Halloumisalat med mynteyoghurt og soltørrede tomater er en mættende og god vegetarisk måltidssalat. Den tilfredsstiller alle sanser med sin skønne kombination af salt, sødt og sprødt.

Halloumisalat med mynteyoghurt og soltørrede tomater
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 250 g halloumi/grillost
- smør eller kokosolie til stegning
Salat
- 125 g frisk spinat fx babyspinat
- 1 rødløg
- 30 g soltørrede tomater gerne cherrytomater
- 1 spsk rød balsamico
- sød paprika eller piment d’espalette
Mynteyoghurt
- 50 g græsk yoghurt 10%
- 1 spsk frisk mynte finthakket
- 0,5 citron saften herfra
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær halloumien i skiver og halver skiverne på langs.
- Opvarm en pande med lidt smør eller kokosolie og steg osteskiverne gyldne på begge sider.
Salat
- Fordel spinaten på to tallerkner og dryp med lidt balsamico.
- Skær løget i tynde både.
- Fordel osteskiverne, soltørrede tomater og rødløg ovenpå og drys med paprika eller piment d’espalette.
Mynteyoghurt
- Hak mynten fint og rør den i yoghurten og bland saften fra en halv citron i.
- Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
- Server mynteyoghurten til salaten og evt. med lidt ekstra citron.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Salat med halloumi
Jeg har det med halloumi, som jeg har det med feta. I perioder spiser jeg det slet ikke og så har jeg en periode, hvor jeg søger de her salte, lækre oste på mine salater. Den stegte halloumi smager jo pragtfuldt – også faktisk paneret i sesam og spist med dip.
Kender du ikke halloumi? Så læs mere om denne spændende ost under opskriften på halloumisalat.
Halloumi – grillost
Halloumi er en cypriotisk ost lavet på ko-, fåre- og gedemælk. Den minder lidt om feta, men har en lidt salt og mild smag af mynte. Den kan sagtens spises som den er, men smagen kommer først rigtig til sin ret, når osten bliver grillet eller stegt og får en lækker sprød skorpe.
Har du ikke prøvet halloumi endnu, er det bare at komme igang. Det smager simpelthen skønt. Faktisk havde jeg en opskrift med halloumi med i min aller første bog LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD fra 2013.
Siden er det jo blevet rigtig populært, og der findes virkelig mange varianter i dag. Det fede ved halloumi er, at den både kan grilles, bages, eller spises rå. Den kan også bruges som i stedet for kød i fx gryderetter såsom butter chicken eller tikka masala. Det gode er nemlig at halloumi har et anstændigt proteinindhold, hvilket er vigtigt i kødfrie retter.
Totalt yndlingssalat! Jeg får den sammen med min veninde, når hun er på besøg. Men vi laver den med spidskål i stedet for spinat og uden rødløg. Det smager vidunderligt!
Ej så dejligt at høre :)
Lækkert men igen løg 😬😬 ups tåler dem ikke
Søde du. Det nemmeste i verden er at udelade løg i denne opskrift. Der er masser af store udfordringer, vi skal overkomme hver dag. Lad os bruge energien på dem❤️
Jep 💕💕💕 men med ibs i udbrud er det squ svær
Er I gang med dine keto opskrifter og har også din low carb.. så måske lykkes det
Jeg negligerer ikke din reaktion på løg. IBS er i den grad en udfordring, det kender jeg alt til. Men løg er heldigvis nemt bare at udelade. Og særligt i en opskrift som denne.
Ja 👍 . Og elsker dine opskrifter og den info du deler .