Hasselback knoldselleri


Hasselback knoldselleri er, som navnet antyder, knoldselleri, der er lavet, som man ville lave hasselback kartofler. Jeg har simpelthen taget et helt knoldselleri, halveret det og skåret tynde snit ned i det. Penslet det med smeltet smør med hvidløg, timian og rosmarin og bagt det i airfryeren eller ovnen. Dejligt, varmt og velsmagende tilbehør.

Hasselback knoldselleri

Føj til favoritter Print Pin
4
|
1 time

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skræl knoldselleriet og del det i to halve.
  • Læg knoldsellerien på skærefladen og skær mange helt tynde snit ned i knoldsellerien, læg evt. en grydeske eller skærebræt bag knoldselleriet, så du ikke skærer helt igennem.
  • Smelt smørret og riv hvidløg ned i det smeltede smør.
  • Rør det sammen med krydderierne.
  • Pensel knoldselleriet med halvdelen af smørblandingen og drys med salt og peber.

I airfryer

  • Læg de to stykker knoldselleri ned i airfryeren.
  • Bag dem ved 200 grader i 45-50 minutter, eller indtil den er mør og gylden i toppen.

I ovn

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Bag knoldselleri direkte på bagepapir, eller i et smurt ovnfast fad, i ca. 60 minutter, eller indtil den er mør og gylden i toppen.
  • Inden servering hældes resten af smørret over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hasselback knoldselleri i airfryer

Denne opskrift på hasselback knoldselleri er oprindeligt lavet til min e-bog med Keto Airfryer Opskrifter. Du kan dog selvfølgelig lave den i ovn også. Her ville jeg forvarme ovnen til 200 grader og give en times tid eller indtil den var mør og gylden i toppen.

Uanset tilberedningsmetode er dette en virkelig dejlig måde at spise knoldselleri på.

Jeg kan egentlig godt lide knoldselleri men alligevel er det ikke en grøntsag, der tit finder vej til mit køkken. Når den gør, kan jeg dog finde på at lave saltbagt knoldselleri med baconsmør (oh là là) eller bage eller stege skiver af knoldselleri og bruge dem som burgerbrød. De populære røsti med knoldselleri og bacon fortjener måske lige at blive nævnt.

Okay, så bacon i 50% af mine forslag 😅 Jamen de to går åbenbart godt sammen.

Mere inspiration til sund mad i airfryer?

Tjek mine tre e-bøger med airfryer opskrifter ud. Der er både aftensmad, tilbehør, morgenmad, frokost, brød og kager. Hvad man ikke kan lave i den lille maskine!!

Hasselback knoldselleri

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Hasselback knoldselleri”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?