Hakkebøffer i fad er lækre bøffer med masser af grøntsager, overhældt med en skøn sovs af tomat, fløde, paprika og pikantost.
Jeg kan ikke komme udenom, at hakkebøffer er en hyppig gæst på vores aftenmenu og nogle gange synes mine unge mennesker, at det er kedeligt. Og så må jeg jo oppe mit game lidt. Det har jeg gjort her ved at lave hakkebøffer i fad og toppe det hele med grøntsager og en lækker sovs.
Tror I, der var nogle klager? Det kan jeg afsløre, at der ikke var.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 100 g bacon i tern
- 1 løg
- 200 g champignon
- 400 g porre
- 2 fed hvidløg
- 100 g rød peberfrugt
- 100 g Pikantost
- 1 dl fløde
- 0,5 dl vand
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk sød paprika
- 1 tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Form kødet til bøffer.
- Kom smør på en sauterpande og steg hakkebøfferne ved høj varme på hver side. De skal kun lige være brunet af. Krydr med salt og peber.
- Kom hakkebøfferne i et stort ovnfast fad. Panden med fedtstof skal du bruge igen om lidt.
- Skær champignon, porre og peberfrugt i skiver, skær løget i både og hak hvidløg fint.
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Steg først bacon, på panden som du brugte til hakkebøfferne, til det er blevet sprødt. Kom dernæst løg på panden og lad den karamellisere.
- Kom champignon på panden, vend ikke for meget i dem men lad dem blive brune i kanten.
- Kom til sidst porre, hvidløg og peberfrugt på og steg det hele, til porre er faldet lidt sammen og er blevet blød.
- Kom alle grøntsagerne over hakkebøfferne i fadet.
- Bland pikantost, fløde, vand, hakkede tomater med krydderier i en skål.
- Hæld blandingen over grøntsager og hakkebøffer i fadet.
- Kom fadet i ovnen og giv det 25 minutter.
- Server med fx blomkålsris, dampet broccoli eller snittet spidskål.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hakkebøffer på hundrede måder
Jeg jokede engang med, at jeg ville lave en bog, der hed hakket kød på hundrede måder. Forbavsende mange syntes, det var alletiders idé – haha! Jeg kan da heller ikke udelukke, at den bog ikke bliver en realitet en dag. Og hvis den gør, skal denne opskrift på hakkebøffer i fad selvfølgelig med.
Fun fact: Ved du, at man kan stege hakkebøf i vaffeljernet/toasteren? Det har jeg gjort i mit Tefal Snack Collection – se bare her: Hakkebøf i vaffeljern Jeg har selvfølgelig også hakkebøffer i airfryer.
Af andre sjove projekter kan jeg nævne hakkebøffer med ost i midten eller de gode hakkebøffer med bløde løg indeni.
Aftensmad med pikantost
De af jer, som har fulgt med længe ved, at jeg har en svaghed for pikantost. Det er en super nem måde at give både smag og lidt jævning til fx sovs eller mos.
Hvis du lige som jeg er glad for pikantost kan jeg anbefale dig at kigge på kylling i pikant ostesovs, pikante røræg, pikante vafler og bagt blomkålsmos med Pikant flødeost.
Opskrift
Hej Yvonne
Jeg tror din kommentar blev klippet. Du er velkommen til at prøve igen, hvis du har spørgsmål til opskriften.
Den skal på menuen i morgen, måske med en gang blomkålsris :-)
PS: Er der en chance for at du vil overveje at sætte dato på dine indlæg? Jeg mener du tidligere har skrevet at den står i link-linjen, men jeg kan ikke finde noget i feks. dette link?
Jeg ved godt man måske kan se ud fra kommentarerne, om opskriften er ny, eller 3 år gammel – men jeg er bare sådan en der godt kan lide hurtigt at konstatere om det er en ny eller gammel opskrift jeg er inde på, feks. hvis du linker til den på din Facebook :-)
Hej heidi
Nej desværre, datoangivelserne kommer ikke tilbage. Det er en Google-ting.
Denne opskrift har jeg lige udgivet, så den er helt ny.
Tak for info om datoerne.
Men den kan jo også sættes ind manuelt i starten af indlægget – bare et forslag :-)
Det vil heller ikke være en løsning, der kunne fungere for mig (eller google) desværre.
Bogen du taler om er allerede skrevet. Den hedder såmænd Bogen om hakket kød af Lotte Haveman. Den er fra 1982.
Hahaaa ej hvor er det godt! Og sikke en legende-forside! Brunt med brun på. Jeg må se om jeg kan støve den op i et antikvariat en dag :)