Halloween småkager med kakao og lakrids


Glutenfri Halloween småkager, formet som flagermuse og spøgelser, er en sjov lille treat at have på bordet, hvis man deltager i denne skøre tradition.

Halloween småkager

Halloween småkager

Føj til favoritter Udskriv Pin
Småkager med kakao og lakrids
50 stk
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne i en skål, til du har en sammenhængende masse.
  • Form dejen til en kugle og sæt den på køl. Lan den hvile i ca. 1 time. Den er nemmere at håndtere når den kold og mindre blød.
  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Rul dejen til en tykkelse af ca. 2-3 millimeter i mellem to stykker bagepapir (ellers hænger dejen fast i kagerullen).
  • Udstik dejen med dine halloween-udstikkere – eller en anden ønsket form – og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Det kan være en fordel at flytte dem i udstikkeren, da de er meget porøse.
  • Bag småkagerne i 12-15 minutter til de er let gyldne.
  • Evt. kan du pynte dem med en glasur lavet af SukrinMelis (eller flormelis) og æggehvide.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg tog udgangspunkt i opskriften til julesmåkagerne og tilsatte kakao og lakridspulver, så de blev mørke i det og fik en ikke-julet smag. Lige som julesmåkagerne bliver de ikke sprøde men bløde. Dog fejler smagen bestemt ikke noget.

Uhyggelige Halloween småkager

Småkagerne i denne opskrift er lavet med nogle mini-udstiksforme, jeg fandt fra en side, der hedder kagegrisen.dk. De har alt muligt til bagning og alle mulige skøre ting til Halloween.

Der bliver til 2 bageplader af dejen. Jeg lavede dog kun en og rullede resten af dejen ind i et stykke bagepapir og gemmer det i fryseren til julesmåkagerne. Smart hva? Jeg er allerede på forkant med julebagningen. Ja, så har man da set det med😅

Glutenfri småkager uden mel

At bage småkager uden mel involverer jo nogle kompromiser og især er der jo én ting, man må gå på kompromis med: Nemlig sprødheden. De bliver fint faste og dejen er nem nok at arbejde med, men den der sprødhed som hvedemel og sukker giver, fås altså ikke her.

De smager fint men konsistensen er lidt mere blød og fast end fast og sprød. Bare for forventningsafstemningens skyld. Det samme gælder for alle mine småkager og cookies. Hvis du vil prøve kræfter med en anden opskrift, kan jeg virkelig anbefale Low carb cookies med peanutbutter og chokolade.

Halloween i vores villakvarter

Vi går faktisk ret højt op i Halloween i vores villakvarter eller i hvert fald er der langt flere børn, der stemmer døre til Halloween end til fastelavn herude. Det plejer at være en superhyggelig aften, hvor man lige får hilst på alle naboerne, som man jo ikke ser så meget fra efteråret og frem.

Vi har ikke besluttet, om vi deltager endnu, men hvis vi gør, skal vi have anskaffet et græskar at have sat ud på gaden for at signalere at trick&treaters er velkomne og vi skal have købt noget at give dem.

Lakridssmåkager, glutenfri småkager til halloween

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Halloween småkager med kakao og lakrids”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?