Halloumivaflerne er faste og mættende og oplagte i madpakken. Prøv dem som her med rejer og peberrodsdressing. Herlig frokost!
Halloumivafler med rejer og peberrodsdressing
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Halloumivafler, 2 stk.
Peberrodsdressing
- 50 g cremefraiche 38%
- 2 tsk friskrevet peberrod
- 2 tsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- 150 g store rejer
- 50 g rucola
- 1 spsk dild hakket
Sådan gør du
- Varm vaffeljernet op.
- Riv hallouimi-osten groft på et rivejern og bland den revne ost sammen med Pofiber, æg, chiliflager og evt. lidt vand.
- Fordel halvdelen af massen i vaffeljernet og bag, til den er gylden. Gentag med resten af massen.
Peberrodsdressing
- Kom cremefraiche i en skål sammen med friskrevet peberrod, citronsaft og rør godt rundt. Krydr evt. med lidt salt og peber.
- Anret vaflerne på en tallerken og kom rucolasalat og peberrodsdressing på.
- Fordel rejeserne ovenpå og drys til sidst med lidt friskhakket dild.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vafler lavet af halloumi / grillost
Halloumi, den cypriotiske fastost, der også kan steges/grilles er virkelig lækker at bruge i vafler, da den giver en skøn, fast konsistens til vaflerne. Du kan opbevare dem i køleskab eller fryser med mellemlægspapir imellem og på den måde nemt tage en op efter behov.
Se også halloumibund til pizza og sandwich
Fyldet kan du variere i det uendelige, men jeg vil anbefale dig at prøve min variant med rejer og peberrodsdressing. Hvorfor smager peberrod SÅ godt? Og hvorfor bruger jeg det så sjældent? Der er plads til forbedring der…
Halloumivafler fra Keto på 4 uger
Denne opskrift på halloumivaflerne er fra min bog Keto på 4 uger. Flere af mine PLUS-medlemmer har spurgt, om den ikke kunne ligge her på siden også, så de kunne tilføje den til deres madplaner, og jeg er selvfølgelig samarbejdsvillig på det punkt.
Halloumi er sådan en ind-ud-ting for mig. I perioder får jeg vildt lyst til den og så spiser jeg den i nogle dage. Derefter kan der gå måneder, før jeg køber den igen. Så sært egentlig.
Jeg kan bedst lide den ‘ægte’ halloumi, den, der er lavet på får og ged. Den er dog lidt en sæsonvare i supermarkederne, især efter Irma er lukket. Og så må jeg ty til den danske version grillosten.
Og apropos grillosten. Får du købt for meget, så prøv lige ostefritterne en dag, hvor du virkelig har brug for noget snask. De er simpelthen for lækre.
Hej , jeg er tvivl om jeg kan anvende Puck-0st (feta) istedet for halloumi/ grill ost ?
Hvad tænker du ?
Kh 😍😍
Lige i denne opskrift ville jeg ikke gøre det. Halloumi er jo en meget fast/tør ost og puck en meget blød (og vildt lækker) ost.