Harissa-kylling, eller kylling i chilimarinade, smager eminent godt og her har jeg holdt opskriften helt simpel og uden hundredevis af ingredienser.
Harissa-kylling (kylling i chili-marinade)
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 2 spsk Harissa
- 1 dl yoghurt græsk yoghurt eller sødmælksyoghurt naturel
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
- smagsneutral kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Bland harissa, yoghurt, salt og peber sammen og kom det i en frysepose sammen med kyllingen.
- Lad den marinere i køleskabet i et par timer, men gerne længere, evt. natten over, hvis du er så forudseende.
- Steg kyllingen på en pande eller grill, til den er gennemstegt.
- Server gerne med blomkålscouscous, lidt rucola og evt. et drys ristede mandelflager.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvis du ikke kender Harissa, er det en nordafrikansk chilisauce. Du kan købe den færdigt i de fleste større supermarkeder men du kan selvfølgelig også lave den selv. Jeg har bare købt min.
Du kan formentlig godt bruge Sambal Oelek i stedet, hvis den er nemmere at få fat i men jeg tror, den er lidt stærkere, så vær lidt varsom med mængden.
Harissa kylling – spicy og krydret
Min Harissa-kylling her er ikke mega-stærk men den er godt krydret og lidt spicy. Tilpas evt. mængden, så den passer til din families smagsløg.
Vi spiste den marinerede kylling sammen med den blomkålscouscous, jeg delte forleden og det var et super match. Det kan varmt anbefales.
Kylling, der har været marineret i yoghurt, bliver altid dejligt mørt. Og på den måde bliver det lidt mindre kedeligt at spise kylling.
Hvad spiser man til harissa-kylling?
Jeg foreslår, at du spiser denne lækre, krydrede blomkålscouscous. Det er også den, jeg har på billedet. Sammen er de to et forrygende godt måltid.
Her får du virkelig et måltid mad med masser af smag.
Din hjemmelavede harissa er bare fantastisk, har dog gjort den lidt mere spicy, da vi gerne vil have det godt spicy. Laver altid dobbelt portion og det holder så 14 dage. Altid super lækre opskrifter fra dig.
Jeg har også oplevet at man skulle i special forretninger for at få harissa og det bliver bare bøvlet at støve dem op. Dette er en keeper for sure
Tak for din inspiration
Ej hvor fedt at høre. Tak❤️
Hej Jane,
Opskriften ser super lækker ud, og jeg ville købe harissa i Kvickly i dag, men de havde det desværre ikke i den butik, jeg var i.
Vil du give et tip til, hvor du køber det henne?
Jeg kan simpelthen ikke huske hvor jeg har købt min. De holder jo for evigt. Men du kan bare bruge Sambal Oelek i stedet. Det fås vist i de fleste supermarkeder :)