Hasselback kylling er et hyggeligt lille spin-off på hasselback kartofler, nemlig kylling, der har fået skåret små lommer i, som jeg har fyldt med skiver af chorizo og frisk mozzarella. Det smager da bare herregodt og sikke en opgradering fra det halvkedelige kyllingebryst.
Hasselback kylling med chorizo og mozzarella
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 kyllingebryst
- 50 g chorizo
- 75 g frisk mozzarella
- 100 g tomat
- frisk basilikum
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær små lommer i kyllingebrysterne.
- Skær chorizo, mozzarella og tomat i skiver og halver dem evt., alt efter størrelse.
- Fordel det i lommerne i kyllingen sammen med frisk basilikum.
- Dryp med lidt olivenolie og drys med salt og peber.
I ovn
- Læg dem i et smurt ovnfast fad og opvarm ovnen til 200 grader.
- Bag hasselback kylling i ca. 15-20 minutter, hvis du bruger de små økologiske kyllingebryster og 20-30 minutter, hvis du bruger et større kyllingebryst. Eller hold slet og ret øje med den og tag dem ud, når kyllingen er gennemstegt og osten smeltet.
I airfryer
- Læg dem i airfryerens skuffe og giv dem ca. 17 minutter ved 180 grader.
- Tiderne i forskellige airfryere kan variere lidt, så prøv dig lidt frem. Jeg synes, kyllingen bliver lidt gummiagtig hvis den får for længe.
- Server fx med en god salat.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskriften kan laves både i ovn og i airfryer.
I KETO-bogen har jeg lavet hasselback squash og her er det samme koncept, bare med kylling.
Du kan fylde kyllingen med det fyld, du foretrækker. Jeg synes, at de stærke skiver af chorizo fungerede rigtig godt og gav lidt bid og smag til de lidt smagsløse kyllingebryster.
Og når der så er ekstra fut i smagen på protein-delen, fungerer det fint at tilbehøret er lidt let, som fx bare en grøn salat. Jeg nyder i øvrigt virkelig meget igen at kunne spise salat som tilbehør efter en lang vinter, hvor der nærmest har stået kål ud af ørerne på mig. Andre, der har det sådan?
Jeg håber, du har lyst til at prøve hasselback kylling en dag. Nu skal jeg planlægge menu til i morgen, hvor jeg får gæster fra Frankrig (min far og hans hustru). Vi skal porchetta + noget mere, jeg ikke lige har lagt mig fast på endnu.
Det smager skønt,når den også er lavet i en AirFryer,så det er ikke sidste gang jeg laver retten i min AF.
Smager skønt og jeg tror at det vil give det sidste pift,hvis man tilsætter en klat hjemmelavet basilikumpesto ved siden af,når kyllingen har været i ovnen.
Hej
Pt har kyllingebrysterne været i ovn i 35 min, og er stadig rå indeni, så du skal nok rette lidt i vurdering af ovntid ?
Ha, min nye ovn er superspeedy. Tak for feedback.
Hej Jane
Hvad er en god salat som mætter til denne ret med kylling?
Vi er fan af spidskål, men hvad kunne det ellers være?
Jeg lavede en skøn blomkålssalat til netop denne i går, som kommer på bloggen i morgen. Det var sådan lidt henad blomkålstaboulé som denne: https://www.madbanditten.dk/blomkaalstaboule/
Det smager rigtig godt og af noget ?
Jeg er fan ?
Ikke sidste gang det bliver lavet i mit køkken .
Den er bare super lækker, ikke sidste gang den kommer på bordet.