slukket), imens jeg sover, og er her egentlig nogen røgalarm?

Hvorfor tænker man den slags? Eller gør alle mennesker det? Gør du?

Jeg har givet vist et mindre angst-tema kørende, sikkert et levn fra utallige “uheldige episoder”,  da jeg boede hernede, og det kan være, jeg skal bruge lidt tid på at gå i dybden med det.

Alting virker lettere i dagslys

Men det lykkes mig at få en god nats søvn og i dag skal jeg træne med Rasmus.

Ja, det lyder måske lidt sært og jeg troede også, jeg ville slippe, men min meget dedikerede træner har foreslået, at vi prøver live online træning. Det synes jeg lød skørt nok til, at det selvfølgelig skal prøves.

Og så skal jeg ud i byen! Snuse rundt i gaderne.

Allerede i går kunne jeg mærke, hvordan jeg ubevidst smiler, når jeg kigger mig omkring. Nå, der er Hôtel de Ville. Flot. Og i baggrunden Nôtre Dame. Også flot. Og Tour Saint-Jacques. Også ret pænt.

Der er bare så dødhamrende pænt her!

Maden…

Og jeg skal helt sikkert have købt ind.

Selvom man egentlig kommer langt med æg, Comté, smør og peberfrugt, tror jeg, køleskabet skal fyldes lidt op, før jeg kan føle mig rigtigt hjemme.

Morgenmad - smørstegte spejlæg med peberfrugt og ost

Og så tror jeg, jeg skal skrive lidt om, hvad det egentlig er, jeg forventer at få ud af de her uger. Bare så jeg ved det, næste gang tanken om hvad pokker, jeg egentlig laver her, melder sig.

Læs baggrunden for opholdet her: Om at følge sommerfuglene i maven

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Hej fra Paris”

Skriv en kommentar

 1. Det ser viunderligt ud; hvordan fik du fat i lejligheden? Dyr? Jeg har også selv den vildeste længsel efter at bo i Paris igen, så nu pudser jeg på en ansøgning om et 10 mnds. job, der har deadline i denne uge … Kryds gerne fingre! Og nyd det i store slurke! Kh

  Svar
  • Lejligheden har jeg leget igennem et fransk udlejningsbureau. Der er masser af fine steder på Airbnb også!

   Svar
 2. Kære Jane

  Har du et link til lejligheden?
  God fornøjelse i Paris. Jeg befinder mig pt i Monmartre og elsker det!

  Svar
 3. Hvad nu hvis inspirationen ikke ankommer og du må tage tomhændet hjem? Tja, så er det værste der kan ske at du genoptager arbejdet hjemme og har fået en fantastisk livsoplevelse ud af det. Du kan ikke fejle her. Det er simpelthen umuligt når solen skinner og du er i Paris.

  Svar
  • Præcis! Uanset hvad udfaldet bliver, bliver det en oplevelse. Og der er jo ingen, der siger, det er en “once in a lifetime”. det kunne blive en årligt tilbagevendende begivenhed :) (venter lige lidt med at lufte det for familien)

   Svar
   • Det, synes jeg også, du skal unde dig selv. Jeg har selv haft et heftigt ønske om at flytte til Frankrig igen, men det var desværre HELT umuligt at overtale mine døtre far o.s.v. SÅ jeg er først ved at være klar nu. Som …. meget voksen, skal vi sige det sådan!

    Svar
 4. Hvor er det bare en fantastisk beslutning, du har truffet Jane. Jeg er sikker på, du får nogle meget givende uger alene i den smukke, smukke by, og jeg glæder mig til at følge med i dine refleksioner undervejs. NYD det!

  Svar
 5. Jeg har just købt adgang til kickstart ??Har levet en del LCHF de sidste år. Nu gælder det for alvor og jeg glæder mig til at “blive holdt i hånden” fra Paris ??. Håber meget på gode fif til at komme vel igennem fester (vin osv.)?. Au revoir

  Svar
 6. Ejjj hvor lyder det spændende! Og det er jo det gide kvarter du skal være i? Hvis du skal flotte dig med en frokost eller aftensmad, skulle du prøve en bøf m. Dijonsennep og salat i Le Marét hos Chez Robert et Louise. Det er min onkel og tante’s restaurant som er nedarvet igennem familien? Da min tante Pacale’s forældre havde den(Robert et Louise), der boede vores egen kronprins Frederik i Paris. Og Chez Robert et Louise blev hans yndlingsrestaurant ? De steger bøffer i forskellige udskæringer over åben ild med rigtigt brænde midt inde i restauranten. Huset er gammelt og skævt med bjælker og gamle fliser. Det nyeste skud på stammen er den udgravede gamle vinkælder som nu huser flere spisepladser, køkken og fantastisk stemning. Prøv det! Du vil være en oplevelse rigere bagefter? PS. De bor selv ovenpå restauranten da de ejer hele huset, det er også der vi bor når vi er nede på besøg.
  Hilsen Mia

  Svar
 7. Hej Jane ?
  Dejligt at høre at du er kommet godt frem.

  Jeg undrer mig lidt over, at du (stadig) tænker “Hvad laver jeg dog her?”
  Du har jo gjort dig mange tanker om turen inden du tog af sted så jeg troede faktisk, at formålet med turen ville stå klarere for dig.
  Det er “kun” 13 dage så jeg bliver helt bekymret for om du ender med at komme hjem uden at have gået opfyldt dine ønsker og mål.
  Jeg krydser fingre for en rigtig givende og lærerig oplevelse og masser af god energi og gode tanker ?

  Svar
  • Den tanke kommer når jeg pludselig fjerner al støj omkring mig og står helt alene i en lejighed, jeg ikke kender, men som jeg nu skal opholde mig i. Hvorfor var det, at jeg ville det? Hvorfor var det egentlig så vigtigt?
   Jeg har ikke noget kæmpe åbenbaring i sigte og forventer ikke at komme hjem som genfødt. Forhåbentlig bare lidt klogere på hvad der sker i mig, når yderste lag er skrællet af.

   Svar
  • Jeg er bare taget hertil for at arbejde og være. Jeg har jo boet i paris, da jeg var yngre og har sådan en lyst til at bo her igen. Den lyst deler hverken søren eller ungerne, så det her er mit… kompromis, kan vi kalde det.

   Svar
 8. Ser fedt ud ? jeg håber sådan at du får en dejlig oplevelse ud af det ? min hjerne kører også sådan er “hvad nu hvis” spor. Jeg tager det som det tegn på at det bare er radaren som er på overarbejde indtil den har fundet sig til rette i alt det nye. Vores reptilkompleks scanner jo konstant for at tjekke for sabeltiger, giftige planter og sådan noget. Den har ikke vænnet sig til ovne endnu ? så når jeg har sagt “tjek, ovnen er slukket – tjek, døren er låst” kommer der ro på igen ??

  Svar
  • Ja præcis, det er det, det er, ikke? Hjernen skal lige føle sig tryg og have set det hele an. Jeg følte mig totalt på overarbejde! Jeg håber på en roligere nat i nat :-)

   Svar