Harissa (hjemmelavet chilipasta)


Harissa er en stærk, nordafrikansk chilipasta, som er en fantastisk smagsgiver i mange forskellige slags retter. Jeg bruger den både i marinader og i gryderetter. Og nu kan du lave din egen.

Harissa – hjemmelavet og fuld af smag

Okay indrømmet, jeg køber som regel bare harissa, og jeg har altid et glas stående i køleskabet. Når jeg bruger det i opskrifter, som fx den lækre harissa-kylling eller den krydrede oksegryde, er der altid nogle, der spørger hvor man køber det, eller som ikke kan finde det. Og derfor skal vi da have en plan B: Nemlig en opskrift på hjemmelavet harissa.

Ofte foreslår jeg i øvrigt Sambal Oelek som et fint alternativ. Den virker til at være nemmere at finde.

Men har du mod på at kaste dig ud i et lille gør-det-selv-projekt, kan du altså lave din egen chilipasta derhjemme også.

Harissa (hjemmelavet chilipasta)

Føj til favoritter Udskriv Pin
Stærk, nordafrikansk chilipasta, som er en fantastisk smagsgiver i marinader og gryderetter.
1 glas
|
10 min

Ingredienser

  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk kommen kan udelades
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 5 rød chili jeg brugte bare de almindelige fra supermarkedet
  • 1 spsk eddike eller citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Skær chilierne i mindre stykker og fjern evt. kerner og lameller, hvis du ikke vil have det så stærkt.
  • Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender eller kom det i foodprocessoren,
  • Smag til.
  • Sørg for at overfladen er dækket af olie og opbevar i et lukket glas i køleskab. Så øger du holdbarheden.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Harissa - opskrift på hjemmelavet harissa

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

7 kommentarer til “Harissa (hjemmelavet chilipasta)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hvad er de sorte ‘dimser’ oven på den færdiglavede harissa og på spækbrættet mon? 🤔

    Det kan jeg ikke lige gennemskue 🕵️😅

    Jeg skal lave din opskrift på fladbrød med kødboller og kålslaw i dag og skal derfor samtidigt handle ind til harissa. Så vil ikke risikere at misse noget ☀️

    Svar
      • Nåå, på den måde ✨📸
        Mange tak for svar.

        Jeg fik handlet ind til den planlagte menu – på nær lilla spidskål. Ingen af de fire supermarkeder, der ligger lige i nærheden, havde dem.
        Jeg er godt klar over, at jeg bare kan vælge den almindelige grønlige spidskål, men det er jo den flotte hidsige farve, der gav mig lysten til at afprøve retten. Så jagten fortsætter i morgen 😅

        I stedet lavede jeg en lynhurtig omgang torsk og grønkål fra Keto-madplanen her til aften. Super nemt og super lækkert ❤️

        Svar
    • Hvis overfladen er dækket af olie, ret længe. Men du er ikke i tvivl, når den ikke kan holde sig længere. Da vil den have mug på overfladen.

      Svar