Hasselback butternut squash med brunet smør, hasselnødder og timian


Disse hasselback butternut squash vandt fuldstændig mit hjerte. Måske fordi der var brunet smør på. Og hvis der er noget, der gør mig blød i knæene er det altså brunet smør.

Hasselback butternut squash med brunet smør, hasselnødder og timian. Et match made in heaven! Opskrift her:

Hasselback butternut squash med brunet smør, hasselnødder og timian

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
1 time

Ingredienser

Brunet smør

Drys

 • 30 g hasselnødder hakkede og evt. ristede på en tør pande
 • lidt tørret timian gerne både frisk og tørret

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 175 grader.
 • Halver butternut squash på langs og skrab kerner ud af begge sider.
 • Skær tynde striber ned i hver halvdel. Pas på du ikke skærer hele vejen igennem! Et trick er at lægge butternut squashen mellem to spækbrætter eller mellem to grydeskeer, så du har noget, der bremser kniven, inden den går helt igennem.
 • Pensl begge halvdele med olivenolie eller smeltet smør og drys med salt og timian. Læg dem i et smurt ovnfast fad og bag dem i ovnen i 50-60 minutter.

Brunet smør

 • Put smør i en kasserolle og lad det smelte ved mellemhøj varme.
  I starten vil det bruse op og der vil komme “skum” på toppen. Fjern den eller lad den være.
 • Når smørret er brunet, tager du den af varmen. Jeg plejer at genkende det ved, at den stopper med at bruse, og smørret har skiftet farve fra gult til brunt under skummet.
 • Lad smørret stå lidt og lad bundfaldet falde til bunds og skummet fortage sig lidt. Fjern herefter rester af skummet med en ske og hæld resten – minus bundfaldet – over i en skål.
 • Hæld denne skønne brune saft over din bagte  butternut squash.
 • Top med frisk timian og hakkede hasselnødder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til butternut squash

Hvis du ikke har lavet brunet smør derhjemme endnu, så kan du godt komme i gang. Det får den mest fantastiske nøddeagtige smag, og en skefuld af det på dine grøntsager betyder, at de går fra “okay” til “wow fantastiske”. Her er den dryppet over en sød hasselback butternut squash, og det er noget nær det lækreste, jeg længe har sat tænderne i.

Se lige, hvor lækkert det ser ud!

Butternut squash og kulhydraterne

Butternut squash er lidt udskældt i Keto-kredse fordi den er ret tung kulhydratmæssigt, også ved siden af sin mere kulhydrayfattige makker Hokkaido-græskarret.

Jeg er her i dag for at minde dig om at det er helt op til dig selv at afgøre, hvad der passer ind i din kost og livsstil og hvad der ikke gør, og også minde om at ikke alle (og fx ikke jeg) spiser Keto året rundt.

Hvis du vil læse om hvordan jeg veksler mellem Low Carb og Keto i mit liv, er du velkommen til at læse med her: Sådan skifter jeg mellem Low Carb og Keto.

Hasselback butternut squash med brunet smør, hasselnødder og timian. Et match made in heaven! Opskrift her:
Hasselback butternut squash med brunet smør, hasselnødder og timian. Et match made in heaven! Opskrift her:

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Hasselback butternut squash med brunet smør, hasselnødder og timian”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane
  Spændende opskrift! Jeg bliver lidt nysgerrig, om den er bedst på dagen eller dagen efter, hvor den har stået og trukket lidt?

  Mange julehilsner Charlotte

  Svar
  • Jeg har slet ikke overvejet at denne skulle blive bedre af at trække. Det er jo græskar☺️ Jeg kan bedst lide det varmt.

   Svar
 2. Hej, jeg er lige startet på striks lchf igår og er derfor novice. Kan jeg spise denne ret på striks? Og måske med lodt kød til? Og så er jeg generelt i tvivl om hvilke mængder jeg må spise….

  Svar
  • Hej Anja
   Græskar er måske lige lidt for kulhydratrigt til i starten på striks hvor det er vigtigt at kroppen får tilstrækkeligt få kulhydrater til at omstille sig. Salatgrønt og kål er bedre valg her.
   Mht. mængder så er det svært at sige noget generelt om. Spis til du er mæt og spis først igen, når du er sulten igen. Og ellers tag et kig på min praktiske guide til striks LCHF. Den giver bud på det også: https://www.madbanditten.dk/boger/striks-lchf-en-praktisk-guide-e-bog/

   Svar
 3. Hej :-) Jeg står netop og skal til at lave denne ret til aften her :-) Men jeg fatter ganske enkelt ikke hvad du mener med at lægge mellem 2 skeer eller mellem to spækbrætter?? Kan ikke se det for mig, og det irriterer mig grænseløst, da jeg jo selvfølgelig vildt gerne vil benytte mig af det trick ;-))))

  Håber inderligt at du har tid og mulighed for at svare indenfor den næste time? :-)

  Kh Charlotte

  Svar
  • Hehe :) Jamen forestil dig at du lægger den halverede butternut squash på et bræt og på hver side (den lange skive) lægger du en grydeske. Når du så skærer striberne, vil kniven ramme grydeskeen inden du kommer til at skære den helt igennem. Giver det mening? Det kan dog sagtens lade sig gøre uden. Det er bare et trick :)

   Svar
 4. Lavede det den anden dag, og det var sindssygt lækkert!! Men har du et forslag til hvad man kan lave til ved siden af? :-)

  Svar
  • Jeg synes, de går bedst til noget lidt “neutralt” kød, som fx kylling eller hvid fisk. Og det er jo ikke meget, man har brug for ved siden af, så en stor bøf fx synes jeg ville være for voldsomt :)

   Svar
 5. Genial måde at bruge Butternut på. Elsker den grøntsag men syntes det er svært at finde på, men så er det jo herligt at du er så mega god til det og deler. Tror den vil gøre sig godt til anden jule aften mums.

  Svar