Hasselnødde-is


Siden jeg smagte en hasselnødde-is på Sardinien, har jeg haft lyst til at lave det selv, for det var måske uden sammenligning den bedste is, jeg har smagt.

Hasselnødde-is - lækker sukkerfri og mælkefri opskrift på hasselnødde-is

Hasselnødde-is

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
sukkerfri & mælkefri
6
|
5 t

Ingredienser

Sådan gør du

  • Varm kokosmælk, hasselnøddesmør og fibersirup op i en gryde og rør det sammen til en homogen masse, men uden at det koger op.
  • Lad det køle helt ned og kør det evt. på ismaskine, inden det bliver fyldt i forme, for ekstra cremethed. Har du ingen ismaskine, hælder du det bare i isforme.
  • Fordel massen i isforme og frys dem i mindst 5 timer.
  • Overtræk evt. med chokolade og pynt med hakkede og ristede hasselnødder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det var vores sidste dag på ferien, og vi var kørt til nordøen til byen Olbia, hvorfra vi skulle flyve hjem.

Egentlig havde vi besluttet, at vi havde overskredet vores iskvote på ferien, men da vi gik forbi en lille isbutik flere gange, og der hver gang var laaang kø udenfor, overgav vi os og besluttede os for at prøve.

Og Vega og jeg fik en cremet hasselnødde-is, og den var direkte guddommelig. Jamen virkelig!

Hjemmelavet hasselnødde-is

Jeg er ingen stor ismager, og især komplicerer det processen her, at jeg ønskede at lave en hasselnødde-is, der både var sukkerfri og mælkefri.

Det giver jo altså ikke helt det samme resultat.

Men det blev alligevel en dejlig is med lækker cremet konsistens og mild smag af hasselnødder (og en snert af kokos – brug fløde, hvis du ikke gider sidstnævnte).

Jeg puttede dem på ispinde for det festlige aspekt og fik en god gang street credit hos ungerne.

  Hasselnødde-is - lækker sukkerfri og mælkefri opskrift på hasselnødde-is Hasselnødde-is - lækker sukkerfri og mælkefri opskrift på hasselnødde-is
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Hasselnødde-is”

    • Nej ikke piskes med kokosmælken men jo, jeg ville piske fløden let, hvis jeg brugte piskefløde👍🏼

      Svar
  1. Hej?
    Isene ser meget lækre ud. Dem må vi prøve?
    Jeg kan ikke bruge linket ved kokosmælk og vil derfor lige høre, hvilken kokosmælk, du bruger.
    Hilsen Tine

    Svar
    • Hov, tak, jeg har rettet linket. Jeg bruger Den Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria (den i karton). Den synes jeg er lækrest men andre kan fint bruges også.

      Svar
    • Ååh jeg købte dem i en webshop for nogle år siden. Jeg tror, den hed bagetid eller noget i den retning. Siden hen har jeg set fine forme i bl.a. Panduro og i Søstrene Grene her om sommeren.

      Svar
  2. Uhmm, det lyder meget lækkert. Har lige købt kokosmælk, for at bruge det til is, så denne opskrift lander heldigt :-)
    Må jeg stille et måske dumt spørgsmål? Hvorfor varmer man det op? Jeg ved hvorfor man gør det, når der er æg i is-opskrifter. Jeg tænker, at uden æg kan man måske bare blande/piske det grundigt og fryse ned?

    Svar
    • Nej ikke spor dumt. Det er faktisk af hensyn til hasselnøddesmørret og få det ordentligt fordelt rundt i massen :)

      Svar