Hasselnødde-is


Siden jeg smagte en hasselnødde-is på Sardinien, har jeg haft lyst til at lave det selv, for det var måske uden sammenligning den bedste is, jeg har smagt. Her får du den i en mælkefri udgave, jeg har nemlig som udgangspunkt brugt kokosmælk.

Hasselnødde-is - lækker sukkerfri og mælkefri opskrift på hasselnødde-is

Hasselnødde-is

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
sukkerfri & mælkefri
6
|
5 timer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Varm kokosmælk, hasselnøddesmør og fibersirup op i en gryde og rør det sammen til en homogen masse, men uden at det koger op.
  • Lad det køle helt ned og kør det evt. på ismaskine, inden det bliver fyldt i forme, for ekstra cremethed. Har du ingen ismaskine, hælder du det bare i isforme.
  • Fordel massen i isforme og frys dem i mindst 5 timer.
  • Overtræk evt. med chokolade og pynt med hakkede og ristede hasselnødder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Cremet hasselnøddeis

Det var vores sidste dag på ferien, og vi var kørt til nordøen til byen Olbia, hvorfra vi skulle flyve hjem.

Egentlig havde vi besluttet, at vi havde overskredet vores iskvote på ferien, men da vi gik forbi en lille isbutik flere gange, og der hver gang var laaang kø udenfor, overgav vi os og besluttede os for at prøve.

Og Vega og jeg fik en cremet hasselnødde-is, og den var direkte guddommelig. Jamen virkelig!

Hjemmelavet mælkefri is

Jeg er ingen stor ismager, og især komplicerer det processen her, at jeg ønskede at lave en hasselnødde-is, der både var sukkerfri og mælkefri.

Det giver jo altså ikke helt det samme resultat.

Men det blev alligevel en dejlig is med lækker cremet konsistens og mild smag af hasselnødder (og en snert af kokos – brug fløde, hvis du ikke gider sidstnævnte).

Jeg puttede dem på ispinde for det festlige aspekt og fik en god gang street credit hos ungerne.

Hasselnødde-is - lækker sukkerfri og mælkefri opskrift på hasselnødde-is
Hasselnødde is - mælkefri is lavet med kokosmælk og hasselnødder

 
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Er du over 40 og driller vægten?

Så er du ikke alene – kroppen forandrer sig i de år og det kan være enormt forvirrende.

Jeg hjælper dig her (gratis)

Trænger til en frisk start?

Få styr på måltiderne og portionsstørrelserne med mine madplaner. Du slipper for dyr takeout og hovsa-måltider og sparer tid, penge og kalorier.

Se alle kostplaner og madplaner her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Hasselnødde-is”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej – Til jul faar vi gaester, som ikke kan lide traditionelle juledesserter. Derfor synes jeg det ville vaere en god ide at lave hasselnoeddeis istedet for (den kan man let gemme en mandel i). Hvor stor er den portion der bliver lavet til ispindene? Er der nok til 4 voksne personer eller skal jeg fordoble portionen? Tusind tak for hjaelpen.

    Svar
    • Portionen her giver 6 ispinde (står øverst). Jeg tror også jeg ville øge portionsstørrelsen en anelse, hvis den skal i skål.
      Og jeg ville nok lave den med fløde i stedet for kokosmælk. Her var tanken jo at lave en mælkefri is og det er jo dejligt men flødeis smager jo bare bedre :)

      Kender du risalamande-isen? Den er også en mulighed. Men måske er den for tæt på det traditionelle…

      Svar
    • Nej ikke piskes med kokosmælken men jo, jeg ville piske fløden let, hvis jeg brugte piskefløde👍🏼

      Svar
  2. Hej?
    Isene ser meget lækre ud. Dem må vi prøve?
    Jeg kan ikke bruge linket ved kokosmælk og vil derfor lige høre, hvilken kokosmælk, du bruger.
    Hilsen Tine

    Svar
    • Hov, tak, jeg har rettet linket. Jeg bruger Den Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria (den i karton). Den synes jeg er lækrest men andre kan fint bruges også.

      Svar
    • Ååh jeg købte dem i en webshop for nogle år siden. Jeg tror, den hed bagetid eller noget i den retning. Siden hen har jeg set fine forme i bl.a. Panduro og i Søstrene Grene her om sommeren.

      Svar
  3. Uhmm, det lyder meget lækkert. Har lige købt kokosmælk, for at bruge det til is, så denne opskrift lander heldigt :-)
    Må jeg stille et måske dumt spørgsmål? Hvorfor varmer man det op? Jeg ved hvorfor man gør det, når der er æg i is-opskrifter. Jeg tænker, at uden æg kan man måske bare blande/piske det grundigt og fryse ned?

    Svar
    • Nej ikke spor dumt. Det er faktisk af hensyn til hasselnøddesmørret og få det ordentligt fordelt rundt i massen :)

      Svar