Har du prøvet en æg-latte?


Æglatte er den super populære Low Carb/Keto-erstatning for en god gammeldags kaffe latte. For mig har æg-latten været det LCHF/keto-alternativ, jeg har måtte tage allermest tilløb til at prøve. Og det er lidt ærgerligt. For den smager altså rigtigt fremragende. For nok lyder en æg-latte klamt, men smagen er alt andet end klam, og du får her en cremet latte, som smager virkelig dejligt, er mælkefri og som oven i købet hjælper med at få mere af den gode kokosolie indenbords.

Æg-latte - kaffe latte uden mælkeprodukt

Æg-latte

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
2 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Jeg bruger min Bamix Stavblender her.
 • Opvarm blenderglasset og kaffeglasset ved at hælde varmt vand i og lad det stå lidt.
 • Hæld vandet ud af blenderglasset og hæld herefter kokosolie, evt. smør, æg, krydderier og evt. sødning i.
 • Hæld den varme kaffe over til sidst og blend omgående. Kaffen skal serveres med det samme.
 • Hvis du synes, at din æg-latte ikke bliver rigtig varm, så væn dig til at tage et æg ud af køleskabet et par timer forinden, så det har stuetemperatur, når du skal bruge det.

Noter

*Tilpas mængden af fedt til om du bruger kaffen som måltidserstatning, mellemmåltid eller bare som en dejlig afslutning på dit måltid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Æglatte i min første bog

Da vi lavede Spis dig mæt & glad, og jeg lavede æg-latte på photoshoot, stod resten af fotocrewet og kiggede på mig, som om jeg var åndsvag. Og de ville ikke smage.

I forvejen synes de, min mad var rimelig meget til den mærkelige ende, og da jeg så begyndte at blende æg i kaffe, rystede de på hovedet, og det var tydeligt, at de syntes, jeg gik lidt for langt her.

Well… giv den et forsøg. Jeg tror, du bliver positivt overrasket.

Men æg-latte er altså genvejen til en kulhydratfri, mættende, cremet, mælkefri latte.

Vil du gerne bruge samme idé men til te fx, kan du lave æggemælk og bruge det.

æglatte LCHF

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

296 kommentarer til “Har du prøvet en æg-latte?”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det ser spændende ud med eeg latte. Men er det muligt at lave den uden kaffe, eftersom jeg kun drikke tea?

  Svar
 2. Tak for hurtigt svar😊Du har ret, selvfølgelig skal jeg også tælle fedtet fra ægget, udover protein, kalorier og kulhydrater, som jeg har check på.

  Svar
 3. 5 stjerner
  Hej, har fulgt dig længe, i flere år, har dine bøger, også e-bøger, men er først starter rigtigt på keto nu. Jeg er dårlig gående, med hofte/knæproblemer og flere operationer. Jeg har prøvet kaffen med både æg og kokosolie, også med lidt smør, men min favorit er med et æg alene. Og her kommer så mit spørgsmål😉. Når jeg kun bruger æg i kaffen, ( lyder rædsomt🤭), og ingen fedtstoffer, er det vel “kun” kulhydrater og protein jeg skal kigge på, ikke?
  Tusinde tak for din dejlige ligefremme måde at være på og for alle dine fantastiske råd, opskrifter etc.
  Kh Anne

  Svar
  • Hej Anne
   Jeg er ikke sikker på jeg helt forstår, men hvis du kun bruger 1 æg, er det kun indholdet i det æg, du skal tælle med. Et æg indeholder ca. 7 g protein og 6-7 g fedt og faktisk også en mikro-anelse kulhydrat (ubetydeligt her).

   Svar
   • Tak for hurtigt svar😊Du har ret, selvfølgelig skal jeg også tælle fedtet fra ægget, udover protein, kalorier og kulhydrater, som jeg har check på.

    Svar
 4. Hej Jane
  Anbefaler du stadig æg latte? Jeg kan læse andre steder på bloggen at du ikke er helt vild med Bullet proof.
  På forhånd tak

  Svar
  • Hej Lonny
   Det (og alt andet) kommer 100% an på konteksten. Skal du fx vedligeholde din vægt eller gå op i vægt er kaffedrikke med meget fedt en god måde at få ekstra kalorier. Er målet derimod at gå ned i vægt uden at tabe muskelmasse, er et fokus på protein og grønt både mere effektivt og sundere. Men har du i denne kontekst brug for eller plads til æglatten, er der ikke noget i vejen for det.

   Der er ikke et ja/nej svar til den slags spørgsmål.

   Svar
   • Tak for svaret 😄
    Jeg bryder mig ikke om BPC, men din æglatte har altid været et hit for mig. Noget protein kommer der trods alt med indenbords 😄😄

    Svar
    • Sandt, et æg indeholder vel en 7 g protein. En god mængde at sigte efter pr. måltid er 30 g (baseret på tre måltider). Har du kun to måltider pr. dag, der indeholder protein, har du altså noget af en opgave.

     Svar
 5. Yum! Den er lækker. ? Har brugt en mælkeskummer til æggemælken; det er vellykket. I går havde jeg lavet en latte med kokosmælk, også skummet i mælkeskummer; den smagte for meget af kokos, i følge min mening.
  Men æglatten derimod er velsmagende!

  Svar
 6. Til min latte bruger jeg soyamælk Natural og skummer den op med varm damp fra min kaffemaskine og søder den svagt med sødemiddel. Smager glimrende og er hurtig at lave.

  Svar
 7. Jeg har brugt æg- latte som et morgen måltid. Men kan det bruges som mellemmåltid?
  Og hvor mange om dagen må du få?

  Svar
  • Hej Mia
   Det kan man jo ikke rigtigt svare på. Alting skal jo ses i en kontekst.

   Ulempen ved æglatten er, at den indeholder meget lidt protein og meget fedt og mange kalorier. Et bedre valg ville derfor være at spise noget rigtigt mad (kød, grøntsager og fedt). Det vil også fjerne behovet for mellemmåltider.

   Svar
 8. O-M-G! Denne var helt fantastisk! Kommer ikke til å savne melkebasert kaffe igjen takket være denne. Tusen takk for at du stadig lager og legger ut enkle & knallgode oppskrifter ??

  Svar
  • Det må man 100% selv bestemme. Drikker man æg-latte og spiser en stor portion morgenmad får man mange kalorier. Måske er det uden betydning. Det afhænger jo både af ens mål og af hvad man i øvrigt spiser den dag.

   Svar
 9. Hej Jane
  Jeg har læst en del af nedenstående kommentarer og er blevet overrasket over dit svar et sted (gammelt!) med spegepølse!! Må jeg spise det? I begrænset mængde selvfølgelig ?
  Jeg er på dag 1,5 (startede i går aftes) på Keto – så er stadig rundt på gulvet med, hvad jeg må og ikke må. Jeg har købt din fantastiske bog, så jeg skal nok finde vej ? I går aftes spiste jeg Chili cheese top kylling, og har haft rester med til frokost. Til morgen fik jeg 2 æg, 5 coctailtomater, en halv avokado og en skive serrano skinke. Og nå ja……. en slurk fløde fra kartonen ? (min egen karton!) da jeg glemte at putte det i omeletten.
  Jeg ved ikke, om jeg har plads til en æggelatte, i eftermiddag? I aften skal jeg have kyllingelår med skind, asparges og så ved jeg ikke lige, hvad jeg mere finder på ?
  Og til sidst må jeg lige stemme i koret…… fantastisk at du gider sidde og svare os allesammen! Og nogen gange flere gange på det samme. Det gør det så meget nemmere for os. TAK! ?

  Svar
 10. Hej Jane. Tak for en fantastisk bog med mange dejlige og nemme opskrifter. Jeg vil gerne prøve at lave en æg-latte, men drikker ikke kaffe. Kan jeg skifte kaffen ud med the – og ellers bruge de andre ingredienser du nævner?

  Svar
  • Hej vera
   Velkommen til :)

   Jeg tror noget af din kommentar blev klippet væk så prøv evt at skrive den igen??

   Svar