Haydari


Haydari, den lækre tyrkiske dip med feta og peberfrugt, smager så skønt. Denne opskrift kan bruges i både salater og som dip til kød eller grøntsager eller andre steder, hvor du har brug for at tilføre lidt ekstra lækkerhed. Den salte smag fra feta sammen med den søde smag fra de bagte peberfrugter fungerer bare så godt sammen.

Haydari - opskrift på lækker, cremet dip med feta og peberfrugt

Haydari

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 personer
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Fjern kernerne fra peberfrugterne og skær dem i kvarte.
  • Læg dem i et ovnfast fad og bag til de begynder at få sorte pletter ca. 15-20 minutter.
  • Lad peberfrugterne køle af og fjern skindet.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til du har en nogenlunde glat masse.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.

Noter

Opbevar haydari i et glas i køleskabet, hvor den fint kan holde sig en uges tid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Haydari – virkelig lækker dip

Denne tyrkiske fetadip er utroligt nem at lave, og den kan holde sig en lille uges tid i køleskab. Netop at have sådan nogle lækre smagsgivere i køleskabet letter madlavningen i løbet af ugen helt vildt. Selv det mest enkle måltid bliver pludselig superlækkert af at få tilført sådan en god klat haydari.

Haydari kan bruges på dine salater eller råkost, eller du kan bruge den som dip til dine grøntsagsstænger på samme måde som fx humus.

Skal du lave et lækkert tapasbræt til en appetizer, vil denne opskrift på haydari også være genial at have på.

Haydari – Lækker dip = lækker mad

Haydari er en god opskrift at have i tankerne, hvis du er typen, der lige bruger søndag eftermiddag på en times food prep til den kommende uge. Noget, jeg igen-igen-igen lover mig selv at blive bedre til.

Jeg er egentlig god nok til at lave lækre dips og dressinger til køleskabet, men jeg gad virkelig godt blive bedre til at storsnitte grønt, fx kål, i weekenden, så jeg kan lave nem frokost og aftensmad i hverdagene. Forestil dig lige, hvor meget lækrere et måltid med fx kylling og grøntsager bliver af lige at kaste en skefuld haydari på!

Haydari - opskrift på tyrkisk fetadip med peberfrugt

Fra planlægning til handling – mit eget eksempel

I går sad jeg og var lige på nippet til at bestille en masse nye opbevaringsglas og -beholdere til netop dette formål, men lige før jeg trykkede ‘køb’, besindede jeg mig og besluttede, at jeg først måtte bevise, at jeg faktisk får det gjort, før jeg kastede mig ud i nyanskaffelser. Det er jo ikke, fordi jeg ikke har nogle beholdere til madopbevaring allerede.

Og hvorfor skulle en masse nye opbevaringsbeholdere løse mit egentlige problem, nemlig problemet med faktisk at lave den food prep?

Kan du genkende det der med at sidde fast i planlægningsfasen men aldrig heeeelt nå til den fase, hvor arbejdet rent faktisk udføres? Det er utroligt hyppigt.

Er det tid til at forlade planlægningsfasen?

Jeg ser det også ved Keto fx, hvor jeg nogle gange har folk, som skriver til mig, at de har købt mine Keto-bøger, for nu vil de i gang med Keto, og de vil lige høre, om det ikke er en god idé at købe nogle af mine Keto-madplaner også.

Og hvor gerne jeg end vil sælge en madplan, er det tit tidspunktet, hvor jeg forsigtigt foreslår, om det ikke bare er tid til at starte nu? Mere er ikke altid bedre. Nu skal man forlade planlægningsfasen og komme derud, hvor man gør sig nogle helt ægte erfaringer.

Man behøver ikke ramme 100% rigtigt i første forsøg. Der er masser af tid til at prøve ting af, evaluere, justere og twiste det hele lidt, til man synes, det spiller. Står man et par uger senere nogle erfaringer rigere og synes, der er noget mere eller andet, man har brug for, kan man altid komme tilbage efter det.

Og det er netop der, jeg selv er. Nu forsøger jeg mig med mere food prepping i nogle uger, og så evaluerer jeg om et par uger, om jeg har brug for mere udstyr.

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Haydari”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kan man mon bage peberfrugten i airfryer? Det ser ud til, at det igen er en VIRKELIG lækker opskrift, så den må prøves :)

    Svar
  2. Jeg prepper hver eneste uge, og jeg ELSKER det! Sætter god musik eller en podcast på imens, og så bliver det pludselig en hyggestund for mig selv.

    Svar
    • Så fedt! Jeg fik preppet lidt i søndags og det skal jeg klart lægge mere energi i. Især hjælper det mig til at få spist ordentlig frokost i løbet af ugen. Frokosten er sådan et dumt måltid der midt på dagen, hvor jeg er i gang med al muligt og derfor ikke gider bruge tid på at få spist noget ordentligt. Men når det hele bare skal tages ud af køleskabet, går det jo meget nemmere ❤️

      Svar