Halloumisalat med mynteyoghurt og soltørrede tomater


Halloumisalat med mynteyoghurt og soltørrede tomater er en mættende og god vegetarisk måltidssalat. Den tilfredsstiller alle sanser med sin skønne kombination af salt, sødt og sprødt.

Halloumisalat med mynte og soltørrede tomater

Halloumisalat med mynteyoghurt og soltørrede tomater

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

  • 250 g halloumi/grillost
  • smør eller kokosolie til stegning

Salat

Mynteyoghurt

Sådan gør du

  • Skær halloumien i skiver og halver skiverne på langs.
  • Opvarm en pande med lidt smør eller kokosolie og steg osteskiverne gyldne på begge sider.

Salat

  • Fordel spinaten på to tallerkner og dryp med lidt balsamico.
  • Skær løget i tynde både.
  • Fordel osteskiverne, soltørrede tomater og rødløg ovenpå og drys med paprika eller piment d’espalette.

Mynteyoghurt

  • Hak mynten fint og rør den i yoghurten og bland saften fra en halv citron i.
  • Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Server mynteyoghurten til salaten og evt. med lidt ekstra citron.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Salat med halloumi

Jeg har det med halloumi, som jeg har det med feta. I perioder spiser jeg det slet ikke og så har jeg en periode, hvor jeg søger de her salte, lækre oste på mine salater. Den stegte halloumi smager jo pragtfuldt – også faktisk paneret i sesam og spist med dip.

Kender du ikke halloumi? Så læs mere om denne spændende ost under opskriften på halloumisalat.

Halloumi – grillost

Halloumi er en cypriotisk ost lavet på ko-, fåre- og gedemælk. Den minder lidt om feta, men har en lidt salt og mild smag af mynte. Den kan sagtens spises som den er, men smagen kommer først rigtig til sin ret, når osten bliver grillet eller stegt og får en lækker sprød skorpe.

Har du ikke prøvet halloumi endnu, er det bare at komme igang. Det smager simpelthen skønt. Faktisk havde jeg en opskrift med halloumi med i min aller første bog LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD fra 2013.

Siden er det jo blevet rigtig populært, og der findes virkelig mange varianter i dag. Det fede ved halloumi er, at den både kan grilles, bages, eller spises rå. Den kan også bruges som i stedet for kød i fx gryderetter såsom butter chicken eller tikka masala. Det gode er nemlig at halloumi har et anstændigt proteinindhold, hvilket er vigtigt i kødfrie retter.

Halloumisalat, den lækreste salat med halloumi, mynte og soltørrede tomater

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Halloumisalat med mynteyoghurt og soltørrede tomater”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Totalt yndlingssalat! Jeg får den sammen med min veninde, når hun er på besøg. Men vi laver den med spidskål i stedet for spinat og uden rødløg. Det smager vidunderligt!

    Svar
    • Søde du. Det nemmeste i verden er at udelade løg i denne opskrift. Der er masser af store udfordringer, vi skal overkomme hver dag. Lad os bruge energien på dem❤️

      Svar
      • Jep 💕💕💕 men med ibs i udbrud er det squ svær
        Er I gang med dine keto opskrifter og har også din low carb.. så måske lykkes det

        Svar
        • Jeg negligerer ikke din reaktion på løg. IBS er i den grad en udfordring, det kender jeg alt til. Men løg er heldigvis nemt bare at udelade. Og særligt i en opskrift som denne.

          Svar