Blomkålsbearnaise med hakkedreng


Blomkålsbearnaise smager helt genialt – og ingen opdager, der er blomkål i. Ironisk set kan man jo kalde det bearnaise light, og jeg er jo på ingen måder fortaler for noget med light i. Til gengæld er jeg kæmpe fan af smør og kæmpe fan af at snige grøntsager ind allevegne.

Da vi var i fotostudiet for at tage billeder af al maden til bogen, hændte det, at fotocrewet grinte lidt af mig. Det kom sig som regel af to ting: 1) de synes, der var mange pandekager i min bog, og 2) de synes, jeg puttede blomkål i alting. Aarh men det kan jeg da på ingen måder genkende… LOL

Og så gik jeg hjem og lavede en god gammeldags hakkedreng med hjemmerørt blomkålsbearnaise!

Blomkålsbearnaise? Jamen, hvorfor skal jeg dog ødelægge den lækre bearnaise med at putte blomkål i? Ja, det ved jeg såmænd da heller ikke. Bortset fra, at man faktisk ikke kan smage blomkålen, og så er det da smart nok lige at snige lidt ekstra grønt ind der også. Og så kan man da næsten kalde den “bearnaise light”. Indsæt selv ironisk smiley.

Hakkedreng med blomkålsbearnaise --> madbanditten.dk

Hakkedreng med hjemmerørt blomkålsbearnaise

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
20 min

Ingredienser

 • 300 g blomkål
 • 20 g skalotteløg
 • 250 g smør
 • 2-3 spsk frisk estragon frisk hakket eller tørret
 • 1-2 spsk hvidvinseddike
 • 1-2 tsk bearnaiseessens kan udelades
 • 2 æggeblommer
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Kog stykker af blomkål med hakket skalotteløg, indtil de er er bløde.
 • Smelt smør ved lav varme i en kasserolle ved siden af. Hvis du er rigtig tjekket, hælder du det hvide smørskum fra. Så har du klaret smør. Ellers bruger du bare hele baduljen.
 • Hæld de kogte blomkål og løg over i stavblenderglasset og blend dem sammen.
 • Tilsæt æggeblommer, hvidvinseddike, evt. bearnaiseessens og blend.
 • Tilsæt det smeltede smør i en stråle og blend, ligesom hvis du ville lave mayonnaise.
 • Smag sovsen til med salt og peber og rør til sidst hakket estragon ud i den. Det er overdådigt godt!!
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Og i dag går turen så tilbage til fotostudiet. Og da maden jo er gennemfotograferet,  er det i dag mig, der er motivet. Og vi ved jo allesammen, hvordan jeg har det med det! Jeg har dog forsøgt at tage det oppefra og ned og har gået nogle lange ture i weekenden (alene! – apropos det her med at være introvert). Og jeg føler mig lidt mere komfortabel ved det, da jeg nu kender fotografen. Mon han kan lægge sådan et 80’er slør henover billedet? I ved, ligesom i Glamour og den slags serier? Well, sikkert ikke.

Udover portrætfotos til bog og presse skal vi lave fem små film til bl.a. Facebookpromovering. Jo, jo! Jeg synes, idéen er absolut glimrende, og jeg skal da også gerne stille mig foran kameraet og lave mad og tale om LCHF med min skingre røst. Men jeg har ikke forpligtet mig til at kunne lide det. Men alting kan jo heller ikke være lystdrevet. Jeg glæder mig til at se resultatet og til at vise filmene til jer – hvis I lover ikke at grine.

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

59 kommentarer til “Blomkålsbearnaise med hakkedreng”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Tak ❤️ – vi kalder den ‘hverdagsbearnaise’ og så laver jeg stadig en ægte bearnaise til særlige lejligheder😅

   Svar
  • Altså bearnaisen? Godt spørgsmål, det har jeg faktisk ikke prøvet. Jeg har haft den i køleskab og spist den kold næste dag. Men aldrig frosset den.

   Svar
 1. Hej Jane,

  Tusind tak for en inspirerende blog. Jeg er en mand på 40, som for to år siden har fået konstateret DB2, og i den forbindelse har trænet en masse for at tabe mig. Nu er tabet gået i stå, og jeg har læst meget omkring Keto og hvorfor dette passer fint med diabetikere, Nu har jeg så besluttet at komme i gang, og har derfor købt to af dine bøger, og glæder mig til forhåbentligt at se fremskridt, Jeg har dog et spørgsmål til dig. Ved du ca. hvor lang tid der går hvis man ind imellem er inviteret i byen og får et glas vin eller to, eller noget mad som ikke er keto. Hvor lang tid tager det så at komme tilbage i keto tilstand?

  På forhånd tak
  Peter

  Svar
  • Hej Peter

   Nej det er svært at sige. Det afhænger både af mængden af kulhydrater, man indtager og kroppen disse indtages i. Din diabetes kan arbejde lidt imod dig her mens din træning virkelig hjælper.

   Men dybest set synes jeg slet heller ikke det er relevant. Ketose er en konsekvens af det lave kulhydratindtag, ikke målet med det. Det vigtige er bare at vende straks tilbage til den kulhydratfattige kost og komme videre :)

   Svar
 2. Hej. Hvor ser retten lækker ud, den vil jeg lave i morgen, har du en opskrift på tilbehøret til hakkebøffen ? Altså det grønne udover bromkåls bearnaisen .
  Vh Alice

  Svar
 3. OMG, sikke en lækker opskrift!
  Fortalte huset skeptiske teenager i morges, at menu til aften stod på grillet hakkebøf, bønner og BLOMKÅLSbearnaise. Hun og 2 veninder, samt resten af husstandens medlemmer spiste det dog med stor velbehag.

  Svar
 4. Jeg ELSKER bearnaisesovs!! Men jeg er også typen der vil gøre det nemt i køkkenet. Derfor har jeg altid knorr bearnaise stående i skabet – er det det et NO GO på striks LCHF?

  Svar
 5. Når man skriver en sød og glad kommentar om hvor glad man har været for denne opskrift – Ja, så bliver man sgu ret underlig over at kommentaren bliver slettet….mister lidt tilliden til at der er et rigtigt menneske bag denne side….

  Svar
  • Hvad? Den er da ikke slettet. Jeg godkendte den i går. Og jo, der sidder sørme et menneske af kød og blod her.

   Svar
 6. Har spist din bearnaise til aften – Hold nu op det var lækkert (y) Ikke sidste gang den bliver lavet!

  Svar
  • Hej Jane. Jeg har en generelt spørgsmål. :)
   Jeg har nat arbejde en uge af gangen, der går jeg i seng kl 8 om morgenen og står op ved 14 eller 15 tiden om eftermiddagen. Jeg har super svært at ved finde ud af hvordan jeg skal ligge mine måltider, da jeg kun lige når at stå op og så skal jeg hente børn, lave mad, og så spise aftensmad inden kl 18. Så hvordan ville du ligge måltiderne, og hvsd ville du spise der er hurtigt og nemt, når man står op? Normalt ville jeg tage en halv bolle, mysli eller skyr, men er virkelig i tvivl om hvad man må spise? Plus, jeg elsker grønsager, og ville gerne have Mange af dem i døgnet, og hvis jeg bare kunne snacke det når jeg ik lige havde andet, så gjorde jeg det. Men skal man passe på med grøntsager og er det et No go lige at spise et stykke agurk eller nogle tomater hvis der er en trang til noget, eller må man spise nogle nødder?
   Mvh Laura der er lidt frustreret ?

   Svar
   • Hej Laura

    Du overkomplicerer det, tror jeg. At spise keto vil kun gøre dit nattearbejde nemmere. De problemer du skitserer er 100% relateret til at have en kulhydratforbrændende krop. Du vil opleve det som et ikke-problem, så snart du får skiftet over til fedtforbrænding.

    Du behøver ikke ændre på hvornår, du spiser, kun hvad du spiser. Med tiden vil du formentlig falde ind i en rytme, hvor du spiser et stort måltid (kød, grøntsager, fedt) inden du arbejder og så først spiser, når du er hjemme igen. Indtil du føler dig klar til det, kan du have en lille madpakke med, fx kogte æg, en kold osteomelet og nogle grøntsager. Det er fint at spise grøntsager men du skal ikke gå og tygge på noget hele tiden. Spis når du spiser og giv din krop en pause mellem måltiderne.

    Svar
 7. Hej Jane
  Jeg er en kæmpe beundrer af din tilgang til mad og dine evindeligt lækre opskrifter til evig inspiration. Dertil virker du også til at have øje for at mad rummer ting der skal gå op i en højere enhed. Nogen gange skal det bare behage og comforte og andre gange skal det også være sundt, billigt og bæredygtigt. Sagen er den, jeg ligger inde med nogen stegte, halvtørre hakkebøffer – hvordan kan man trylle noget lækkert ud af dem? Min eneste tanke ind til videre er måske at hakke dem i mindre stykker og bruge i en kødssovs – men har du bedre bud?

  Svar
 8. Hej Jane jeg har fulgt din blog længe og anvender dine opskrifter, har da også et par bøger fra dig, men indtil nu har jeg ikke fundet ud af at printe dine opskrifter fra bloggen, heller ikke sikkert man skal kunne det. Kh Ivan

  Svar
  • Ja, den er lidt godt gemt :)

   Men hvis du klikker på det grønne ikon i rækken der hvor der er Facebooklogo, twitter etc, så kommer der en hel stribe muligheder op og en af dem hedder printfriendly. Den tillader at printe opskriften, vist nok uden billedet :)

   Svar
 9. Lavede stegt flæsk med persille-blomkålssovs efter samme opskrift (uden bearnaiseingredienserne) :-)
  – Selv min meget skeptiske kæreste syntes den var bedre end “rigtig” persillesovs!

  Svar
 10. Møf! En ny favorit er født. Blomkåls er skønt. Kan bruges til næsten alt (måske lige bortset fra kage, ti hi). Tak for den! Selv ikke-lchf-gæster elsker den.

  Svar