Halloumi bowl med spinat


Grøn og velsmagende morgenskål til dig, der gerne vil spise lækker og mættende morgenmad men som gerne vil spise noget andet end æg til morgenmad. Den tager lidt tid at forberede, så gem den evt. til weekenden. Heldigvis skal du kun have gang i én pande, så opvasken begrænses i det mindste.

Morgenmad uden æg

Mange efterspørger morgenmad uden æg. Foruden denne her opskrift har jegen masse forslag til, hvordan du kan spise Keto uden æg.

Keto uden æg betyder, at du i stedet for æg spiser andre animalske proteinkilder, typisk kød, men det kunne så også være halloumi, som er en ost, der også er ganske proteinrig. Det kan kræve lidt tilvænning at spise kød/aftensmadsrester om morgenen, men jeg synes ærligt talt, det er noget, man vænner sig hurtigt til.

Er du i gang med at lege med halloumi, vil jeg også anbefale disse wraps/pizzabunde, som er lavet med halloumi og som smager virkelig godt.

Halloumi bowl, morgenmad Keto

Halloumi bowl med spinat

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær halloumi-osten i stave.
  • Varm halvdelen af smørret op på en pande og steg osten gylden. Læg den til side et øjeblik.
  • Varm resten af smørret op på panden, kom spinaten på og steg dem, til de lige akkurat falder sammen.
  • Krydr med salt, peber og chiliflager.
  • Halvér tomaterne.
  • Anret den smørstegte spinat i en skål og læg dem stegte halloumi ovenpå sammen med tomaterne.
  • Pres citronsaft over og drys til sidst med sesamfrø.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Halloumi bowl med smørstegt spinat

Halloumi er en traditionel cypriotisk grillost, der er lavet af en blanding af fåre- og gedemælk. Den har en fast konsistens og en saltet smag. Det betyder at du kan stege den på panden uden at den flyder ud. Du kan læse mere om halloumi i mit råvareindeks.

Måske bliver du lidt overrasket over at se 200 g spinat i en opskrift til 1 person. Det fylder jo voldsomt meget. Men i det øjeblik, du lader det falde sammen på panden, fylder det langt mindre. Put det evt. på panden i etaper, hvis det er for bøvlet med den fulde mængde på én gang.

Opskriften her er i øvrigt fra Keto på 4 uger – stadig en dejlig bog, hvis du ønsker dig en fysisk bog om Keto.

Halloumi bowl, morgenmad uden æg med grillost, spinat og tomat
Foto: Columbus Leth til Keto på 4 uger

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Halloumi bowl med spinat”